HemIT-utbildningarPreparandkurs Programmering 1/A – Distans med digital lärarledd undervisning
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.30-12.30

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Distans 3 alt. 6 veckor

Preparandkurs Programmering 1/A – Distans med digital lärarledd undervisning

 

Gå en preparandkurs inom Programmering

Våren 2021

Anmälan till denna kurs är stängd och vi har inga fler starter i vår. Gör en intresseanmälan så meddelar vi dig nästa gång anmälan öppnar igen.

Du som saknar Programmering 1 kan läsa en preparandkurs på Nackademin. Denna intensivkurs motsvarar behörighetskravet Programmering A (1). Innehållet fokuserar på att du får lära dig grunderna i C#.

Om preparandkursen

Vår preparandkurs vänder sig till dig som saknar kunskaper i programmering och funderar på eller har sökt någon av våra utbildningar där Programmering 1/A är ett behörighetskrav. Kursen innefattar 6 kurstillfällen och avslutas med ett prov, som vid godkänt provresultat ger dig behörighet i Programmering 1/A hos oss på Nackademin. Observera att avklarad kurs inte ger någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna utan endast behörighet i Programmering 1/A.

Din lärare är en person med bred och god kunskap inom ämnet och under lektionstillfällena finns gott om tid att ställa frågor. Under kursens gång blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar för att säkerställa att du som deltagare ska få bästa möjliga förståelse för ämnet.

Här kan du se vilka utbildningar som har Programmering 1/A som behörighetskrav: Särskild behörighet

Kursinnehåll

Denna kurs kommer att innehålla grundläggande programmering såsom:

  • Variabler
  • IF-satser med logiska villkor och operatorer
  • Loopar
  • Arrayer
  • Listor

Anmälan

Anmälan till denna kurs är stängd och vi har inga fler starter i vår. Gör en intresseanmälan så meddelar vi dig nästa gång anmälan öppnar igen.

Avanmälan
Du kan avanmäla dig senast 2 veckor innan kursstart. För att avanmäla dig behöver du maila transaktions-id och betaldatum till antagningen@nackademin.se

Uppgifterna står på kvittot du fick vid betalning (ibland hamnar kvittot i skräpposten).

Förkunskaper: Du behöver ha lägst betyg godkänt i Matematik 1 (A) eller motsvarande kunskaper.

Efter anmälan

Inom 24 timmar efter din anmälan kommer du att få ett aktiveringsmail med inloggningsuppgifter till Nackademins studentportal. Där kommer du att kunna:

 • Ta del utav kursmaterialet som kommer att laddas upp vid kursstart
 • Skriva provet
 • Hitta mötesinbjudan för att kunna koppla upp dig på undervisningen

Om du inte har mottagit aktiveringsmailet inom 24 timmar ska du:
1. Kolla alltid först i skräpposten där det ofta hamnar
2. Gå hit: https://studentportal.nackademin.se/login/index.php och klicka på ”Har Du glömt Ditt användarnamn och lösenord? Välj sedan ”Sök enligt e-postadress” och skriv in mailen du registrerade vid anmälan. Kolla sedan din mail!
3. Funkade inte steg 2? Kontakta: studentadministrationen@nackademin.se

Provet

Provet skrivs på distans på Nackademins Studentportal den XX och du kommer att kunna skriva provet mellan klockan 08:00-23:00. Du bestämmer själv vilken tid du vill göra provet men när du väl har startat har du max 90 minuter på dig att genomföra det. Om du inte skulle bli godkänd har du möjlighet att göra ett omprov.

Intyg

Efter avslutad kurs och godkänt provresultat får du ett intyg på att du har genomfört kursen. Intyget kan användas för Nackademins utbildningar. Vid frågor om intyget kan gälla på andra skolor, vänligen kontakta respektive skola då det är upp till dem att bestämma om de accepterar intyget.

Behöver du extra stöd under provet?
Det finns möjlighet för dig som t.ex. har läs- och skrivsvårigheter att få längre tid på dig att utföra provet. Du behöver då först göra en anmälan och sedan skicka ett intyg på att du behöver extra stöd till antagningen@nackademin.se

Här hittar du mer information om behörighetsprov och preparandkurser.

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär