HemYrkeshögskoleutbildningar/YH-utbildningar och kurser
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-to kl 10-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00 (vardagar kl. 9-13)
expeditionen@nackademin.se

Besökstider:
Måndag 9:00-13:00
Tisdag: 8:00-10:00
Onsdag: 8:00-10:00
Torsdag: 9:00-13:00
Fredag: 8:00-10:00

Expeditionen ligger på plan 4.

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Yrkeshögskoleutbildningar (YH) & kurser

Här hittar du hela vårt utbildnings- och kursutbud. Använd filtreringen för att hitta den utbildning som passar dina behov.

Yrkeshögskoleutbildningar (YH-utbildningar) är utbildningar som är mellan 1 år och 2 år långa och passar dig som vill utbilda dig inom en specifik yrkesroll. Utbildningarna är skräddarsydda i nära samarbete med arbetslivet och ungefär en tredjedel av perioden består av LIA-praktik. Samtliga utbildningar är kostnadsfria och CSN-berättigade. Ansökan till YH-utbildningar med start höstterminen 2021 öppnar 11 januari.

YH-kurser är kortare YH-utbildningar och passar dig som redan är yrkesverksam och behöver kompetensutvecklas. Kurserna är flexibla när det kommer till studieform samt studietakt och är dessutom olika långa, allt från några veckors studier till närmare ett år. De är utformade för att kunna kombineras med befintligt arbete och samtliga kurser är dessutom kostnadsfria. Läs mer om våra YH-kurser här.

Preparandkurser är till för dig som vill bli behörig till utbildningar som startar samma år. Kurserna går på kvällstid och finns som både hel- och halvfart. Läs mer om våra preparandkurser här.

Distanskurser utförs på distans och varierar i studieform och studietakt. Läs mer om våra distanskurser här.

Satellitutbildning innebär att utbildningen går på flera orter samtidigt via videokonferens. Rent praktiskt sitter du i ett klassrum medan läraren undervisar via videokonferens från ett klassrum i Stockholm. Utbildningen bedrivs på heltid med undervisning flera dagar i veckan och har, precis som våra andra YH-utbildningar, minst en fjärdedels praktik under studietiden.

 

Nackademin är ett av Sveriges största utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds runt 30 Yh-utbildningar inom områden som design, IT, bygg, elteknik och energi, pedagogik, kommunikation samt vård och hälsa. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov. I samtliga av våra Yh-utbildningar ingår LIA-perioder, dvs. praktikperioder, där du som student ska omsätta det du lärt dig i teorin till praktik. Våra utbildningar gör dig så redo som möjligt för ett framtida arbete – faktum är att 9 av 10 studenter går direkt till jobb efter examen!

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär