HemIT-utbildningarTestautomatiserare - Distans
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.30-12.30

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Distans 10 veckor

Testautomatiserare – distans

Vidareutbilda dig till testautomatiserare!

7 mars – 27 maj 2022

Sista ansökningsdag:
21 feb
Pris
29 500 kr ex moms
Kurstillfällen:
10 veckor
Plats:
Distans
Förkunskaper:
Läs mer under ”Förkunskaper”
Utbildare:
Rafael Silva

Arbetar du som testare eller utvecklare inom IT och vill ta nästa steg i karriären? Kursen Testautomatiserare ger dig en spetskompetens som branschen efterfrågar!

Nackademin har under lång tid bedrivit kvalificerad utbildning inom test och försett IT-branschen med tusentals medarbetare genom åren. I nära samarbete med branschen ser vi ett stort kompetensbehov inom Testautomation och har därför nu startat en distanskurs, som ska leda till yrkesrollen testautomatiserare.

Till vem riktar sig kursen?

Kursen riktar sig till dig som är utbildad till eller arbetar som testare eller utvecklare inom IT och vill ta nästa steg i karriären. Just nu finns en mycket stor efterfrågan i branschen efter denna typ av spetskompetens – vilket gör testautomatiserare högt eftertraktade på arbetsmarknaden.

Läs intervjun med tidigare kursdeltagaren Arash Bidarian som breddade sin kompetens inom testautomatisering.

Efter avslutad kurs

Kommer du självständigt kunna planera, designa, implementera och underhålla automatiserade testskripter. Du kommer också att ha en god förståelse för att kunna avgöra om olika testscenario och testfall är lämpliga att bli automatiserade eller inte, samt kunna implementera testautomation som en del av ett projekt.

Efter avslutad kurs erhåller du ett examensbevis som testautomatiserare från Nackademin.

Behörighet

För att bli behörig till distanskursen testautomatiserare krävs det att du har grundkunskaper i test och programmering.

För dig som saknar kunskap i programmering, erbjuder Nackademin en kurs i programmering för testare, där du under 5 veckor lär dig den programmering som krävs för kursen Testautomatiserare.

Genomförande och upplägg

Kursen bedrivs helt på distans, med gemensamma distansträffar och mycket individuell handledning mellan träffarna, vilket leds av en erfaren utbildare inom testautomation. De gemensamma träffarna kommer att ske på torsdagarna kl. 20-21, en timma per vecka. Behövs extra tillfällen eller ändring av tider någon torsdag kommer det att meddelas i god tid. Däremellan kommer inspelat material finnas tillgängligt.

Mellan distansträffarna sker arbete med autentiska arbetsuppgifter. Kursen är upplagd så att du ska kunna kombinera studierna med ett jobb. Den tid som du behöver lägga ner på kursen uppskattas till ca 10-15 timmar i veckan, inklusive ”distansträffarna”.

Delkurserna som ingår i kursen är specifika och tillsammans täcker dessa de flesta av de vanligaste testtyperna som branschen använder för att automatisera tester. Varje delkurs inleds med teori om ett relevant ämne (användningsområden, fördelar, nackdelar, standards och underhåll) för att följas av en praktisk pedagogik, där du får utföra verklighetsbaserade och aktuella arbetsuppgifter med kända testverktyg.

Du kommer att ha tillgång till kursmaterial och åtkomst till de program som används under kursen, även efter avslutad kurs.

Kursinnehåll

Testautomatiserare 10 veckor

Introduktion till testautomation (En vecka)

I denna kurs lär du dig om vad testautomation innebär i olika sammanhang och att olika typer av testautomatisering kan anpassas utifrån olika behov. Du får även en överblick av de centrala och vanligaste förekommande problemen som kan uppstå när man automatiserar tester. Det här är en kort kurs som består mest av demos om tillämpning av testautomatisering.

Frontend Testning & Visual regression testing (3 veckor)


Du lär dig att sätta upp en egen utvecklingsmiljö för att skriva automatiserade tester för frontend- och visual regression-testning. Du lär dig också att frontend-testning och visual regression-testning är specifika typer av automatiserade tester och lär dig att förstå skillnaden mellan olika automatiserade tester. Du lär dig att använda specifika teststrategier för att jobba med frontend och visual regression-testning, samt att designa och dokumentera testplaner för dessa. Verktygen som kommer att användas i denna kurs är cypress.io. och percy.io.

