HemDrömjobbet blev till verklighet på 1,5 år!
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Drömjobbet blev till verklighet på 1,5 år!

Eftersom jag arbetade heltid var distansutbildning det bästa alternativet för mig

Yulia, Tandsköterska på Folktandvården

Innan sina studier på Nackademin arbetade Yulia som undersköterska i 6 år. Hon kom till en punkt där hon insåg att hon ville utvecklas i en annan riktning, men samtidigt fortsätta hjälpa människor.

Innan Yulia lämnade in sin ansökan läste hon på noggrant om tandsköterskeutbildningen, Nackademin som yrkeshögskola och tog del av recensioner från tidigare studenter. Det var ett noga genomtänkt beslut att välja yrket Tandsköterska som nästa karriärsteg. Beslutsprocessen skyndades på ytterligare eftersom att ansökningsprocessen på Nackademin är snabb och det var inte långa reservlistor.

–  Jag älskar människor och att hjälpa andra är en del av mitt liv. Jag drivs av att ständigt utvecklas, gå framåt och lära mig något nytt. Eftersom jag också älskar allt som har med medicin att göra föll valet naturligt på just tandsköterska.

Ett yrke där du ständigt utvecklas och får träffa intressanta människor

Efter 1,5 år slog drömmen in och idag arbetar Yulia som tandsköterska på Folktandvården Spånga, hon berättar att hon aldrig har ångrat sitt karriärbyte och njuter av varje arbetsdag. Hennes team består av snälla, glada och sympatiska kollegor och de har kul på jobbet. 

Tandsköterska är ett yrke där du ständigt utvecklas, lär dig något nytt och förbättrar dina färdigheter. Varje dag träffar jag nya och intressanta människor! Många barn kommer till oss vilket är jättekul, de är så söta och roliga.

Det positiva med att läsa en praktisk utbildning på distans

Utbildningen till tandsköterska är på distans och det ingår totalt 6 fysiska träffar under utbildningens gång. Eftersom Yulia arbetade heltid var distansutbildning perfekt eftersom hon då kunde kombinera arbete och studier. Naturligtvis var det inte lätt, men en välplanerad utbildningsprocess, organisering av studietiden och önskan om att få ett intressant yrke, gav ett positivt resultat.

LIA-praktik och att lära känna branschen tidigt

En fjärdedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats. Yulia gjorde sin LIA-praktik på Folktandvården på Fridhemsplan, där fick hon under erfaren handledning, omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och chansen att skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan. 

 Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval

Till dig som funderar på att studera till Tandsköterska vill Yulia säga att du gör ett värdigt val. Du kommer att få ett varierande yrke som ger stora möjligheter att utvecklas åt olika håll inom kirurgi, tandreglering och protetik.

Jag tycker om att känna mig behövd och användbar, och jag aldrig har ångrat mitt yrkesval. Att få mötas av ett leende efter en undersökning eller behandling gör min dag

Avslutningsvis berättar Yulia att hon rekommenderar Nackademin med glädje. Utbildningen har hjälpsamma lärare och lärorika webbinarier med noga utvalt utbildningsmaterial.

Sist men inte minst – 5 snabba med Yulia! 

  1. Finns tandtroll verkligen? Ja! Tandtroll finns i varje karies mjölktand.
  2. Handen på hjärtat, hur ofta använder du tandtråd? Jag använder tandtråd varje kväll.
  3. Vilken färg har du på din tandborste? Rosa
  4. Hur får man en 2-åring att borsta tänderna? Lek, sjung eller berätta en saga. Ha tålamod!
  5. Nämn en kändis som har fina tänder? Julia Roberts.

 

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär