DESIGN

Benedicte går en utbildning med hög efterfrågan

Publicerat
21 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

27-åringen går pluggar UX-design online, en yrkesroll som spås ha stor efterfrågan även i framtiden

Benedicte A. Dørmænen, 27 år gammal, studerar UX-design på distans. Efter att hon sett den stora efterfrågan på UX valde hon att utöka sin kompetens inom UI med UX.

– Jag gillar att skapa något från grunden, och att få ta del av en designprocess och äntligen se en färdig produkt känns väldigt spännande för mig, säger hon.

 

“Det mest intressanta är användartestning”

 

Benedicte är nöjd med upplägget i distansundervisningen och tycker det fungerat bra.

 

– Arbetsuppgifterna är hanterbara och man får bra hjälp av lärarna på vägen. Vi kan ställa frågor till lärarna antingen i ett privat meddelande eller i klassens gemensamma grupp. Vi får alltid kompletterande och mycket uppmuntrande svar tillbaka. Utöver detta så har vi frågestund varje vecka där vi träffar lärarna på zoom och kan ställa frågor direkt till dem.

 

– Vad är det mest intressanta du har lärt dig hittills?

 

– Det är en svår fråga eftersom jag tycker att allt kursinnehåll är intressant. Men om jag ska välja en sak måste det vara användartestning. Jag tycker det är intressant att se andra navigera runt i appen eller webbplatsen jag har designat.

 

Hon fortsätter:

– Något som är vettigt för mig kanske inte alls är vettigt för någon annan, det är väldigt fascinerande att se hur olika människor tolkar saker och ting. Det är både roligt och kan ibland vara frustrerande att försöka lösa de problem man hittar under ett test, säger hon.

 

27-åringen säger att hon vill hitta ett jobb inom UI/UX-design när hon är färdigutbildad. Hon är exalterad och ser fram emot att arbeta med riktiga produkter och samarbeta i fler steg i utvecklingen.

 

Bild på Benedictes examensarbete.

Fler artiklar
Oskar studerar frontend-utveckling på distans från Danmark.
Onlineutbildningar
Oskar studerar frontend-utveckling på distans från Danmark.
Läs mer
Marte bytte karriär efter flera år inom hälsosektorn
Onlineutbildningar
Marte bytte karriär efter flera år inom hälsosektorn
Läs mer
Franciscos resa in i den digitala världen
Onlineutbildningar
Franciscos resa in i den digitala världen
Läs mer