NYHETER

Boosta din karriär med Upskill – Investera i din framtid

Publicerat
22 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

I dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigare än någonsin att ha den kompetens som efterfrågas. För att öka dina chanser till att klättra i din karriär är det idag ett måste att du investerar i upskill.
Genom att förbättra och utöka dina befintliga kompetenser kommer du inte endast öka chansen till att klättra i karriären, du ökar även chansen till att öka din befintliga lönenivå.

Genom upskill kan du stärka din position på arbetsmarknaden


Arbetsgivare letar ständigt efter kandidater som har aktuell och relevant kunskap och färdigheter. Genom att satsa på kompetensutveckling kan du stärka ditt cv och på så sätt bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Genom att visa att du kontinuerligt investerar i din kompetensutveckling visar du arbetsgivare att du är engagerad, målinriktad och redo att möta de utmaningar som dagens arbetsliv för med sig.

 

Hjälper dig att sticka ut från mängden

Genom att utveckla specialiserade färdigheter inom ett specifikt område kan du sticka ut från mängden. Idag saknas det tillexempel kompetens inom IT såsom Cyber Security och RPA och inom bygg saknas det kompetens inom miljöcertifiering, cirkulärt byggande och BIM. Genom att differentiera dig själv på detta sätt kan du bli den kandidat som arbetsgivare letar efter och öppna dörrar till spännande och givande karriärmöjligheter.

boosta din karriär

Håll dig uppdaterad med de senaste trenderna inom ditt område

Teknologin utvecklas i en rasande takt och för att fortsätta vara relevant och det är viktigt att hålla jämna steg för att fortsätta vara relevant på arbetsmarknaden. Genom att lära dig nya tekniska verktyg och system kan du öka din effektivitet och produktivitet och hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna inom ditt område. Detta visar att du är anpassningsbar och redo att hantera förändringar.

En möjlighet till karriärbyte

Att byta karriär är idag vanligt, och ibland kan det kan det till och med vara ett krav. I och med den snabba utvecklingen ändras kompetenskraven för många yrken och där vissa yrken eller branscher försvinner helt. Genom upskill kan du bredda dina kunskaper och skapa möjligheter att utforska nya karriärvägar.

 

Högre lön med Upskilling

Genom att investera i en spetskompetens som är eftertraktad på arbetsmarknaden kan du även öka din lönenivå.
Arbetsgivare är oftast villiga att betala mer för specialiserade och eftertraktade kompetenser vilket kommer att ge dig en starkare position vid löneförhandlingen.

 

Ger dig personlig utveckling

Att lära sig nya saker och utveckla sina färdigheter ger en känsla av personlig tillfredsställelse och tillväxt. Det utmanar dig intellektuellt och kan ge dig en känsla av självförtroende när du uppnår dina uppsatta mål.

Vill du boosta din karriär med någon av våra YH-kurser?

Fler artiklar