KOMMUNIKATION

Franciscos resa in i den digitala världen

Publicerat
21 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

Intresset för den digitala världen och suget efter en ny karriär ledde Francisco till onlineutbildningen

”Jag har haft mitt sikte på en karriär inom digital marknadsföring i några år, det har alltid känts som ett väldigt intressant yrke som passar min personlighet”

Francisco Arroyo Estrella pluggar sin andra termin på utbildningen digital marknadsföring hos Noroff via Nackademin. Intresset för den digitala världen och suget efter en ny karriär var det som fick marknadsföringsstudenten att byta karriärsspår och hoppa på onlineutbildningen.

 

– Berätta lite om vad du gjorde innan dina studier på Noroff via Nackademin?

”Innan jag påbörjade mina studier hos Noroff via Nackademin, genomgick jag en utbildning för att bli CNC-operatör genom Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildning. Jag hade efter flera år som truckförare och lagerarbetare bestämt mig för att göra ett karriärbyte.”

 

Francisco visste att ett karriärbyte var runt hörnet för honom och han började söka sig till intressanta utbildningar, i första hand platsbundna YH- och universitetsutbildningar, utan någon framgång. När det positiva antagningsbeskedet från Noroff dök upp i maillådan visste han att onlineutbildningen var helt rätt för honom.

 

“När jag sökte till Noroffs onlineutbildningar och vart antagen kände jag att en onlinebaserad utbildning skulle passa mig väldigt bra då jag är en person som är aktiv online på min fritid, samt att det är bekvämt att studera online. Jag såg även att denna utbildning skulle ge mig möjligheten att lära känna och motiveras av klasskamrater som går i samma bana som en själv” berättar Francisco.

 

 

Tycker det är synd att det går så snabbt

Marknadsföringsstudenten berättar att det roligaste med utbildningen är det kreativa arbetet och att de veckovisa digitala träffarna med lärarna är en av höjdpunkterna med utbildningen. Francisco går sin andra och sista termin och tycker det är synd att utbildningen gått så snabbt. Men han känner sig redo och förberedd på att testa sina färdigheter och nya kunskap ute i arbetslivet.

 

– Finns det något du uppskattar lite extra med utbildningen du går?

“Att plugga online har sina fördelar, jag kan ta med mig laptopen och studera vart som helst. På ett café inne i stan, hos mormor, på biblioteket. Det är en bekvämlighet att kunna planera dagarna själv, så länge man har en god disciplin.”

 

Vi avslutar vår intervju med Francisco med några snabba frågor!

Är du en nattuggla eller morgonmänniska?
Definitivt en nattuggla. Men jag har fått anpassa mig till morgonrutiner för att få ut det mesta av dagarna, haha.

 

Bästa lunchlådan?
Den du kan köpa ute.

 

Vad gör du helst på en ledig dag?
Lär mig en ny låt på gitarr!

 

Vad skulle du ge för tips till någon som är intresserad av att börja plugga online?
Gör det, men se till att vara förberedd på att det kräver disciplin mot dig själv, från dig själv. Det är inte lätt, men allt som är värt någonting, är inte lätt. Du kommer lära känna nya, intressanta människor och lärare med expertis inom olika områden. Nätverka, ställ frågor, skapa diskussioner. Hjälpen finns där, använd dig av den.

 

Fler artiklar
Oskar studerar frontend-utveckling på distans från Danmark.
Onlineutbildningar
Oskar studerar frontend-utveckling på distans från Danmark.
Läs mer
Benedicte går en utbildning med hög efterfrågan
Onlineutbildningar
Benedicte går en utbildning med hög efterfrågan
Läs mer
Marte bytte karriär efter flera år inom hälsosektorn
Onlineutbildningar
Marte bytte karriär efter flera år inom hälsosektorn
Läs mer