Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår
Om programmet

Stad: Nacka

Form: Preparandkurs

Pris: 1000 kr ink. moms

Längd: 7 tillfällen


Antagningskrav:

Kalendarium

I samarbete med Vercity: Preparandkurs Bygg och Anläggning 1 i Nacka

Tillsammans med Nacka kommun är Nackademin med i ett projekt som heter Vercity som ska utmana framtidens syn på lärande och bildning. Vi erbjuder nu en preparandkurs i Bygg och Anläggning 1 i Nacka. 

OBS! Den här preparandkursen har redan startat. Vi planerar inga fler startar denna vår så du kan tyvärr inte anmäla dig till den här preparandkursen.

Vi som är med i pilotprojektet vill utveckla innovativa lärmiljöer och bygga nya utbildningar. Denna preparandkurs äger därför rum i utbildningslokaler i Nacka Forum, som du når enkelt med en buss från Slussen på 10 minuter. Annars är allt som vanligt i denna preparandkurs och den gör dig behörig i Bygg och Anläggning 1 till våra utbildningar om du klarar det avslutande provet!

Vercity – kvarteret för bildning, kreativ utveckling, lärande och högre studier

Målet med Vercity är att skapa en plats för framtida utbildningsmiljöer – ett bildningskvarter. Under våren 2018 får ett fåtal aktörer vara med i ett pilotprojekt och Nackademin är en av dessa aktörer. Tillsammans med Academedia, FEI och Ersta Sköndal Bräcke högskola testas nya grepp kring utbildning och lärande i lokaler på plats i Nacka Forum. Markanvisningar för projektet påbörjas våren 2018 och Vercity kommer att byggas nära nya tunnelbanestationen i Nacka.

Lokaler i Nacka Forum

Denna preparandkurs som genomförs inom ramen för pilotprojektet kommer att genomföras i lokaler i Nacka Forum. Du tar dig enkelt dit med direktbuss från slussen som tar ca 10 minuter och stannar utanför Nacka Forum. På plats finns alltid en utbildare från Nackademin och i övrigt är undervisningslokalerna likadana som på Tomtebodavägen 3A.

Om preparandkursen

Vår preparandkurs vänder sig till dig som saknar kunskaper i Bygg och anläggning 1 och har sökt någon av våra utbildningar där Bygg och anläggning 1 är ett behörighetskrav. Kursen innefattar sju kvällstillfällen och avslutas med ett prov, som vid godkänt resultat ger dig behörighet i Bygg och anläggning 1 hos oss på Nackademin. Din lärare är en person med bred och god kunskap inom ämnet och under lektionstillfällena finns gott om tid att ställa frågor. Under kursens gång blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar för att säkerställa att du som deltagare ska få bästa möjliga förståelse för ämnet. Observera att resultatet endast kan användas för våra utbildningar och alltså inte hos andra utbildningsaktörer. Avklarad kurs ger inte heller någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna, utan den ger dig möjlighet att bli behörig till att söka till utbildningen.

Till våra utbildningar Byggnadsingenjör AnläggningByggnadsingenjör hållbart byggande, Byggnadsingenjör ROTByggnadsingenjör kalkyl och inköpByggnadsingenjör produktion Uppsala och Byggnadsingenjör mark och vatten Uppsala krävs det att du har behörighet i Bygg och anläggning 1 eller motsvarande kunskaper t.ex. enligt GY11.

Kursinnehåll

 • Informationssökning för arbetsuppgiften med hjälp av internet och på andra sätt.
 • Praktiska arbetsuppgifter inom anläggning, husbyggnad, måleri och plåtslageri.
 • Enklare planeringar och beräkningar för att lösa arbetsuppgifterna.
 • Verktyg och maskiner för olika ändamål. Handhavande och skötsel.
 • Olika typer av material och deras egenskaper.
 • Hantering av material, till exempel förbrukning och återvinning.
 • Arbetsmiljö, hälsa, ergonomi och säkerhet samt riskbedömningar för arbetsuppgifterna.
 • Grundläggande ritningsläsning.
 • Metoder för att dokumentera och utvärdera sitt arbete.
 • Olika yrken inom bygg- och anläggningsbranschen samt studiebesök på olika arbetsplatser.
 • Byggandets process från planering till färdigställande och drift samt olika aktörers funktioner och roller.

Anmälan

OBS! Den här preparandkursen har redan startat. Vi planerar inga fler startar denna vår så du kan tyvärr inte anmäla dig till den här preparandkursen.

För att kunna anmäla dig behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av våra utbildningar. För att sedan anmäla dig till den här preparandkursen går du in under fliken ”Händelser” på ”Mina sidor”.

Du kan endast anmäla dig till en kurs om det finns platser kvar. Detta betyder alltså att om du har kunnat anmäla dig så är du garanterad en plats på preparandkursen.

Kursstarter: 10 April
Längd: Kursen är förlagd kvällstid, 17:00-20:00. Kursen är på halvfart, 1 kväll i veckan under 6 veckor + 1 provtillfälle.
Anmälan: Anmälan görs via Nackademins ansökningswebb. För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. Om du har några frågor om preparandkurserna så är du välkommen med dem till antagningen@nackademin.se.

Här hittar du mer information om behörighetsprov och preparandkurser.

Om programmet

Stad: Nacka
Form: Preparandkurs
Pris: 1000 kr ink. moms
Längd: 7 tillfällen


Antagningskrav:

Nyheter

Här är utbildningarna som är öppna för sena ansökningar – HT18

Du har fortfarande möjlighet att börja plugga på Nackademin i höst. Följande av Nackademins utbildningar är öppna för sena ansökningar! Läs mer »

Snart kan du lyssna Utbildningspodden – vi har intervjuat programledarna!

Varje år väljer över en halv miljon människor utbildning - ett av de svåraste valen i livet. Vi startar Utbildningspodden för att vi vill göra det valet lite enklare. Avsnitten släpps i slutet på mars, men du kan redan nu lyssna på trailern här och vi har även passat på att intervjua de två programledarna Martina Lindgren och Johanna Lyngarth. Läs mer »
Se fler nyheter »

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

Genom att använda den här tjänsten samtycker jag till att Nackademin får spara mina personuppgifter och skicka digital kommunikation till mig i form av nyhetsbrev, inbjudningar och annan viktig information som kan intressera mig. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

* Dessa fält måste fyllas i.