HemSöndagsångest
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre kl 9-16

Antagningens telefon är stängd v 29 och v 30.

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Söndagsångest

Är söndagen dagen som får livet att kännas lite extra tråkigt? Är du trött på att tillbringa halva helgen åt att oroa dig inför måndag? Vill du få insikt och verktyg till att förändra ditt liv – i ett enkelt och lättillgängligt format? Då är den här kursen för dig!

Du har förmodligen hört om den, läst om den och kanske till och med upplevt den på nära håll. Söndagsångest, att under söndagen känna en oro och nedstämdhet inför måndag och kommande vecka, är vanligare är man tror. En undersökning 2015 visade att 6 av 10 svenskar har återkommande ångest under just söndagar. Nu är det dags att lära dig att hantera den – och förändra ditt liv.

Vad kommer du att få lära dig?

I den här kursen kommer du att få lära dig mer om vad ångest egentligen är, varför vi får ångest och vad du kan göra för att hantera den och på så sätt förändra din tillvaro och ditt liv. Under 13 lektioner kommer du att få ta del av viktiga verktyg, tips och metoder för att arbeta med din egen ångest och uppnå en förändring i ditt liv.

Vad innehåller kursen?

Den här kursen innehåller lektioner i mailformat som landar direkt i din inkorg varje vardag i 13 dagar. Varje lektion har en teoretisk och en praktisk del, för att du ska få öva på det du lärt dig. Inför och efter kursen har du möjlighet att fylla i en enkät om ångest för att se hur du utvecklats under kursens gång.

Beteendeterapi i mailformat

Den här kursen är utformad efter en modern variant av kognitiv beteendeterapi som kallas för ACT, Acceptance and Commitment Therapy. Lektionerna har utformats av Nackademin och Jenny Rickardsson, leg. psykolog vid Karolinska universitetssjukhuset, samt föreläsare och skribent inom inlärningspsykologi, kbt och ACT på Psykologifabriken.

Anmäl dig till kursen här