Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår
Om programmet

Stad: Stockholm, Solna

Form: Preparandkurs

Pris: 1000 kr ink. moms

Längd: 6 kurstillfällen + 1 provtillfälle


Antagningskrav:

Kalendarium

I samarbete med DataTjej: Preparandkurs i programmering

DATATJEJ + NACKADEMIN. Tillsammans med DataTjej presenterar vi nu en preparandkurs i grundläggande programmering, för personer som identifierar sig som kvinnor. Under ett par kvällar under våren 2018 kan du som saknar kunskap i programmering läsa den här preparandkursen, samtidigt som du får pepp och stöd av både representanter från DataTjej och från de andra deltagarna. Kursen avslutas med ett Hackathon, tillsammans med DataTjej och Valtech.

OBS! Den här preparandkursen är fullbokad och har redan startat. Du kan tyvärr inte anmäla dig till den här kursen.

Datatjej + Nackademin

Det behövs fler personer som identifierar sig som kvinnor i IT-branschen. För att var med och bidra till en förändring startar Nackademin nu en förberedande kurs inom programmering, i samarbete med DataTjej. Samarbetet tar avstamp i viljan att sänka trösklar och skapa ett tryggt och inspirerande sammanhang för kursens deltagare.

DataTjej har valt att samarbeta med Nackademin för att ni vill göra en skillnad, precis som DataTjej! En studie som genomfördes av Teknikföretagen visar att ungefär 40 % av de som läser tekniskt basår är tjejer som sedan söker sig till ingenjörsutbildningar. Jag tror verkligen att även denna preparandkurs kommer att ha samma påverkan på att få fler tjejer att söka sig till Nackademins IT-utbildningar. Preparandkursen gör det möjligt för de personer som inte valde eller fick möjligheten att lära sig programmering att få en revansch.

Jag blir själv väldigt inspirerad när jag möter starka kvinnliga förebilder som guidar mig i IT-djungeln, och jag hoppas att jag själv ska kunna hjälpa andra på samma sätt.” – Astrid Hettinger, ordförande för DataTjej.

Om DataTjej

Vi bad Astrid Hettinger, ordförande för DataTjej, att berätta om deras verksamhet:

DataTjej är en ideell nationell förening för tjejer som är intresserade av eller studerar data eller IT. Idag är vi en grupp engagerade tjejer runt om i hela Sverige som arbetar för DataTjej. Vi arrangerar även flera event året om för att presentera näringslivet för studenter. Våra event är också ett givande tillfälle för våra medlemmar med likartade intressen och utbildningar att lära känna varandra.

Vårt mål med DataTjej är att uppnå en förändring i samhällets norm om att data och IT bara skulle vara något för killar. Vi vill visa att data och IT är något för alla – oavsett kön!”

Läs hela intervjun med Astrid här.

Om Nackademin och preparandkursen

Nackademin är ett utbildningsföretag som bland annat är störst på yrkeshögskoleutbildningar inom IT i Stockholm. Nackademin kompetensförsörjer arbetsgivare och branscher och vill vara en aktiv aktör som driver och delar de utmaningar som branscherna arbetar med idag.

Preparandkursen i samarbete med DataTjej vänder sig till dig som identifierar dig som kvinna och som är intresserad av att plugga en utbildning på Nackademin som har Programmering A (1) som behörighetskrav. Kursen innefattar sex kvällstillfällen och avslutas med ett prov, som vid godkänt resultat ger dig behörighet i Programmering A (1) hos oss på Nackademin.

Din utbildare är en person med bred och god kunskap inom ämnet och under lektionstillfällena finns gott om tid att ställa frågor. Under kursens gång blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar för att säkerställa att du som deltagare ska få bästa möjliga förståelse för ämnet. Observera att resultatet endast kan användas för våra utbildningar och alltså inte hos andra utbildningsaktörer. Avklarad kurs ger inte heller någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna.

Inspiration och hackathon

Under kursens gång kommer du att träffa representanter från DataTjej, som delar med sig av case och inspiration. Preparandkursen avslutas med ett hejdundrande hackathon den 5 maj, sponsrat av Valtech och Nackademin, för dig som deltar i preparandkursen tillsammans med DataTjejs medlemmar.

Praktisk information

– Preparandkursen äger rum på Nackademin, Tomtebodavägen 3A i Solna.

– Hackathonet tillsammans med Valtech kommer också att äga rum på Nackademin och avslutas med att Valtech bjuder på middag och mingel på deras kontor .

Kurstillfällen:

10 april – Datatjej

12 april

17 april

19 april – Datatjej

24 april

26 april

3 maj (provtillfälle)

5 maj – HACKATHON!

Följande utbildningar har Programmering A (1) som behörighetskrav:

Kursinnehåll
Grundläggande programmering

  • Variabler
  • IF-satser med logiska villkor och operatorer
  • Loopar
  • Arrayer
  • Listor

Grunderna i objektorientering

  • Klasser
  • Properties
  • Metoder
  • Instans av en klass
  • Objektorientering – förståelse för vad det handlar om och hur man bygger en applikation objektorienterat.

Kursens fokus ligger på att du som deltagare ska få kunskap i att både kunna läsa och skriva kod. Den fokuserar också på att du som deltagare ska kunna lösa problem genom att utgå från en uppgift och omvandla det till en programmeringslösning.

Anmälan

OBS! Den här preparandkursen är fullbokad och har redan startat. Du kan tyvärr inte anmäla dig till den här kursen.

Anmälan görs skriftligt via mail till datatjej@nackademin.se. Uppge fullständigt namn, personnummer samt vilken utbildning på Nackademin som du är intresserad av att börja. Om du har några frågor om preparandkursen så är du välkommen med dem till datatjej@nackademin.se.

Avgift: 1000:- totalt.

Kursstart: 10 april. Fullbokad.

Längd: Kursen är förlagd kvällstid. 2 kvällar i veckan under 3 veckor + 1 provtillfälle.


Här hittar du mer information om behörighetsprov och preparandkurser.

Om programmet

Stad: Stockholm, Solna
Form: Preparandkurs
Pris: 1000 kr ink. moms
Längd: 6 kurstillfällen + 1 provtillfälle


Antagningskrav:

Nyheter

Snart kan du lyssna Utbildningspodden – vi har intervjuat programledarna!

Varje år väljer över en halv miljon människor utbildning - ett av de svåraste valen i livet. Vi startar Utbildningspodden för att vi vill göra det valet lite enklare. Avsnitten släpps i slutet på mars, men du kan redan nu lyssna på trailern här och vi har även passat på att intervjua de två programledarna Martina Lindgren och Johanna Lyngarth. Läs mer »

”Jag blir väldigt inspirerad när jag möter starka kvinnliga förebilder som guidar mig i IT-djungeln”

NACKADEMIN + DATATJEJ = SANT. Snart, snart lanserar Nackademin en preparandkurs i Programmering 1 tillsammans med DataTjej. Astrid Hettinger är ordförande för DataTjej och delar med sig av bland annat sina tankar och insikter om hur det är att vara tjej i en traditionellt mansdominerad bransch. Dessutom får du ta del av hennes tips till dig som funderar på en karriär inom IT! Läs mer »
Se fler nyheter »

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

* Dessa fält måste fyllas i.