Backend Testning (2 veckor)


Under denna kurs lär du dig att sätta upp en egen utvecklingsmiljö för att skriva automatiserade tester för backend, och du lär dig även om olika sätt att testa backend manuellt. Du ska efter avslutad kurs förstå skillnaden mellan backend testning och andra typer av tester, med fokus på automatisering. Du lär dig att designa och dokumentera testplaner för backend, automatisera backend-tester med hjälp av robotframework och cypress.io. Du får också förståelse för hur man skriver kod som är lättare att underhålla, 

Lasttestning (2 veckor)


I denna kurs lär du dig att sätta upp en egen utvecklingsmiljö för att skriva automatiserade lasttester. Du lär dig att förstå skillnaden mellan lasttestning och andra typer av tester, med fokus på automatisering. Du lär dig även att designa och dokumentera testplaner för lasttestning, samt att automatisera lasttester med hjälp av JMeter.

Continuous Integration/ Continuous (2 veckor)


I den här kursen lär du dig grunder i CI/CD och du kommer att jobba med jenkins, som builder server för att implementera CI/CD. Du kommer att implementera en kedja som börjar med att du hämtar källkod för ett system på github för att sedan kompilera koden, deploya  i en lokal server, köra automatiserade tester mot systemet som deployades och slutligen publicera testresultat i jenkins.

OBS! För utförlig kursbeskrivning – läs här!

Förkunskaper

Du behöver ha en generell förståelse av test/kvalitestsäkring från en annan utbildning inom test, eller från tidigare arbetslivserfarenhet, för att kunna bli behörig till distanskursen och programmeringskursen. Detta kan styrkas genom betyg eller intyg från arbetsgivare. Utöver det:

  • För kursen till testautomatiserare krävs det att du redan har förkunskaper i programmering för testare.
    För att påvisa din behörighet i programmering för testare behöver du styrka dina förkunskaper, antingen genom ett betyg från tidigare studier, eller ett intyg från din arbetsplats. Betyget från dina studier bör helst inte vara äldre än två år. Om du inte kan styrka dina förkunskaper genom ett betyg eller intyg, kommer det att finnas möjlighet att göra ett behörighetstest. Behörighetstestet genomförs på distans och redovisas över en videokonferens med ansvarig utbildare.

Pris

Testautomatiserare (för kursdeltagarna som redan har kunskaper i programmering för testare), pris 29 500 kr exkl. moms.

Utbildningsstart

Testautomatiserare – distans (10 veckor). Start 7 mars – 27 maj.

Utbildare

Ansvarig utbildare för intensivkursen är Rafael Silva. Rafael är en erfaren testare och specialist inom Testautomation. Nackademin och Rafael har haft ett långvarigt samarbete, där Rafael är en av Nackademins mest uppskattade utbildare.

Anmälan

Anmälan har stängt. Gör en intresseanmälan längst ner på sidan så meddelar vi dig när anmälan till nästa kursstart öppnar. Observera att behörighetskravet för Testautomatiserare är att du måste ha grundkunskaper i test/kvalitetssäkring. För att bli behörig behöver du ha grundläggande kunskaper i programmering. Du styrker din behörighet genom att bifoga relevanta dokument i din ansökan (exempelvis kursbetyg eller arbetsintyg).

Kontakt

För mer information om utbildningen, vänligen kontakta Jens Grönlund, affärsutvecklingschef på Nackademin: jens.gronlund@nackademin.se

Antagningskrav:

Grundläggande behörighet samt lägst godkänt betyg i:

  • Matematik B/2
  • Programmering A/1

Saknar du behörighet i programmering? Då kan du gå vår preparandkurs i Programmering 1/A.

Urval:

  • Gymnasiebetyg
  • Antagningsprov

Tips på hur du kan förbereda dig inför antagningsprovet inom IT.
Läs mer om urvalsprocessen här.

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär