HemYrkeshögskoleutbildningar inom vård och hälsa på Nackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Våra yrkeshögskoleutbildningar inom vård och hälsa

Stängd

Tandsköterska – distans

Distans | 1,5 år

Vårdutbildning på Nackademin

Brinner du för att vård och omsorg ska utvecklas och möta dagens behov? Är du intresserad av tekniska lösningar som kan underlätta människors vardag? Då ska du söka till en yrkeshögskoleutbildning inom vård och hälsa. På Nackademin erbjuder vi utbildningar inom vård och hälsa på distans som ger dig möjlighet till att studera lite friare. Du får en specialistkunskap som gör att du kan utvecklas på ditt arbete och hjälpa de människor som behöver det allra mest.

Utbildningar inom vård och hälsa

Oavsett om du är intresserad av tandhälsa eller vård och teknik hittar du utbildningarna här hos oss på Nackademin. Vårdutbildningarna är på distans i 1 år vilket ger dig en flexibilitet i din utbildning. Efter utbildningen får du en relevant examen och kan ta dig an yrkesroller som handledare i välfärdsteknik, undersköterska med specialiserad kompetens i välfärdsteknik eller tandsköterska.

Välfärdstekniksamordnare

Jobbar du redan inom vården men vill ha specialistkunskap för att effektivisera rutiner och processer i det dagliga arbetet? Då är vårdutbildningen välfärdstekniksamordnare för dig. Det är en distansutbildning på 1 år som riktar sig till dig som är undersköterska eller har jobbat på en annan relevant roll inom vård och omsorg. Som välfärdstekniksamordnare är ditt uppdrag att ta fram processer och rutiner för att implementera teknik i vården. Detta ska leda till att personer som har en funktionsnedsättning ska få en enklare vardag och bli mer självständiga. Du kommer att läsa fyra olika kurser: 

  • Juridik och etik
  • Organisation, samverkan och implementering
  • Pedagogik och kommunikation
  • Välfärdsteknologi och e-hälsa

» Välfärdstekniksamordnare – distans

Tandsköterskeutbildning

Att jobba som tandsköterska är ett spännande och utvecklande jobb. Vill du sprida din kunskap och hjälpa människor till en bättre munhälsa? På 1 år blir du färdig tandsköterska med examensbevis. Du har dessutom LIA-praktik i 16 veckor för att kunna komma in i arbetslivet och omvandla teori till praktik. Resterande av utbildningen ges på distans med två obligatoriska träffar per termin. Tycker du att 1 års studier är för lång tid finns det möjlighet till ett individanpassat upplägg som innebär att du tillsammans med utbildare tar fram en studieplan som passar dig och kan komma ut snabbare i jobb. Vill du ha höga möjligheter till jobb efter examen är detta utbildningen du ska gå.

» Tandsköterska – distans

Validering tandsköterska

Om du har erfarenheter inom tandvården erbjuder Nackademin validering av dina kunskaper så att du kan ta ut en examen som tandsköterska. Detta är en fristående kurs som kan anpassas efter dina behov. Valideringen går att göra på distans men det finns även möjlighet att utnyttja Nackademins lokaler.

» Tandsköterska – Validering

Nackademin ger jobb

På Nackademin kan du hitta runt 30 olika utbildningar inom bland annat vård och hälsa, IT, bygg, design och kommunikation. Alla utbildningar är uppbyggda efter näringslivets behov och erbjuder mycket praktik för att du ska få den praktiska erfarenhet av yrkesrollen som krävs.

  • 100% av våra studenter på tandsköterskeutbildningen har fått jobb innan de tagit examen tre år i rad.
  • I snitt får 9 av 10 jobb direkt efter examen på alla våra utbildningar.
  • De flesta av våra utbildningar har en fjärdedels LIA vilket är en effektiv väg in i arbetslivet.
  • De flesta av våra utbildningar är 1-2 år långa vilket innebär att du snabbt kan komma ut i arbetslivet.
  • Mer än 1000 arbetsgivare i vårt nätverk.

Nackademins ledningsgrupper

Nackademins yrkeshögskola som har funnits sedan 1994 har ständigt ett nära samarbete med näringslivet för att kunna erbjuda våra studenter den kompetens som företagen söker efter. Efter 20 år i branschen har vi lyckats skapa många viktiga kontakter. Flera av företagen som ingår i utbildningarnas ledningsgrupper söker också efter ny arbetskraft vilket ger stora möjligheter till att bli rekryterad direkt efter utbildningen. Många gånger har vi även gästföreläsare direkt från näringslivet för att våra studenter ska få höra om yrkesrollen i praktiken.

En utbildning inom vård och hälsa är framtiden

En vårdutbildning och utbildning inom hälsa är en utbildning för framtiden. Vård och omsorg är något som det alltid kommer finnas behov av att utveckla, därför behöver du föra kompetensen framåt. Det är stor brist på vårdare men framförallt stor brist på vårdare som har kunskapen att med teknik effektivisera arbetet så att fler människor kan få hjälp. Det är viktigt att Sverige får rutiner som innebär att färre vårdare kan hjälpa fler. Alla ska få den hjälp de behöver när de söker sig till vården.

Var med och utveckla

Branschen behöver ständigt utbildade tandsköterskor som vill vara med och utveckla. Som tandsköterska har du en ljus framtid med ett roligt jobb som innebär att du får vara social och dela med dig av din kunskap. Ansök till din vårdutbildning och utbildning inom hälsa hos Nackademin idag!

9 av 10 får jobb

Över 90% av våra studenter får jobb inom relevant område efter examen, visar våra senaste siffror.

+ 1000 arbetsgivare

Vi har byggt upp ett stort och brett nätverk av arbetsgivare sedan starten 1994.

Utbildningar med praktik

Inget slår praktisk erfarenhet. Därför består minst en fjärdedel av våra Yh-utbildningar av praktik ute i arbetslivet.

Pricksäkra utbildningslösningar

Vi har koll på framtida kompetensbehov och erbjuder effektiva utbildningslösningar för ditt företag.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär