HemByggutbildningarPlanering och beredning
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

YH Stockholm

Planering och beredning

14 Feb – 4 mars 2022

Antal YH-poäng:
15
Plats:
Solna
Sista anmälningsdag:
31 januari 2022

Nackademin erbjuder möjligheten att läsa enstaka kurser som ingår i en av våra  befintliga YH-utbildningar. Kursen Planering och beredning ingår i utbildningen VA-projektör och är kostnadsfri. Här gäller först till kvarn – så vänta inte med din anmälan! 

Undervisningen är 100% studietakt. Du kommer att ha ca två-tre lektioner i veckan som sammanlagt är mellan 6-8 timmar. Övrig tid kommer du att studera själv eller i grupp med andra. Räkna med att samtliga lektioner kommer att genomföras på plats i Solna, om inte annat framgår i kursbeskrivningen. Beroende på hur utvecklingen av Covid-19 ser ut i samhället kan delar eller samtliga lektioner genomföras på distans.

Kursinnehåll

Syftet med kursen är att du ska ges kunskaper och förmåga att mängdberäkna och upprätta en mängdbeskrivning i enlighet med AMA Anläggning och MER för ett mindre VA-projekt.

Kursens mål

Kursen ger kunskaper i/om…
 • Etableringsplaner
 • Mängdberäkningar
 • Utformning av tidplan
 • Kalkylering av VA-arbete
 • Hållbarhets- och Life Cycle Cost- perspektiv vid planering av VA-arbete
 • Övergripande förståelse för Administrativa föreskrifter (AF) för VA-arbete
Kursen ger färdigheter i att…
 • Mängdberäkna och upprätta en mängdberäkning utifrån AMA Anläggning och MER för ett mindre VA-projekt som kan användas till kalkyl
 • Upprätta en enkel tidplan för ett VA-projekt
 • Upprätta en enkel kalkyl för ett VA-projekt
 • Kunna ta fram underlag till ett förfrågningsunderlag innehållande beskrivningstext och mängdförteckning för ett VA-projekt
Kursen ger kompetens för att…
 • Utifrån kontext och given problemformulering ta fram underlag till ett förfrågningsunderlag innehållande enklare kalkyl, tidplan, beskrivningstext, mängdförteckning och administrativa föreskrifter och i detta använda sig av AMA Anläggning och MER för ett VA-projekt.

Genomförande och upplägg  

Undervisningen är 100% studietakt. Du kommer att ha ca två-tre lektioner i veckan som sammanlagt är mellan 6-8 timmar. Övrig tid kommer du att studera själv eller i grupp med andra. Räkna med att samtliga lektioner kommer att genomföras på plats i Solna, om inte annat framgår i kursbeskrivningen. Beroende på hur utvecklingen av Covid-19 ser ut i samhället kan delar eller samtliga lektioner genomföras på distans.

Undervisningen innehåller teoretiska inslag, men kommer också att ha många praktiska moment där vi utgår från konkreta arbetsuppgifter som är inriktade mot den aktuella branschen. De moment som är examinerande är obligatoriska. Visst material kommer att finnas tillgängligt via vår studentportal och visst innehåll refereras till kurslitteratur. Kursen kommer att hållas av utbildare med gedigna kunskaper och erfarenheter inom området.   

Efter genomförd kurs erhåller kursdeltagarna ett kursbevis med betyget Icke godkänt, Godkänt (G) eller Väl godkänt (VG). Vid G eller VG erhålls även Yrkeshögskolepoäng för kursen.  

Utbildningsmaterial ingår normalt inte och kommer att bekostas av kursdeltagaren. Kursdeltagaren kommer att ha tillgång till allt digitalt studiematerial som framtas för kursen. 

 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet:

 • Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
 • Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.
 • Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
 • Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.
  Läs mer om grundläggande behörighet här.

Särskilda förkunskaper

 • Svenska B/2
 • Matematik 2/B (Du behöver ha godkända betyg i antigen matematik 2a, 2b eller 2c. Motsvarar även matematik B)

Anmälan

Du anmäler dig till kursen här
Sista anmälningsdag är 31 januari 2022.

Observera att kursen kräver en hel del tid och engagemang av dig som student. Vi ber dig därför att enbart söka kursen om du är beredd att lägga ner den tid som krävs.

Kursen är i grunden CSN-berättigande. Kontakta CSN för exakt information om vad som gäller för dig.

Efter anmälan

Vi skickar ut ett antagningsbesked till dig inom två arbetsveckor. Vill du avboka dig från kursen gör du det genom att klicka på avanmälningslänken i ditt bekräftelsemail eller genom att maila till antagningen@nackademin.se.

Kontakt

Har du frågor om behörighet och ansökan kan du kontakta oss på antagningen@nackademin.se.

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär