Hem”Med en bred utbildning kan du testa dig fram och se vad du vill jobba med!”
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

”Med en bred utbildning kan du testa dig fram och se vad du vill jobba med!”

HEJ NACKADEMIST. Diana Jurokov läste till fastighetsingenjör på Nackademin och hamnade snabbt på firman Fasadglas. Idag är hon projektchef och har haft ett finger med i skapandet av i stort sett alla våra stora gallerior! Vi tog en pratstund med Diana för att höra om hur en utbildning inom fastigheter kan vara ett glasklart val för att få arbeta med de riktigt stora projekten.

Hej Diana! Vem är du?

Jag är en kvinna på 45 år och jobbar som projektchef på Fasadglas. Att jobba är något jag gör mycket och jag älskar byggbranschen och allt vad den har att erbjuda ifrån olika tekniska lösningar till problem som är till för att lösas. En viktig del är att erbjuda kunden det de önskar, även det omöjliga. Det finns inga problem, bara olika lösningar och det gäller att finna dem!

Hur kommer det sig att du valde att läsa en utbildning på Nackademin?

Efter gymnasiet jobbade jag som injusterare av ventilation på en firma som heter Ingenjörsfirma Zeco AB. Efter tio år i ventilationsbranschen och några år hemma med mina barn ville jag fortsätta utbilda mig och helst inom byggbranschen. Eftersom jag hade småbarn så vågade jag inte att söka mig till KTH då jag var rädd för att studierna skulle ta för mycket av min tid. Jag ville hinna med att var mycket med mina barn och eftersom Nackademin-utbildningen varade i två år så tänkte jag att det passade mig och min livssituation bra. Jag fann Nackademin genom en annons på tunnelbanan, blev väldigt nyfiken och hade turen att komma in.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

En vanlig dag består av att leda byggprojekt, projektering, inköp av material i form av glas och partier. Planering av montage dvs ta fram tidplaner, delta i byggmöten, hålla koll på ekonomin och följa kalkyler. KMA-arbete är även en viktig del där jag är med och planerar arbetsmiljö samt gör kvalitets- och miljöplaner. Att ta fram anbud till kunder ingår också i mitt arbete.

Vilket är det roligaste projektet du har jobbat med?

Jag har drivit många byggprojekt där vi har varit med och byggt flertalet av alla Stockholms köpcentra. Exempelvis har jag varit med och byggt Skärholmen C, Farsta C, Åkersberga C, Bromma Blocks samt Mall of Scandinavia. Mall of Scandinavia var det roligaste projektet eftersom tidplanen var tight och där vi fick vara med och bygga ett väldigt exklusivt köpcentra med ovanligt stora glas. Glasen var 2 meter breda och 8 meter höga och vägde 1 ton vilken innebar noggrann planering där vi var tvungna att ta hänsyn till andra yrkesgrupper och arbetsmiljö. Men, jag vill poängtera att alla projekt jag varit med om har varit intressanta, alla på sitt vis!

Till sist, varför tycker du att man borde söka till en utbildning inom fastigheter?

Jag valde fastighetsbranschen för att det är en bra grund att ha när man jobbar inom bygg. Det är väldigt bra att veta vad vår kund vill ha och ökade min förståelse för deras krav och önskemål när det gäller allt ifrån förvaltning, installationer och byggteknik. Efter en sådan utbildning kan du prova dig fram och se vad du gillar och vill jobba med, eftersom den erbjuder så bred kunskap!

Vill du också jobba med våra byggnader? Ta det första steget mot drömkarriären genom att kika in en utbildning inom Bygg eller Fastighet!

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär