IT

Olivia karriärväxlar till framtidsyrket: webbutvecklare.NET

Publicerat
18 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

En mångsidig utbildning som öppnar många olika dörrar

Olivia läser sista terminen på utbildningen Webbutvecklare .NET och vi passade på att ställa några frågor till henne gällande hennes val av utbildning.
 

Varför sökte du utbildningen?

 

Jag sökte Webbutvecklare .NET för att jag ville ha en mångsidig utbildning som öppnar många olika dörrar inom utveckling, men som ändå är baserad på .NET. Jag visste att jag ville jobba med webb, och att jag ville fördjupa mig inom programmeringsspråket C# som jag testat på innan, men jag ville också testa på frontend, dvs det som användaren ser i sin webbläsare.

 

Utbildningen till Webbutvecklare .NET på Nackademin hade allt detta, samt att utbildningen ger en spetskompetens inom CMS vilket används i hög utsträckning på webben. Allt detta i kombination gjorde utbildningen till ett självklart förstahandsval för mig.

 

Vad gjorde du innan?


Mitt senaste jobb innan min utbildning var på KitchenTime, en e-handel inom köks- och inredningsprodukter. Där arbetade jag med kundservice och administration vilket födde mitt intresse för webb.

 

Lärorik LIA-praktik på Epinova

 

Var gör du din LIA och vad var det självklara valet med din LIA-plats?


Jag gör tillsammans med två klasskamrater min LIA på Epinova, något jag är superglad för! Epinova är en webbyrå specialiserad inom Optimizely (CMS) och de sitter även i ledningsgruppen för min utbildning. Hos Epinova blev vi LIA-studenter väl mottagna med en gedigen onboarding de första veckorna på vår LIA-period, on-boardingen gav oss ett bra underlag i hur det är att jobba på Epinova.

 

Efter det har det varit full fart, vi har fått hoppa in i och jobba i projekt och nu har vi fått det stora ansvaret att bygga om hela Epinovas webb. Vi har dagliga möten och avstämningar med vårt team, samt handledning av flera erfarna utvecklare. Epinova har ett jättebra LIA-program där de verkligen gör allt för att vi ska känna oss delaktiga, utvecklas och lära oss.

 

Ett otroligt socialt arbete och team work

 

Vad har du lärt dig mest av under utbildningen?


Jag har lärt mig så mycket! När jag började utbildningen hade jag bara nosat på programmeringsspråket C#, så jag kunde i princip ingenting. Nu har jag en gedigen grund att stå på inom .NET och är redo för arbetslivet. Det är helt sjukt vad man kan lära sig på så kort tid som två år! Nu under min LIA har jag också fått en helt annan förståelse för hur det fungerar att jobba som utvecklare, den förlegade synen på en programmerare som bara sitter ensam i en mörk källare stämmer verkligen inte. Det är ett otroligt socialt arbete och man behöver kunna jobba i team med andra, både andra utvecklare, men också kunder och projektledare osv.

 

Känslan när man löser ett problem man klurat på ett tag är oslagbar

 

Vem passar den här yrkesrollen för och vad ska man tänka på under utbildningen?


Jag skulle säga att utbildningen passar för de som gillar logiskt tänkande, problemlösning, att ständigt söka information, lära sig nya saker, intresse för att förstå och läsa kod, samt att jobba i team. Man måste tänka på att man aldrig blir fullärd som utvecklare, inte efter utbildningen och inte heller efter några år i arbetslivet. Men det är otroligt givande, känslan när man löser ett problem man klurat på ett tag är oslagbar! Utbildningen kan kännas tuff i början, så det är viktigt att man som person är engagerad och verkligen lägger ner den tid som krävs. Samtidigt är det en jätterolig utbildning med många grupparbeten och individuella projekt, plus att man får väldigt goda kontakter in i branschen för framtiden.

Fler artiklar
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Intervjuer
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Läs mer
Webbdesign
Intervjuer
Webbdesign
Läs mer
Sofie Hansen från Sweco är utbildare på kursen Cirkulärt byggande och återbruk
Intervjuer
Sofie Hansen från Sweco är utbildare på kursen Cirkulärt byggande och återbruk
Läs mer