HemSimon pluggar till VA-projektör
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Simon Camerini: ”Gillar du problemlösning? Då är VA-projektör en utbildning för dig!”

Simon Camerini, 30 år

Simon Camerini läser just nu första året på Nackademins utbildning VA-projektör – en yrkesbana han halkat in på efter att först ha jobbat som kock och pluggat ekonomi på universitetet. Efter att ha blivit tipsad om Nackademin och om yrkesrollen VA-projektör, blev han lockad att söka till utbildningen – och är så nöjd med sitt val! Eftersom Simon gillar problemlösning och är praktiskt lagd, passar yrkesrollen honom perfekt.

Berätta lite om dig själv och vad du gjorde innan du började plugga på Nackademin!

Mitt yrkesliv började direkt efter gymnasiet, då jag utbildade mig till kock. Jag läste även ekonomi på universitetet en period, men kände att det inte var någonting för mig.

Det bästa med utbildningen VA-projektör är att den – precis som alla utbildningar på Nackademin – har en nära anknytning till yrkeslivet med föreläsare från branschen.

Hur kom du fram till att du ville plugga till VA-projektör på Nackademin?

Jag sökte in till utbildningen VA-projektör utan någon som helst vetskap om yrket eller branschen, men jag har alltid dragits åt det praktiska yrket och tycker om problemlösning. Bekanta har talat varmt om Nackademin; att det är en bra skolan som genererar jobb. Jag ångrar inte mitt val!

Vad tycker du är det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen VA-projektör är att den – precis som alla utbildningar på Nackademin – har en nära anknytning till yrkeslivet med föreläsare från branschen.

Berätta lite om din LIA-praktik i vår – var ska du praktisera och vad ser du mest fram emot med praktiken?

Jag ska ut på min första LIA i mars och ska praktisera på en firma som heter VA-resurs. Jag ser mest fram emot att få omsätta mina teoretiska kunskaper i praktik, och att få jobba med ett riktigt projekt.

Har du något tips till den som funderar på att plugga till VA-projektör?

Gillar man att skapa och är bra på att lösa problem, är branschen för VA-projektörer att rekommendera. Det är även en bransch med många möjligheter!

Några snabba med Simon

Det här hittar jag på en ledig dag:Umgås med familj eller vänner
FavoritserieJag följer inga serier utan det blir oftast att jag tittar på en bra dokumentärfilm
Vilken maträtt tycker du är roligast att laga?Risotto är en återkommande rätt som jag lagar ofta
Vilken är din favoritrestaurang?Pastis i Gamla Stan är en mysig liten restaurang som får en att känna sig som i Frankrike

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär