IT

Louise Englund: IT är ett livslångt lärande

Publicerat
18 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

20 år i IT-branschen

Med över 20 års erfarenhet inom IT-branschen har Louise hunnit med mycket, allt från att ha arbetat som konsult för ett amerikanskt bolag, programmerat kassasystem åt Deutche Post, skapat webbaserade finansierings-applikationer åt Telia Finans och ABB samt olika startups. Efter många år i branschen var hon tillbaka som konsult tills den dagen för tre år sedan då hon kände sig redo att ta personalansvar. Numera har hon både operativt och leverans-ansvar på samma bolag dvs Magello Group AB.
 

Magello sitter med i ledningsgruppen för Nackademins utbildning Webbutveckling .NET

 

Magello är ett konsultbolag, där de allra flesta är utvecklare inom java, .NET eller infrastruktur och erbjuder tjänster inom utveckling av Digitala Tjänster, Integration och Cloud.

 

Efter över 20 år i branschen så var det dags att ”ge tillbaka” säger hon. En vilja att inspirera andra att välja yrket och dela med mig av min erfarenhet. Den andra anledningen är att få möjligheten att påverka innehållet eftersom jag jobbar nära kunder och har en god uppfattning över vad som efterfrågas på marknaden avslutar hon.

 

Utbildningen Webbutvecklare .NET ger dig en bred programmeringsgrund inom den väletablerade Microsoftbaserade plattformen .NET. Du lär dig att utveckla komplexa lösningar för webben som är funktionella, användarvänliga och attraktiva för besökaren. Det kan vara allt från olika webbapplikationer till avancerade e-handelsystem.

 

Att arbeta med utveckling inom IT är ett livslångt lärande

 

– Det positiva med branschen är alla möjligheter som finns – alla olika roller, problem att lösa, idéer som kan förverkligas och värdet som kan skapas genom digitalisering

 

Känslan av att man kan vara med och skapa samhällsnytta genom digitala tjänster är tillfredsställande fortsätter Louise. I och med att olika problem går att lösa på så många olika sätt är inställningen ”livslångt lärande” något du behöver. Att inte vara rädd för nya uppgifter, ta hjälp av andra (och Google ) – men det är ju det som är så kul. Att inte göra samma sak varje dag när man kommer till jobbet, avslutar hon med ett leende på läpparna.

 

Ljus framtid inom branschen med många jobbmöjligheter


Redan idag är det brist på utvecklare och samtidigt som tekniken går framåt i rekordfart så växer antalet system som behöver förvaltas.

 

– Det kommer helt klart finnas plats för alla och mer därtill. Även om du innan pandemin kunde jobba mer platsoberoende så är det ännu mer accepterat nu – det spelar ingen roll var på jorden du sitter (men kanske måste du justera ditt dygn något).

 

Det positiva med branschen är alla möjligheter som finns – alla olika roller, problem att lösa, idéer som kan förverkligas och värdet som kan skapas genom digitalisering

 

Sök – du får en bred grund med många anställningsmöjligheter!


Till dig som överväger att söka Webbutveckling .NET på Nackademin vill Louise säga;

– Bra val! Alla typer av systemutveckling är kul. Framtiden är ljus, men var beredd på att det kan vara svårt i början tills man har fått ett par års erfarenhet, men det kommer. Visa gärna upp egna privata, eller utbildnings-projekt som referens som nyutexaminerad vid jobbsökande så är det lättare.

 

Nackademins utbildning Webbutvecklare .NET är för dig som gillar problemlösning, och vill ha en bred grund inom programmering och webbutveckling med många olika typer av anställningsmöjligheter!

 5 snabba med Louise

 

  1. Vad drömde du om att bli när du var liten? Arkitekt
  2. Vad gör du helst en ledig söndag? Tränar eller stickar
  3. Sol eller snö? Snö
  4. Vad åt du till frukost i morse? Kaffe och en toast med skinka
  5. Vad spelas i lurarna på morgonen? Ellen Sundberg
Fler artiklar
Mook Changrachang, energistrateg på Bonnier Fastigheter, delar insikter från branschen
Intervjuer
Mook Changrachang, energistrateg på Bonnier Fastigheter, delar insikter från branschen
Läs mer
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Intervjuer
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Läs mer
Webbdesign
Intervjuer
Webbdesign
Läs mer