Ledningsgrupp

Ledningsgruppen består av potentiella arbetsgivare som kvalitetssäkrar utbildningen och ser till så att du lär dig precis det som branschen efterfrågar.

Kontaktuppgifter

08-466 60 00

antagningen@nackademin.se
Om programmet

Stad: Stockholm

Form: YH-utbildning

Pris: 0 kr ex. moms

Längd: 2 år

Praktik: 29 veckor


Antagningskrav:
Grundläggande behörighet, samt lägst godkänt betyg i Svenska B/2, Matematik B/2, Engelska A/5 och Programmering A/1 eller motsvarande kunskaper*.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

* Datorkunskap kan inte motsvara Programmering A.

Kurser
Kalendarium
10jan

Antagningen öppnar för utbildningar med garanterad start HT18

10 januari 2018 öppnar antagningen för de utbildningar som har garanterad start hösten 2018.
30apr

Sista ansökningsdag till hösten 2018

Den 30 april 2018 är sista dagen att skicka in din ansökan till utbildningar med start augusti 2018.
08maj

Sista kompletteringsdag inför hösten 2018

Den 8 maj är sista dagen att komplettera din ansökan till utbildningar som startar i augusti 2018.
Fler Events »
Nyhetsbrev

Anmäl dig till Nackademins nyhetsbrev om våra utbildningar!

Mina sidor

Här kan du logga in och se aktuell status på din ansökan!

Logga in
Hur ansöker jag?

Läs mer om hur du ansöker till våra olika utbildningar.

Läs mer
Arbetsplatsen

Programutvecklare .NET

Programutvecklare .NET. Fördjupa dig i programmering genom ett av världens mest använda programmeringsspråk. Vill du få en kompetens som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden och som kan ge dig en central position i ett framgångsrikt utvecklingsteam är Programutvecklare .NET en utbildning för dig!

Den här utbildningen har tyvärr inte garanterad start HT18, mer information kring nästa eventuella start ges i februari 2018.

Utbildningen passar dig som är strukturerad, gillar problemlösning och kan ha tålamod med ett riktigt hantverk. Samtidigt är du flexibel och nyfiken – och villig att fortsätta att utvecklas åt det håll som branschen drar. Läs den tvååriga utbildningen Programutvecklare .NET på Nackademin och få en omfattande utbildning i programmering där vi behandlar många olika aspekter i en programmerares vardag. Med C# och .NET kan du tillverka i stort sett vilka typer av applikationer som helst – allt från Windows och webben till mobila applikationer.

Är du intresserad av programmering? Då kanske även någon av de här utbildningarna är någonting för dig:

En programmerare/utvecklare är ofta specialiserad på ett eller några få programspråk. Nackademins utbildning Programutvecklare .NET bygger på Microsofts .NET-plattform med programmeringsspråket C# (CSHARP) som är väl etablerad i både Sverige och resten av världen. När du behärskar den är du redo att arbeta med allt från internettjänster och affärssystem till mobila applikationer och på sikt kan du också utvecklas till att få en arkitektroll.  Du har också en bra grund för att vidareutveckla dig i andra programmeringsspråk som Java PHP mfl.

Efterfrågan på .NET-utvecklare är väldigt stor och vi ser en fortsatt hög efterfrågan. Med den breda kompetens som du får kommer du att kunna välja mellan en stor spridning av olika jobb.

Utbildningen – Programutvecklare .NET

På utbildningen programmerar du både i Windows och i webbmiljö. Du lär dig att arbeta självständigt i en arbetsgrupp som programutvecklare .NET. Under din LIA du kommer också att få lära dig projekt- och kundkommunikation för att du ska kunna skapa goda relationer med kunder, kollegor och leverantörer – i syfte att du ska lyckas leverera det som kunderna verkligen vill ha.

