HemTomasz uppfyllde sin dröm att bli IT-utvecklare!
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Tomasz uppfyllde sin dröm att bli IT-utvecklare!

Tomasz Mroczynskis drömt om att bli IT-utvecklare uppfylldes efter tio veckor med Nackademins kurs i Back-end webbutveckling .NET.

Tomasz Mroczynski, tidigare student på kursen Back-end webbutveckling med .NET

– Min dröm är att få jobba som utvecklare i Norge. Mycket av den programmeringskunskap jag hade fick jag genom att googla och hitta information på egenhand. Men jag ville ta det ett steg längre och fördjupa mina kunskaper ytterligare, säger Tomasz.
Han avslutade Nackademins kurs i Back-end webbutveckling .NET i december och beskriver det som en ”intensiv och otroligt lärorik upplevelse”.

Kursen var som en stor kunskapsinjektion! Utbildningsformen passade mig perfekt och betydligt mycket effektivare än att lära sig själv genom att googla.

– Kursen var som en stor kunskapsinjektion! Utbildningsformen passade mig perfekt och betydligt mycket effektivare än att lära sig själv genom att googla.
– Jag anmälde mig till kursen då den verkade ha en bra bas och ett nära samarbete med branschen. Att man dessutom kunde få en certifiering efter kursen vägde tungt vid val av kurs säger Tomasz.

Tomasz kommer ursprungligen från Polen där han arbetade som försäljningschef i ett företag som sålde och installerade biometriska identifieringssystem (t.ex. fingeravtryck och taligenkänning).
– På den tiden samarbetade jag med programmerare för att designa produkter, lägga till nya funktioner i mjukvaran eller etablera kommunikation med kundernas system. Det var då som Tomasz dröm om att lära sig programmera tog fart.
Tyvärr var det svårt att följa den drömmen i Polen då, trots ett stabilt och bra jobb var lönen låg. Och i ett försök att hitta ett jobb med högre betalt slutade det i stället med att han blev arbetslös under flera månader. Så småningom bestämde han sig för att han var tvungen att lämna sitt hemland för att fullfölja sina drömmar om ett bättre liv.

Efter att ha sökt mängder av jobb i Norge fick han till slut ett jobb som chaufför. Hans största fokus har sedan han kom till Norge varit att försörja familjen och skapa ett bra och stabilt liv. Men hans dröm om att bli IT-utvecklare har funnits där hela tiden.
– De senaste åren har jag ägnat mycket tid åt att själv lära mig Python, JavaScript och React men har nu landat i att det är C# jag vill specialisera mig inom.

Övertygad om att .NET kommer att uppfylla hans drömmar
Innan kursens start var han lite orolig för att kursen skulle gå för fort för honom.
– I början var jag tvungen att lägga mer tid på att komma ikapp med objektorienterad programmering, men tack vare att utbildningsmaterialet var väl förberett och med en bra struktur var det inga problem. De sista inlämningsuppgifterna i slutet av varje delmoment gjorde att man kunde ta till sig allt det man lärt sig lättare och tillämpa det.

I början av kursen var min kunskap i princip noll, och i slutet av mina 10 veckor kunde jag publicera min egen .NET web API med datastöd!

– I början av kursen var min kunskap i princip noll, och i slutet av mina 10 veckor kunde jag publicera min egen .NET web API med datastöd
– Tack vare kursen kan jag nu använda objektorienterad programmering, skapa webb-API med asp.NET-kärna med Entity framework, och slutligen att distribuera min app på Azure och behålla den. Under kursens gång fick jag även bekräftat att .NET var rätt karriärval för mig och uppfyllde den dröm jag länge haft.

.NET är en samling mjukvaruutvecklingsteknologier från Microsoft som första gången introducerades 2002. Idag är det en av världens mest använda utvecklingsplattformar i världen. Med .NET-applikationer kan man skriva olika programmeringsspråk inklusive C#.

Tomasz tvivlar inte på att de färdigheter som förvärvats under sina 10 veckor på kursen kommer att öppna nya dörrar för honom.
– Det finns en enorm efterfråga på .NET-kunskap, så jag vill använda det jag har lärt mig för att få mitt första jobb inom IT-branschen snart.

 

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär