Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår
Om programmet

Stad: Stockholm

Form: Preparandkurs

Pris: 500 kr ink. moms

Längd: 7 tillfällen + 1 prov tillfälle


Antagningskrav:
Du behöver ha lägst betyg godkänt i Matematik 1 (A) eller motsvarande kunskaper.

Kalendarium

Preparandkurs Matematik B/2A-C

Preparandkurs Matematik B/2A-C. Denna förberedande kurs motsvarar behörighetskravet Matematik B/2a-c från gymnasiet. Efter avslutad kurs med godkänt resultat uppfyller du behörighetskravet i Matematik B/2a-c till våra utbildningar.

OBS! Den här preparandkursen har redan startat. Vi planerar inga fler starter denna vår så du kan tyvärr inte anmäla dig till den här preparandkursen.

Om preparandkursen

Vår preparandkurs vänder sig till dig som saknar kunskaper i Matematik B och har sökt någon av våra utbildningar där Matematik B är ett behörighetskrav. Kursen innefattar sju kvällstillfällen och avslutas med ett prov, som vid godkänt resultat ger dig behörighet i Matematik B/2a/2b/2c hos oss på Nackademin. Din lärare är en person med bred och god kunskap inom ämnet och under lektionstillfällena finns gott om tid att ställa frågor. Under kursens gång blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar för att säkerställa att du som deltagare ska få bästa möjliga förståelse för ämnet. Observera att resultatet endast kan användas för våra utbildningar och alltså inte hos andra utbildningsaktörer. Avklarad kurs ger inte heller någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna, utan ger dig möjlighet att bli behörig att söka till utbildningen.

Här kan du se vilka utbildningar som har matematik 1 eller 2 som behörighetskrav: Särskild behörighet.Enligt den nya läroplanen för gymnasiet har man döpt om Matematik B till Matematik 2a, 2b eller 2c beroende på vilket program man läser.

Kursinnehåll

  • Geometri
  • Sannolikhetslära
  • Statistik
  • Linjära modeller
  • Algebra och funktionslära

Anmälan

OBS! Den här preparandkursen är fullbokad och har redan startat. Vi planerar inga fler starter denna vår så du kan tyvärr inte anmäla dig till den här preparandkursen.

För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. För att sedan anmäla dig till en preparandkurs går du in under fliken ”Händelser” på ”Mina sidor”.

Du kan endast anmäla dig till en kurs om det finns platser kvar. Detta betyder alltså att om du har kunnat anmäla dig så är du garanterad en plats på preparandkursen.

Avgift: 500:- totalt, betalas vid kursstart.
Kursstart: Helfart 6 mars, halvfart 4 April
Längd: Kursen är förlagd kvällstid på 7 tillfällen + 1 provtillfälle, 17.00-21.00. Välj mellan helfart (2 kvällar i veckan + 1 provtillfälle) eller halvfart (1 kväll i veckan + 1 provtillfälle).
Anmälan: Anmälan görs via Nackademins ansökningswebb. För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. Om du har några frågor om preparandkurserna så är du välkommen med dem till antagningen@nackademin.se.
Förkunskaper: Du behöver ha lägst betyg godkänt i Matematik 1 (A) eller motsvarande kunskaper.

Här hittar du mer information om behörighetsprov och preparandkurser.

Om programmet

Stad: Stockholm
Form: Preparandkurs
Pris: 500 kr ink. moms
Längd: 7 tillfällen + 1 prov tillfälle


Antagningskrav:
Du behöver ha lägst betyg godkänt i Matematik 1 (A) eller motsvarande kunskaper.

Nyheter

Här är utbildningarna som är öppna för sena ansökningar – HT18

Du har fortfarande möjlighet att börja plugga på Nackademin i höst. Följande av Nackademins utbildningar är öppna för sena ansökningar! Läs mer »

Snart kan du lyssna Utbildningspodden – vi har intervjuat programledarna!

Varje år väljer över en halv miljon människor utbildning - ett av de svåraste valen i livet. Vi startar Utbildningspodden för att vi vill göra det valet lite enklare. Avsnitten släpps i slutet på mars, men du kan redan nu lyssna på trailern här och vi har även passat på att intervjua de två programledarna Martina Lindgren och Johanna Lyngarth. Läs mer »
Se fler nyheter »

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

Genom att använda den här tjänsten samtycker jag till att Nackademin får spara mina personuppgifter och skicka digital kommunikation till mig i form av nyhetsbrev, inbjudningar och annan viktig information som kan intressera mig. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

* Dessa fält måste fyllas i.