Du får bland annat kunskap och färdigheter i hur man:

 • tillverkar grafiska applikationer i C#, till exempel spel och komplexa användargränssnitt med XAML
 • tillverkar avancerade webb- och nätverksapplikationer i C# + ASP.NET tillsammans med .NET-klasser och databaser samt webb-API:er, signalR och WebSockets
 • tillverkar HTML-applikationer med HTML5, CSS och JavaScript samt JQuery, Angular
 • utvecklar databasapplikationer med SQL Server integrerat med Entity Framework och C#
 • utvecklar applikationer i Microsoft Azure Molntjänst

En tredjedels praktik på ett företag i branschen
Mer än en tredjedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats genom en LIA-praktik. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk övning för att utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan. Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som Cloud Nine, Handelsbanken, ITmaskinen, DGC Access, Claremont och Digital Dominance.

Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i utbildningens innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA-praktiken är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och våra studenter från Programutveckling .NET har ett gott rykte i branschen.

Marknaden – mycket stor brist på kompetens i branschen

Microsofts .NET-ramverk ligger till grund för merparten av de  kommersiella applikationerna i dagens IT-samhälle. Kompetens inom .NET är därför en av de mest eftersökta på marknaden och riktar sig till alla program på Windows klient-, server- och operativsystem. På tio år har antalet vakanser inom systemutveckling och programmering ökat konstant. Allt talar för att behovet av att rekrytera liknande kompetens fortsätter att öka och kommer att ligga på en hög nivå under de kommande tio åren.

Statistik från Arbetsförmedlingen visar dessutom att programmerare och utvecklare söks inte bara i datakonsultbranschen utan i de flesta branscher som till exempel tillverkning, handel, offentlig förvaltning och finans.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

Efter utbildningen kan du arbeta med applikationsutveckling, användbarhet, analys, tester eller databasutveckling som

 • Programutvecklare
 • Webbutvecklare
 • Applikationsprogrammerare
 • IT-konsult

Efter utbildningen har du också en grund för att kunna vidareutbilda dig inom plattformar som t ex SharePoint och EPiServer. På utbildningen får du också en grundkurs i EPiServer.

Antagningskrav:
Grundläggande behörighet samt lägst betyg Godkänt/E i:

 • Svenska B/2
 • Engelska A/5
 • Matematik B/2
 • Programmering A/1

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

Urval:

 • Gymnasiebetyg
 • Eftergymnasiala studier
 • Arbetslivserfarenhet
 • Antagningsprov (den här delen ger högst urvalspoäng)

Läs mer om urvalsprocessen här.

Om programmet

Stad: Stockholm
Form: YH-utbildning
Pris: 0 kr ex. moms
Längd: 2 år
Praktik: 29 veckor


Antagningskrav:
Grundläggande behörighet, samt lägst godkänt betyg i Svenska B/2, Matematik B/2, Engelska A/5 och Programmering A/1 eller motsvarande kunskaper*.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

* Datorkunskap kan inte motsvara Programmering A.

Kurser

Nyheter

”Det är otroligt spännande att få vara med i framväxten av ett nytt medium”

VR-UTVECKLARE. Valentin Malmgren utbildar sig till Virtual Reality-utvecklare och tycker att det är otroligt spännande att få vara med i framväxten av ett nytt medium. Med en bakgrund i beteendevetenskap och konst ser nu Valentin fram emot praktiken där han gärna är i ett VR-labb eller på ett spel- eller designföretag. Läs hela intervjun med Valentin som berättar hur det är att plugga en Yh-utbildning och om det stora intresset för VR.   Läs mer »

5 tips inför ditt kommande liv som student

STUDENTSMART. Nu lanserar vi den nya siten Studentsmart.se där vi samlat det du behöver veta inför ditt nya liv som student. Allt från bästa matlådetipsen och grymma smultronställen nära skolan till studentrabatter och en prognos för din framtida plånbok. Läs mer »
Se fler nyheter »

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

* Dessa fält måste fyllas i.