Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår
Om programmet

Stad: Stockholm och Uppsala

Form:

Pris: 12900 kr ex. moms

Längd: 7 tillfällen på kvällstid

Praktik: 0 veckor


Antagningskrav:

Kalendarium

BIM-verktyg

Lär dig sju olika programvaror för BIM på sju veckor. Kursen BIM-verktyg riktar sig till dig som vill få en god förståelse för vad BIM handlar om och lära dig att hantera olika grafiska ritverktyg för BIM. 

Till vem riktar sig kursen BIM-verktyg?

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig vad BIM är och hur det kan tillämpas i ett byggprojekts olika skeden – från rumsfunktionskrav till projektering, produktionsplanering, produktion och överlämnande till förvaltning. Under kursen får du rita ett eget hus och följa hur information skapas, förädlas och används genom hela byggprocessen.

Det här en praktisk kurs där du lär dig hantera grafiska ritverktyg, för att på så sätt få en inblick i vad BIM-handlar om, snarare än att förklara BIM utifrån teoretiska och strategiska aspekter.

Kursen passar dig som är involverand i samhällsbyggnadssektorn och jobbar som exempelvis samhällsplanerare, projektöre, materialleverantör, förvaltare eller på annat sätt är verksam inom ett byggföretag.

Kursinnehåll

 • Introduktion till BIM och utbildningen
 • dRofus – Upprätta krav i ett rumsfunktionsprogram
 • Revit Architecture –  Arkitektonisk lösning, Visualisering
 • Tekla Structures –  Konstruktiv lösning, Ritningar, Mängdavtagning
 • MagiCad – Installationsteknisk lösning, Objektsinformation
 • Solibri och Navisworks – BIM samordning och Modellkontroll
 • Vico Office – Mängdavtagning, kostnadskalkyl samt tidsplanering
 • Visilean – BIM i produktion, Produktionsstyrning 

Utbildningens längd

7 utbildningstillfällen mellan 17.30-20.30, 1 kväll i veckan under 7 veckor.

Förkunskaper

Det är inga krav på förkunskaper, men förkunskaper om projekterings- samt byggprocessen är rekommenderade.

Diplom

Efter avslutad utbildning med godkänt examinationsresultat på alla kurser erhåller du ett diplom från Nackademin.

Pris

Priset för utbildningen är 12 900 kronor exklusive moms.

Avgiften betalas enligt förfallodatum på fakturan som skickas ut i samband med antagningsbeskedet. Du bekräftar din plats genom att betala kursavgiften.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi möjligheten att låna till kurssavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. Besök www.humanfinans.se, och följ instruktionerna.

Anmälan

För att anmäla dig till kursen skickar du ett mail till foretagsutbildning@nackademin.se

Om Nackademins BIM-utbildningar

Nackademins BIM-utbildningar är behovsanpassade så att de ska passa just din organisation.  Varje utbildning syftar till att fördjupa kunskaperna inom BIM för att din organisation ska stå väl rustad att välja rätt implementeringsstrategi avseende den nya tekniken.

Utbildningarna bedrivs på kvällstid en gång i veckan under 7 veckors tid. Undervisningen genomförs av Jan-Olof Edgar, som av många är sedd som en pionjär inom BIM, och är en ofta anlitad utbildare för kompetensutveckling på BIM-området inom samhällsbyggnad och förvaltning. Han har en gedigen erfarenhet av implementering av BIM mot produktion samt har tagit en aktiv roll i utvecklingen och spridningen av BIM som arbetssätt.

Läs även en intervju med Jan-Olof Edgar här.

Skräddarsydd utbildning

Om ni är flera intressenter från er organisation som vill utbilda er inom BIM kan Nackademin skräddarsy ett innehåll för utbildningar utifrån era specifika behov.

Betalningsvillkor

Anmälan är bindande och lika med start av utbildningsavtal mellan deltagaren och Nackademin. Utbildningsavgiften ska vara betald 14 dagar innan utbildningsstart. Om antagningen sker närmare utbildningsstart än 14 dagar, ska utbildningsavgiften betalas omgående. Om utbildningsavgiften inte är betald enligt ovan äger Nackademin rätt att häva utbildningsavtalet med omedelbar verkan.
I samarbete med Human Finans erbjuder Nackademin möjligheten att låna på kredit till anmälningsavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. Besök www.humanfinans.se, och följ instruktionerna.
 
Ångerrätt
Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har du som privatkund alltid 14 dagars ångerrätt från den dag utbildningsavtalet tecknades, vilket innebär att du som konsument kan häva avtalet utan att uppge någon speciell anledning. Notera att ångerrätten om 14 dagar gäller endast privatpersoner. Är du osäker på omfattningen av ångerrätten ber vi dig kontakta oss på 08-466 60 00 eller mail foretagsutbildning@nackademin.se.
 
Villkor avanmälan
 • Anmälan är bindande enligt ovan men deltagare som inte kan utnyttja sin utbildningsplats kan överlåta den till annan person.
 • Vid avanmälan tidigare än 30 dagar innan utbildningsstart utgår ingen avgift och full återbetalning till deltagaren.
 • Senare än 30 dagar innan utbildningsstart, men inte inom föreskriven ångerfrist om 14 dagar från den dagen utbildningsavtalet ingicks, medför betalningsskyldighet för deltagaren motsvarande 50% av utbildningens avgift
 • Avanmälan efter påbörjad utbildning medför betalningsskyldighet för deltagaren motsvarande 100% av utbildningens avgift.

Ta igen missad utbildningsdag/dagar

Vid missat utbildningstillfälle kan deltagaren i mån av plats ta igen utbildningsdagen/dagarna vid nästa kursstart i de fall kursen genomförs vid senare tillfälle. Nackademin förbehåller sig rätten att debitera deltagaren en administrativ avgift om 500SEK för hanteringen. Undantag kan endast göras för sjukdom styrkt med läkarintyg.

Kontakt

Vid frågor, kontakta oss gärna på:
foretagsutbildning@nackademin.se

Om programmet

Stad: Stockholm och Uppsala
Form:
Pris: 12900 kr ex. moms
Längd: 7 tillfällen på kvällstid
Praktik: 0 veckor


Antagningskrav:

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

Genom att använda den här tjänsten samtycker jag till att Nackademin får spara mina personuppgifter och skicka digital kommunikation till mig i form av nyhetsbrev, inbjudningar och annan viktig information som kan intressera mig. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

* Dessa fält måste fyllas i.