Dags för del 3 av Nackademisten Elisabeth Aguileras UX-blogg! I det här blogginlägget får vi lära känna en stor del av UX-klassen – Elli har nämligen intervjuat sina klasskompisar! Vilka är deras drömarbetsplatser, vad är det som lockar dem med UX-design och vad gjorde de innan de började på utbildningen? Häng med!

”Jag sitter här hemma vid mitt enorma ekbord i min pyttelilla etta, som vanligt när jag bloggar. Jag har någon romantisk idé inför varje gång jag ska blogga att jag ska sitta på något inrökt café, med en stor latte, gärna gjord på cocosmjölk och så tänker jag mig en gammal skrivmaskin. Men det händer såklart inte. För det första får folk inte röka inomhus (jag röker inte heller för den delen så varför jag vill det vet jag inte) och sen för det andra skulle det vara väldigt otympligt att gå runt med en gammal skrivmaskin och för det sista så är jag ju en fattig student. Det går inte att beställa en latte om och om igen ända till magen ropar lunch och då inhandla något som kan tysta magen. Nej. Det är bäst hemma där det är  både billigt och rökfritt.

Så här sitter jag och skriver.

Jag har tidigare nämnt mina skolkamrater. Det är så spännande att höra andras historier: ibland har någon helt skilda erfarenheter, ibland känner man igen sig i varandra och oavsett vad så känner man ofta att man gör det här tillsammans. Du ska som sagt få träffa några från min klass som också läser till UX-designer på Nackademin. Alla har olika bakgrunder och alla är i olika åldrar, har olika relationsstatus – med barn och utan barn, gift och singel. Alla lika olika.

Rasmus Hammarlund

Rasmus, hur tar du till skolan?

“Jag pendlar dagligen i från Örebro med SJ. Men när det blir snökaos sover jag hos min bror som bor här i Stockholm.”

b9dd09d0-be19-4eb2-a45d-c2b3453178b0

Markus Maijala

Markus, vad har du för utbildning sedan innan?

“Jag har läst programmet Interaktionsdesign och Medieteknik på Södertörns Högskola. Jag har valt denna utbildning för att bredda kompetensen och för att få praktisera. Jag tycker det är en bra utbildningsform.”

cdc59634-c78b-48df-96cf-f51b22681a43

Jonas Möckelström

Jonas, vad gjorde du innan du började plugga till UX-designer på Nackademin?

“Då jobbade jag på en reklambyrå här i Stockholm som designer och projektledare.”

949c2be9-6644-455d-9e04-db0ac07ca8e6

Ida Bergholtz

Ida, vilken är din drömarbetsplats efter att du är färdigutbildad UX:are?

“Jag vill jobba på ett stort företag, men inte för stort. Jag vill ha möjligheten att bygga upp en relation med samtliga kollegor. Jag tänker mig att jag jobbar i ett team med flera UX-designers. Önskar även att jag får möjligheten att utvecklas inom User Interface. Flexibilitet kommer vara jätteviktigt och det jag älskar med UX-design är att man jobbar i projekt och jag hoppas på att få arbeta som projektledare.”

2feedeb8-99f0-4eb0-802e-e8edfef14e3a

Cherylee Libertore

Cherylee, vad är det du tycker om med yrkesrollen UX-designer?

“Att jag blir en blandning av forskare och psykolog för att kunna utreda användarens behov och jag är framförallt intresserad av att få arbeta med Digitala och Virtuella projekt.”

img_0127

Ay Wiberg

Ay, vad gör du förutom plugget?

“Jag är klassrepresentant vilket innebär att jag sitter med i ledningsgruppen för utbildningen som, utöver två av oss från klassen och skolans representanter, består av personer som är yrkesverksamma inom UX-branschen. Utöver plugget så går jag även på så många UX-events som jag bara kan för att få möjligheten att nätverka inom branschen och jag går gärna tillsammans med andra i klassen så att jag slår två flugor i en smäll. Nytta och nöje!“

 

Ett stort tack till alla som ställde upp på att svara på mina frågor! Nästa gång kommer jag att visa hur en dag på Nackademin går till – jag menar, hur får jag egentligen ihop livet? Från att vakna vid 5.00 på morgonen i Enköping till att lämna Stockholm vid 16.00 för att däremellan hunnit lämna 3 andra små personer till sina skolor. Ja, det händer mycket på en dag för mig. Är du nyfiken?

Nästa blogginlägg blir mitt sista för den här gången, vi ses då!

Vid datorn,
Elli Aguilera
Student på UX-designerprogrammet på Nackademin