HemTandsköterskestudenten Ida-Maria har blivit erbjuden jobb innan examen
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Tandsköterskestudenten Ida-Maria har blivit erbjuden jobb innan examen

Ida-Maria Mellberg har länge drömt om att arbeta inom tandvården och när vikariatet som butikssäljare gick ut var det självklart att hon skulle utbilda sig till tandsköterska. Idag gör Ida-Maria sin andra praktikperiod på Folktandvården i Tidaholm där hon redan har blivit erbjuden anställning. Läs om hur Ida-Maria tyckte det var att studera på distans och vad hon har fått göra under utbildningens gång.

Tandsköterskestudent Ida

Ida-Maria Mellberg, tandsköterska

Berätta lite om dig själv och vad du gjorde innan du började plugga på Nackademin!

Jag är en pysslig person som tycker om när det händer saker! Jag har alltid något projekt på gång. Jag är gift och har två barn och hund, så fritiden spenderas med familjen. Tidigare så arbetade jag inom färghandeln som butikssäljare.

Varför kändes utbildningen till tandsköterska som rätt val för dig?

Jag har faktiskt velat jobba inom tandvården väldigt länge, så den tanken var inte ny för mig. När vikariatet som butikssäljare gick ut så kände jag att det var dags att ta tag i drömmen och förverkliga den. Och när jag kom ut på min första praktik fanns det ingen tvekan om att det var just det här jag ville göra!

Vad var dina förväntningar med utbildningen – uppfylldes dessa?

Mina förväntningar var att jag skulle lära mig det jag behövde för att kunna bli en bra tandsköterska och ja, de förväntningarna uppfylldes. Jag har haft en väldigt god start och ser fram emot att växa ännu mer.

Hur tyckte du det fungerar att plugga på distans? Och vad tyckte du om de digitala föreläsningarna?

Att plugga på distans kräver ju disciplin. Jag lade upp ett schema som passade mig och såg till att följa det. Det är lätt att bli distraherad av allt som ska göras hemma och jag har lärt mig att det är helt okej att ta flera kortare pauser. Ibland är det bara bättre att tömma diskmaskinen lite snabbt och sen sätta sig och plugga igen. Bara man kommer in i pluggandet och håller deadline så funkade det väldigt bra. Föreläsningarna var som en repetition (eller introduktion beroende på hur långt man kommit) i kursen, det tyckte jag om. De var ett väldigt bra hjälpmedel.

Var gjorde du din praktik?

Ida-Maria på sin praktik

Ida-Maria under sin praktik på Folktandvården i Tidaholm

Min första praktik gjorde jag på Folktandvården i Tibro, och min andra gör jag just nu på Folktandvården i Tidaholm.

Har du fått erbjudande om jobb på din praktikplats?

Ja, jag har blivit anställd som tandsköterska i Tidaholm. Jag börjar arbeta ”på riktigt” veckan efter min examen.

Berätta om vad du har fått göra på de fysiska träffarna

Vi har gått igenom de praktiska delarna, och det har varit jättebra för det är ett väldigt praktiskt yrke. Vi har fått öva på hur man lägger röntgensensorn i munnen, trä matrisband, blanda alginat och cement och andra material. Vi har även tränat på att ta bort tandsten och injicera bedövning på modeller. I den senaste träffen körde vi också HLR (på covid-säkert vis).

Träffarna har varit värdefulla, för man får chans att klämma och känna och bekanta sig lite med alla olika instrument och material innan man kommer ut på praktiken. Det var även väldigt roligt att få träffa i alla fall några av de klasskamrater man bara sett via webbmöten!

Tandsköterskestudent Ida

Ida-Maria Mellberg, tandsköterskestudent

Berätta lite om dig själv och vad du gjorde innan du började plugga på Nackademin!

Jag är en pysslig person som tycker om när det händer saker! Jag har alltid något projekt på gång. Jag är gift och har två barn och hund, så fritiden spenderas med familjen. Tidigare så arbetade jag inom färghandeln som butikssäljare.

Varför kändes utbildningen till tandsköterska som rätt val för dig?

Jag har faktiskt velat jobba inom tandvården väldigt länge, så den tanken var inte ny för mig. När vikariatet som butikssäljare gick ut så kände jag att det var dags att ta tag i drömmen och förverkliga den. Och när jag kom ut på min första praktik fanns det ingen tvekan om att det var just det här jag ville göra!

Vad var dina förväntningar med utbildningen – uppfylldes dessa?

Mina förväntningar var att jag skulle lära mig det jag behövde för att kunna bli en bra tandsköterska och ja, de förväntningarna uppfylldes. Jag har haft en väldigt god start och ser fram emot att växa ännu mer.

Hur tyckte du det fungerar att plugga på distans? Och vad tyckte du om de digitala föreläsningarna?

Att plugga på distans kräver ju disciplin. Jag lade upp ett schema som passade mig och såg till att följa det. Det är lätt att bli distraherad av allt som ska göras hemma och jag har lärt mig att det är helt okej att ta flera kortare pauser. Ibland är det bara bättre att tömma diskmaskinen lite snabbt och sen sätta sig och plugga igen. Bara man kommer in i pluggandet och håller deadline så funkade det väldigt bra. Föreläsningarna var som en repetition (eller introduktion beroende på hur långt man kommit) i kursen, det tyckte jag om. De var ett väldigt bra hjälpmedel.

Ida-Maria på sin praktik

Ida-Maria under sin praktik på Folktandvården i Tidaholm

Var gjorde du din praktik?

Min första praktik gjorde jag på Folktandvården i Tibro, och min andra gör jag just nu på Folktandvården i Tidaholm.

Har du fått erbjudande om jobb på din praktikplats?

Ja, jag har blivit anställd som tandsköterska i Tidaholm. Jag börjar arbeta ”på riktigt” veckan efter min examen.

Berätta om vad du har fått göra på de fysiska träffarna

Vi har gått igenom de praktiska delarna, och det har varit jättebra för det är ett väldigt praktiskt yrke. Vi har fått öva på hur man lägger röntgensensorn i munnen, trä matrisband, blanda alginat och cement och andra material. Vi har även tränat på att ta bort tandsten och injicera bedövning på modeller. I den senaste träffen körde vi också HLR (på covid-säkert vis).

Träffarna har varit värdefulla, för man får chans att klämma och känna och bekanta sig lite med alla olika instrument och material innan man kommer ut på praktiken. Det var även väldigt roligt att få träffa i alla fall några av de klasskamrater man bara sett via webbmöten!

Drömmer du också om att jobba inom tandvården? Ansök till utbildningen tandsköterska på distans.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär