HemYrkeshögskoleutbildningar inom bygg på Nackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-tors, 9-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00 (vardagar kl. 11:00-14:00)
expeditionen@nackademin.se

Expeditionen på Nackademin plan 4 har tillfälligt stängt pga ökad smittspridning i samhället.
Ni når oss via telefon och mail.
Fr.o.m. 25/1 kommer expeditionen vara öppen måndagar & torsdagar 10:00-13:00.

Byggutbildning på Nackademin

Att arbeta inom byggbranschen ger dig möjlighet att utforska många yrkesområden och förse dig med mer erfarenhet. På Nackademin kan du välja ett brett spann av yrkeshögskoleutbildningar inom bygg och göra karriär direkt efter avslutade studier. Alla kurser är noga anpassade till dagens byggbransch och innehåller även berikande LIA-praktik på ett företag – något som ökar chanserna till fast arbete. Samtliga utbildningar leds av kompetenta utbildningsledare, utbildare från respektive bransch och en noga utvald ledningsgrupp – där hög nivå på studierna är en självklarhet från början till slut.

Elin Kebert, expert inom kompetensförsörjningen på bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen, berättar om det stora behovet av kvalificerad personal inom byggbranschen kommande år. Hon ger även sina tre bästa tips åt dig som funderar på att utbilda dig inom bygg på Nackademin.

Välj en yrkeshögskoleutbildning inom bygg

Nackademins olika yh-utbildningar inom bygg ger dig stora möjligheter att välja och vraka bland ett flertal områden som passar just dig och din yrkesbana. Oavsett var du står i livet eller karriären har vi utbildningen för dig.

  • Driv ditt ledarskap framåt. Vill du utvecklas som arbetsledare eller avancera som ny platschef? Läs en utbildning inom bygg med inriktning på ledarskap, vilket kan göra dig till projektledare eller samordnare där du guidar ditt eget arbetslag. Vi har utbildningar som Platschef eller Arbetsledare inom bygg och anläggning som skulle kunna passa dig.
  • Skapa förändring som byggnadsingenjör. Brinner du för stora och små projekt och drömmer om att vara med och bidra till förändring? Ansök till någon av våra Byggnadsingenjörsutbildningar och ta nästa steg till ett smartare och mer utvecklat samhälle. Exempel på yrkesområden är Anläggning, Hållbart byggande, Mark och vatten, Produktion, ROT och BIM.
  • Andra intressanta byggutbildningar. Har järnvägar och tågdrift alltid intresserat dig? Eller är det vattensystem och VA-nät som ligger dig varmt om hjärtat? Ta reda på mer om våra utbildningar Järnvägsingenjör eller VA-projektör där du får chans att utveckla smidiga lösningar för samhället i stort.

Yrkeshögskoleutbildningar inom bygg

Arbetsledare bygg och anläggning
Samhällsbyggnad infrastruktur
Byggnadsingenjör hållbart byggande
Byggnadsingenjör mark och vatten – Distans
Byggnadsingenjör Produktion – Distans
Byggnadsingenjör ROT
Byggnadsingenjör BIM
Energiingenjör – Distans
Järnvägsingenjör
Platschef
VA-projektör

LIA-praktik för dig framåt

Här på Nackademin vet vi hur viktigt det är att knyta kontakterna till den bransch du studerar inom, samt hur stor roll erfarenheten ute på en arbetsplats spelar. När du läser en byggutbildning på Nackademin kommer du att tillbringa en fjärdedel av din studietid ute hos en arbetsgivare för att lättare sätta dig in i din blivande yrkesroll och bredda din kompetens. Detta kallas för Lärande i Arbete, förkortat LIA. 

Nackademins stora nätverk av företag

Att ta in en praktikant är lika berikande för dig som student som för arbetsgivaren. Under praktikperioden får ni båda chans att lära känna varandra och se om en rekrytering blir nästa steg. På Nackademin kan arbetsgivare ansöka om att ta emot LIA-praktikanter och du som student kan likväl dra nytta av det täta samarbetet Nackademin bedriver mellan studenter och näringsliv.

  • 96 % av våra studenter får arbete efter utbildningen. Det väl fördelade kursupplägget med teori och praktik garanterar höga rekryteringschanser.
  • Sammanstråla på Nackademins branschdagar. Under året hålls ett flertal branschdagar – ett utmärkt tillfälle för studenter och arbetsgivare att knyta kontakter.

Byggutbildningar på 1-2 år

Samtliga av de byggutbildningar du kan ansöka till på Nackademin pågår 1-2 år. Under den tidsperioden kommer du även vara ute på praktik. Utbildningarna är intensiva och lärorika och slussar dig direkt ut i arbetslivet efteråt. Du kan välja utbildningar efter om du vill läsa på distans eller på plats hos oss. 

Fristående kurser inom bygg 

Strävar du efter vidareutveckling i din karriär eller vill du nischa dig till en specifik yrkesroll som efterfrågas alltmer på marknaden? Tack vare vårt breda kursutbud av fristående kurser med anpassat innehåll, kan du hitta  en utbildning som passar dig. Kontakta oss gärna vid frågor!

Bli en del av den kompetenta arbetskraften

Att gå på en yrkeshögskola är ofta ett enklare steg mot en ny eller mer berikande karriär. Är det dags för dig att byta bana, ta ett steg framåt eller är du bara nyfiken på att lära dig mer om vad byggbranschen har att erbjuda? 

Din kompetens driver byggbranschen framåt

Nackademins utbildningar inom bygg är framtagna efter branschens aktuella behov och utmaningar – och du kan vara säker på att du efter examen kommer att ha exakt den kompetens som krävs för din nya yrkesroll. Genom våra utbildningar blir det en win win-situation, både för dig som tar nästa steg i din karriär – och för företagen som eftersöker den kompetensen som du kan bidra med. Välkommen till Nackademin och gör skillnad!

Var med och skapa en värld som passar alla

9 av 10 får jobb

Över 90% av våra studenter får jobb inom relevant område efter examen, visar våra senaste siffror.

+ 1000 arbetsgivare

Vi har byggt upp ett stort och brett nätverk av arbetsgivare sedan starten 1994.

Utbildningar med praktik

Inget slår praktisk erfarenhet. Därför består minst en fjärdedel av våra Yh-utbildningar av praktik ute i arbetslivet.

Pricksäkra utbildningslösningar

Vi har koll på framtida kompetensbehov och erbjuder effektiva utbildningslösningar för ditt företag.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär