HemYH-utbildning inom pedagogik
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Vår yrkeshögskoleutbildning inom pedagogik:


Lärarassistent – distans

Utbildningar som är stängda går inte att ansöka till men det går bra att göra en intresseanmälan. När du gör en intresseanmälan kommer du bland annat få information om när ansökan öppnar igen, studentintervjuer samt viktiga datum att hålla koll på.

Pedagogikutbildning

På Nackademin kan du läsa en ett och ett halvårig pedagogikutbildning till lärarassistent. Det är en givande utbildning med praktik där du får chans att arbeta nära ungdomar och nyanlända och samtidigt assistera läraren i olika sammanhang.

Vill du vara med och forma framtidens skola?

Yrkesrollen som en pedagogikutbildning leder till medför otroligt mycket till ett klassrum men även utanför. När rollen som ansvarig lärare blir övermäktig eller när det behövs tillföras det där lilla extra till en grupp, kan lärarassistenten bli spindeln i nätet och en viktig pusselbit. Lärarassistenten kan även vikariera för den ordinarie läraren så skolan slipper ta in för eleverna okända vikarier.

Läs mer om lärarbristen i Sverige på Skolverkets webbplats.

Vad går yrkesrollen ut på?

Efter dina studier är du fullfjädrad för att arbeta på olika inrättningar som förskola, fritidsverksamhet, grundskola eller gymnasium, vilket bidrar till att du har chans att möta elever och barn/ungdomar i brett åldersspann. Din roll kommer på det stora hela gå ut på att underlätta, tillföra och avlasta för att ge en bättre gruppdynamik, rolig undervisning och en tryggare inrättning överlag.

Vår distansutbildning

Denna utbildning pågår på heltid under 1,5 år, varav ca en fjärdedel är LIA-praktik ute på en skola. Efter studierna får över 90 % av våra studenter jobb inom relevant område – något som sporrar och motiverar både oss och våra sökande!

  • Vår distansutbildning passar dig som själv vill styra över var du studerar. Samtidigt måste du vara beredd att själv ta ett stort ansvar för dina studier. Arbetsinsatsen är minst lika stor som om du studerar en platsbunden utbildning.

Kursutbud inom pedagogikutbildningen

När du läser en utbildning inom pedagogik på Nackademins yrkeshögskola kommer du att mötas av ett kursupplägg som förser dig med metoder och färdigheter inom olika områden.

  • Praktisk IKT i skolan
  • Den sociala integrationsprocessen i skolan för nyanlända barn och ungdomar
  • Grundläggande psykologi med inriktning mot barn och ungdomar
  • Kommunikation och konflikthantering
  • Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar hos barn och unga
  • Pedagogiska metoder och pedagogiskt ledarskap i skolan
  • Skolans juridik och administration

LIA-praktik på en skola

Detta och mer ingår i en pedagogikutbildning och under din studietid kommer du även att få sätta dessa kunskaper och färdigheter i praktik när du är ute på en 16 veckors lång LIA-period på en skola eller läroinrättning. Denna praktikperiod ger dig stora chanser att få en anställning efter avslutad examen.

I pedagogikens spår hos Nackademin

Pedagogik handlar om att förstå barn och ungdomar och att med större inlevelseförmåga få varje individ att utvecklas med de egna förutsättningarna. Var med och bidra till att drömmar förverkligas, att unga hamnar på rätt spår tidigt i livet och att varje person får utlopp för just sina talanger och kreativitet – och göra allt detta med stolthet!. 

Smidiga ansökningar till våra pedagogikutbildningar

Vi på Nackademin vet så väl att alla människor har något att tillföra samhället och att det behövs fler som du som pushar för det och som skänker en stabil tillvaro till förskolor, skolor och läroinrättningar. Nu har du din chans att vara med och påverka, förändra och ge barn och ungdomar en bra start i livet!

Läs mer om ansök här:

9 av 10 får jobb

Över 90% av våra studenter får jobb inom relevant område efter examen, visar våra senaste siffror.

+ 1000 arbetsgivare

Vi har byggt upp ett stort och brett nätverk av arbetsgivare sedan starten 1994.

Utbildningar med praktik

Inget slår praktisk erfarenhet. Därför består minst en fjärdedel av våra Yh-utbildningar av praktik ute i arbetslivet.

Pricksäkra utbildningslösningar

Vi har koll på framtida kompetensbehov och erbjuder effektiva utbildningslösningar för ditt företag.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär