KOMMUNIKATION

Dasha gör sin praktik på nya ljudbaserade appen VoiceHER

Publicerat
18 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

Från scenproduktion till social media manager

Dasha Seletski utbildar sig till Social Media Manager på distans och är just nu ute på sin praktik på företaget VoiceHER. Vi har intervjuat Dasha om valet att börja studera och om LIA-praktiken på en start-up.
 

Hej Dasha! Berätta kort om dig själv och vad du studerar idag!

 

Jag heter Dasha Seletski och är 32 år gammal. Tidigare har jag studerat scenproduktion och efter examen bestämde jag mig för att flytta till Italien i några månader för att följa min dröm och lära mig italienska. Månader kom att bli år och i sommar har jag bott i Florens i 5 år! Förra året blev jag arbetslös och fann mig själv, som så många andra, i en situation jag inte var beredd på. Det var då jag bestämde jag mig för att ta upp studierna igen och utforska min passion för kommunikation. Jag ansökte till Social Media Manager på distans och kom in, och håller just nu på att avsluta min andra termin på Nackademin.

 

Idag har du praktik på VoiceHER, vad är det för företag och vad har du fått göra där?

 

VoiceHER är en start-up som grundades i slutet av 2020 i Stockholm och är världens första röstbaserade community för den som identifierar sig som kvinna och icke-binär. VoiceHER jobbar för ett stöttande och inkluderande community där en får friheten att lyfta, stärka och inspirera sig själv och andra. Genom virtuella rum kan kvinnor från hela världen mötas i stöttande, upplyftande och stärkande konversationer, hitta förebilder att relatera till och någon att prata med vad som helst om på en trygg plats.

 

VoiceHER har event varje vecka med ledare inom olika industrier och ambassadörer som håller plats för öppna och sårbara konversationer och även sponta rum med drop-in konversationer som kan startas av alla användare i appen för att prata om allt. Det är en fantastisk plats för co-working, sällskap på promenaden eller för det där morgonsnacket du inte visste att du saknade.

 

Praktiken på VoiceHER har varit utvecklande

 

Under praktiken har jag fått testa på många olika arbetsuppgifter, såsom att ta kontakt med ambassadörer till appen, hjälpa till att sprida VoiceHERs digitala community och se till att det är i ständig utveckling. Jag har också fått testa på att annonsera, jobba med företagets organiska spridning och skapa content till sociala medier kanaler. I mina uppgifter har även ingått att omvärldsbevaka och analysera konkurrenter.

 

Min praktik på VoiceHER har verkligen varit utvecklande för mig. Jag har, förutom att få ta mycket eget ansvar och snabba beslut, fått ta mig an uppgifter som varit helt nya för mig och fått en bra inblick i hur mitt framtida yrke kan komma att se ut. Jag har lärt mig hur viktigt det är att kunna planera sin tid väl och vikten av att kunna vara tidseffektiv och organiserad, speciellt när man jobbar på distans.

 

Yrket som digital kommunikatör är mycket brett och ger många karriärmöjligheter

 

Vad hoppas du få arbeta med efter din examen?

 

Efter examen hoppas jag på att få fortsätta jobba digitalt och ha världen som min arbetsplats. Yrket som digital kommunikatör är mycket brett och ger många karriärmöjligheter, vilket var en av de främsta anledningarna till varför jag sökte in till utbildningen. Jag är nyfiken på att djupdyka in i community manager rollen och få agera som den där bron mellan företaget och dess community. Har också alltid tyckt att det är kul att skriva och att leka med ord, så ser mig själv jobba med copywriting också. Den skriftliga kommunikationen är i min mening någonting oerhört spännande, den kan ha en oerhört kraftfull påverkan på människors beslutstagande och agerande. 

Fler artiklar
Mook Changrachang, energistrateg på Bonnier Fastigheter, delar insikter från branschen
Intervjuer
Mook Changrachang, energistrateg på Bonnier Fastigheter, delar insikter från branschen
Läs mer
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Intervjuer
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Läs mer
Webbdesign
Intervjuer
Webbdesign
Läs mer