Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår

Ledningsgrupp

Ledningsgruppen består av potentiella arbetsgivare som kvalitetssäkrar utbildningen och ser till så att du lär dig precis det som branschen efterfrågar.

Kontaktuppgifter

08-466 60 00

antagningen@nackademin.se
Om programmet

Stad: Stockholm

Form: YH-utbildning

Pris: 0 kr

Längd: 1,5 år

Praktik: 20 veckor


Antagningskrav:
Lägst betyg Godkänt/3/E i: SvB/2, EngA/5 samt MaA/1a-c eller motsvarande förvärvad kunskap samt minst 18 månaders yrkeserfarenhet, med lägst omfattning 50 %, inom relevant område t.ex. IT, marknadsföring, strategi, kommunikation.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina orginalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

Kurser
Kalendarium
15feb

Antagningen öppnar för nya utbildningar

Fler Events »
Nyhetsbrev

Anmäl dig till Nackademins nyhetsbrev om våra utbildningar!

Mina sidor

Här kan du logga in och se aktuell status på din ansökan!

Logga in
Hur ansöker jag?

Läs mer om hur du ansöker till våra olika utbildningar.

Läs mer
Arbetsplatsen

Digital Strateg

Digital Strateg – Vill du sätta en digital strategi som bygger varumärke och skapar affärsnytta?

I takt med den digitala utvecklingen blir vikten av att skapa och analysera digitala kampanjer, aktiviteter och kanaler allt viktigare. Hur ska man arbeta för att skapa sig en egen position på marknaden och sticka ut ur bruset? Vilka är de senaste trenderna på marknaden och vilken teknik är lämplig att använda? Som utbildad digital strateg kan du arbeta som anställd på en byrå, på ett företags marknadsavdelning eller som konsult.

Som digital strateg kommer det att vara viktigt för dig att kunna avgöra vilka tekniska alternativ och trender som passar företagets verksamhet och därmed ger störst affärsnytta. Du kommer att bli en nyckelperson som utvecklar ditt företags eller dina kunders varumärke och implementerar strategier där slutkundens relation och interaktion med varumärket i digitala medier står i fokus.

Utbildningens kurser hittar du här.

Den här utbildningen har inte garanterad start hösten 2017, information om eventuell start ges den 15e februari, då vi även öppnar antagningen för våra nya utbildningar.

Utbildningen – Digital Strateg

Efter avslutad utbildning kommer din kompetens att vara central för ett varumärkes digitala närvaro. Du har en stor förståelse och ett intresse av samtliga digitala kanaler och hur de samspelar och påverkar ett företags marknadsföring och kommunikation.

I ditt arbete som digital strateg kommer du att utveckla, ta fram och förankra digitala strategier. Du är den kreativa problemlösaren som både engagerat kan leda människor i arbete och även omsätta tankar till konkret innehåll via text, bild och tal. Förutom att arbeta som digital strateg möjliggör utbildningen yrkesbanor som digital marknadsförare, konsult inom digitala medier och Digital planner.

På Nackademin kommer du att arbeta nära den digitala branschen. Vi varvar föreläsningar med teori och praktiskt arbete – allt för att du som student ska få de bästa förutsättningarna och kontakterna för ditt framtida yrkesliv.

Antagningskrav: Lägst betyg Godkänt/3/E i: SvB/2, EngA/5 samt MaA/1a-c eller motsvarande förvärvad kunskap samt minst 18 månaders yrkeserfarenhet, med lägst omfattning 50 %, inom relevant område t.ex. IT, marknadsföring, strategi, kommunikation.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

I utbildningen ingår:

–       Genomgång av de digitala medierna idag och i framtiden

–       Teknologi och marknadsföring

–       Hur man kommunicerar genom copy, bild, rörlig bild och ljud

–       Projektarbeten, analys, rapportering och presentation

–       Strategiskt arbete och webbstrategi

–       Digitala produkter och tjänster samt digital affärsutveckling

En tredjedels praktik på ett företag i i branschen

En tredjedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats genom en LIA-praktik. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk övning för att utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan. Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som HBO Nordic, SAS, OMD Sweden, Pool Kommunikationsbyrå, Viva Media Group, Unilever Sverige, Tieto Sweden och King Publishing.

Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i utbildningens innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA- praktiken är Nackademin också en självklar rekryteringsbas och våra studenter har gott rykte i branschen.

Den digitala framfarten

Trender, mönster och beteenden skiftar väldigt fort på internet och att ständigt implementera nya verklighetsanpassade digitala strategier blir avgörande för varumärken i deras interaktion med kunderna. Behovet av en person som skapar, förstår och analyserar digitala kampanjer och aktiviteter ökar bland företag i samtliga branscher. Behovet av kompetens inom digital strategi kommer att öka under de närmsta åren!

Yrkesroller efter avslutad utbildning:

Efter utbildningen kan du välja att arbeta på ett företag, på en byrå eller som frilansande konsult med eget företag som till exempel:

  • Digital strateg
  • Webbstrateg
  • Digital kommunikatör
  • Digital marknadsförare
  • Konsult inom digitala medier/kanaler
  • Digital planner

Om programmet

Stad: Stockholm
Form: YH-utbildning
Pris: 0 kr
Längd: 1,5 år
Praktik: 20 veckor


Antagningskrav:
Lägst betyg Godkänt/3/E i: SvB/2, EngA/5 samt MaA/1a-c eller motsvarande förvärvad kunskap samt minst 18 månaders yrkeserfarenhet, med lägst omfattning 50 %, inom relevant område t.ex. IT, marknadsföring, strategi, kommunikation.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina orginalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

Kurser

Nyheter

Viktiga datum – söka utbildning på Nackademin hösten 2017

Viktiga datum – söka utbildning på Nackademin 2017. Funderar du på att söka en utbildning på Nackademin med start hösten 2017? Hurra, vilket bra val! Här har vi samlat de viktigaste datum inför vårens antagning på Nackademin. Läs mer »

Möt Mattias Österberg – Digital Strateg med en kvarts miljon följare på Instagram

Med en kvarts miljon följare på Instagram har Mattias Österbergs konto gått från att vara en Zlatan fanpage till att idag fungera mer som en nyhetskälla. Nu läser han utbildningen Digital Strateg hos oss på Nackademin, som han själv beskriver passar honom som handen i handsken. Mattias intresse för marknadsföring växte fram under gymnasietiden då han läste samhällsvetenskap med inriktning på media och kommunikation. Läs mer »
Se fler nyheter »

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

* Dessa fält måste fyllas i.