HemVårdutbildningarTandsköterskeutbildning på distans
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Praktik 16 veckor Distans 1 år

 

Tandsköterskeutbildning på distans

Utbilda dig till tandsköterska på 1 år

Överblick

Antagningskrav

Samarbetspartners

Den här utbildningen kommer att börja HT 2019. Ansökan är öppen. 

Har du drömt om att jobba inom vård och hälsa? Funderar du på att byta karriär och vill satsa på ett stimulerande jobb? Vill du ha varierande och intressanta arbetsuppgifter? Det finns behov av fler tandsköterskor i stora delar av landet! Ta chansen att utbilda dig till tandsköterska hos oss på Nackademin – på bara 1 år!

Om utbildningen

100% av de studenter som läste utbildningen 2016, 2017 och 2018 hade fått jobb redan innan examensdagen!

Utbildningen omfattar heltidsstudier under två terminer varav 16 veckor genomförs på en valfri tandvårdsklinik. Vissa av utbildningens moment är schemalagda, exempelvis vid gruppövningar eller kontakt med utbildare på Nackademin. Det ingår två fysiska, obligatoriska träffar per termin under utbildningen. Ansvarig utbildare är Anastasia Halas, som är utbildad tandläkare. Utbildningen går även att anpassa utefter dina behov så att du som vill gå utbildningen i högre takt men snabbare komma ut i jobb kan göra det. Läs mer om det nedan under ”individanpassat upplägg”.

Läs också:
Intervjun med ansvarig utbildare Anastasia här.
Om tidigare studenten Katherines väg till tandsköterskeyrket via Nackademin
Intervjun med tidigare studenten Lema Aslan här.

Eftersom det är en distansutbildning krävs det att du som deltagare har tillgång till en dator med internetuppkoppling, kurslitteratur och utbildningsmaterial i form av videoinspelade föreläsningar, övningar, seminarier och Power Point-presentationer som finns på studentportalen och respektive kurswebb. Information om rekommenderad kurslitteratur för varje kurs, utöver utbildningsmaterial, kommer att vara tillgänglig på studentportalen vid kursstart. Kommunikationen mellan lärare och de studerande sker via utbildningsportalen, mail och telefon.

Efter avslutad utbildning med godkänt examinationsresultat på alla kurser utfärdas ett examensbevis från Nackademin.

Utbildningens innehåll

Utbildningen följer en nationell utbildningsplan för tandsköterskeutbildning och innehåller följande kurser:

 • Administration och organisation
 • Anatomi
 • Anestesi och farmakologi
 • Material och miljö
 • Odontologi 1 och 2
 • Oral hälsa 1 och 2
 • Vårdhygien och smittskydd
 • LIA-praktik

Individanpassat upplägg

För dig som är intresserad av att påbörja utbildningen senare än utbildningsstarten finns det möjlighet att ta fram ett individanpassat upplägg. Tillsammans med Nackademins utbildare lägger du upp en individuell studieplan med en intensivare studietakt. För mer information om detta vänd dig till antagningen@nackademin.se.

Ansökan

Du ansöker här. Där laddar du upp de dokument du behöver för att styrka behörigheten. Det är först när du skickat in din dokumentation som din ansökan är komplett.

Pris

Anmälningsavgiften är på 65 000 kr ink. moms och ska betalas enligt förfallodatum på fakturan som skickas ut i samband med antagningsbeskedet. Du bekräftar din plats genom att betala kursavgiften.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi möjligheten att låna på kredit till anmälningsavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. Besök www.humanfinans.se, och följ instruktionerna.

Utbildningen är ej studiemedelsberättigande. Du kan alltså inte få bidrag eller lån av CSN för att gå denna utbildning.

Ångerrätt

Konsument

För privatpersoner tillämpar Nackademin Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Kunden har alltid rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar efter att avtal om tjänsten ingåtts och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Avtalet ingås den dagen då du betalar utbildningen.

Ångerrätt 14 dagar gäller endast privatpersoner. Är du osäker på omfattningen av ångerrätten ber vi dig kontakta oss på 08-466 60 00 eller mail info@nackademin.se

Om du vill använda dig av ångerrätten:

Meddela oss på info@nackademin.se inom 14 dagar efter att du som privatperson betalat kursavgiften

Lägst godkänt betyg i:

 • Svenska A/Svenska 1 eller motsvarande/ Svenska som andra språk A/Svenska som andraspråk 1 eller motsvarande
 • Engelska A/Engelska 5 eller motsvarande
 • Matematik A/Matematik 1a/1b/1c eller motsvarande

Om du saknar behörighet i engelska eller matematik erbjuder Nackademin ett speciellt utformat upplägg. De kurser som ingår är då ”Engelska för tandsköterskor” samt ”Matematik för tandsköterskor”. Kurserna kan antingen läsas innan utbildningen startar eller under utbildningen. Längden på dessa kurser är individanpassat utifrån deltagarens kunskapsnivåer. Även dessa kurser läses på distans. Detta medför en extra kostnad på 500 kr per kurs.

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan för mer information!

Anmäl dig till kursen!

Anmäl dig till kursen genom att fylla i formuläret nedan.