HemStudenten Isabelle om praktiken på Nord DDB
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Studenten Isabelle om praktiken på Nord DDB

Isabelle Halldin har sedan liten varit omringad av kreatörer och grafiker och trots att hon provat en hel del andra yrken så har hon alltid halkat tillbaka till det kreativa spåret. Valet att utbilda sig till Förpackningsutvecklare/-designer på Nackademin kändes därför naturligt för Isabelle som just nu gör sin praktik på Nord DDB. Hon berättar om praktiken och delar med sig av sina bästa tips till dig som ska ge dig ut på praktik!

Hej Isabelle! Berätta om dig själv och din bakgrund.

Hej! Jag är 24 år gammal, född och uppvuxen i Stockholm. Jag har tidigare jobbat som bland annat evenemangsarrangör och tunneltågförare. I gymnasiet pluggade jag grafisk kommunikation och design.

Du utbildar dig till Förpackningsutvecklare/-designer på Nackademin, hur kom du fram till att du ville bli just det?

Jag kommer från en familj som är full av konstnärer, kreatörer och grafiker. Så jag har alltid tyckt det är kul med design, det har varit en sån naturlig del i livet. Trots det så valde jag att jobba inom yrken som inte alls är designinriktade efter gymnasiet. Det var för att se om jag tycker att ett yrke inom design verkligen passar mig eller om det bara är kul på grund av att jag omringats av det i min uppväxt. Men jag gled alltid tillbaka in på det kreativa spåret och insåg att det här är faktiskt vad jag brinner för!

Jag började då söka på en massa utbildningar som skulle kunna passa mig och hittade Förpackningsutvecklare/-designer på Nackademin! Den kändes helt perfekt då det blev en förlängning av min tidigare utbildning. Jag föll även för hur mycket praktiskt arbete och den stor delen LIA, lärande i arbete, som utbildningen innehåller. Du kommer på så sätt närmare branschen på ett väldigt naturligt sätt.

Det finns otroligt många designer, grafiker och kreatörer i världen och den här utbildningen gav mig en unik spetskompetens som kombinerar mitt intresse för design med nya relevanta färdigheter inom förpackningsutveckling.

Hur är det att vara ute på LIA-praktik hos Nord DDB?

Det är sjukt kul och utmanande att vara på Nord DDB! Jag sitter på Nord ID som är DDBs avdelning där de bland annat bygger identiteter och kommunicerar ända ut i fingerspetsarna med design.

Det är väldigt snabba puckar och alla har mycket att göra så det gäller att man kan stå lite på egna ben om man praktiserar här! Vilket i sin tur ger mig mycket eget ansvar, något som passar mig väldigt bra.

Teamet på Nord ID är dessutom så sjukt härliga och fantastiskt duktiga så man är aldrig rädd för att fråga om stöd eller hjälp om det skulle behövas. Här har alla varandras rygg!

Hur kan en vanlig dag på praktiken se ut?

Det beror helt på vad för slags projekt jag jobbar med och i vilken fas vi är i. Det kan vara allt från att sitta och skissa på designförslag en hel dag till att hitta bildmaterial för moodboards eller gör ut ett original som ska till tryck.

Det kan vara allt från att sitta och skissa på designförslag en hel dag till att hitta bildmaterial för moodboards.

Vilka funderingar hade du innan du gav dig ut på praktik?

Det största jag tänkte på var nog om jag skulle trivas och känna att det är en givande praktik. Det märker man inte kanske förens någon vecka in men det är så viktigt att vara trygg med platsen man ska spendera så mycket tid på.

Vad är det roligaste med praktiken?

Det roligaste är nog att jag får lära mig så mycket varje dag och jobbar med så många grymma människor! Men också att jag fått mycket utrymme att utforska och förbättra mina färdigheter under den här perioden.

Vilka utmaningar har du stött på under praktikperioden?

Jag tror att min personliga och största utmaning har varit den psykologiska aspekten. Att jag vill göra ett bra jobb och prestera på topp varje dag samt bevisa för praktikplatsen och för mig själv att jag kan det här. Vilket kan göra att man blir mer pressad än motiverad i slutändan. Nu slappnar jag av mer vilket gör mig klarare i huvudet och det tror jag har gjort mig till en bättre designer.

Har du något tips till andra studenter som snart ska ge sig ut på praktik?

Att inte få sin ”drömpraktik” på första försöket är okej, det viktiga är att du hittar en praktik där du känner i magen att det är rätt. Och den plats du hamnar på kanske blir bättre än du först trodde!

Det är ok att sättas i situationer där du känner att saker är jobbigt eller svårt, här har du ett ypperligt tillfälle att lära dig mer. Var ärlig med att du är osäker men väldigt gärna provar på det svåra! Hittar du dina styrkor och svagheter så vet du vad du kan briljera med och vad du kan få hjälp med på praktiken.

Var inte heller rädd för att uttrycka dig! Tycker du det är superkul med typografi och vill lära dig mer om det så berätta det för praktikplatsen, då kan de möjligtvis anpassa så att du får jobba med projekt som innefattar det mer. Ingen kommer att döma dig för att du vill bli bättre på något! Glöm inte att praktikplatsen också har ett ansvar som har tagit in dig och det är ok att ställa krav.

Var inte heller rädd för att uttrycka dig! Tycker du det är superkul med typografi och vill lära dig mer om det så berätta det för praktikplatsen.

Har du något drömjobb eller företag som du vill jobba på efter att du tar examen?

Det hade ju varit fantastiskt att i framtiden vara på en byrå som Nord DDB, men just nu har jag inte ett specifikt drömföretag. Ens första jobb efter utbildningen blir nog sällan ens drömjobb, men jag har hela livet framför mig att hitta dit. Jag kämpar på och gör mitt bästa så kommer det nog sluta riktigt bra!

Blev du nyfiken på en karriär inom förpackningsutveckling? Läs mer om Isabelles utbildning Förpackningsutvecklare/-designer här.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär