Hem“Det är otroligt roligt att få se människor utvecklas på det viset som jag får”
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

“Det är otroligt roligt att få se människor utvecklas på det viset som jag får”

Sara Andréasson

Möt Sara Andréasson, verksamhetschef på Nackademin i Uppsala och ansvarig för utbildningen Medicinsk sekreterare. Vi har intervjuat Sara om hennes jobb, utbildningen Medicinsk sekreterare och Nackademin i Uppsala. 

Hej Sara! Du jobbar som verksamhetschef på Nackademin i Uppsala och ansvarar för utbildningen Medicinsk sekreterare. Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag gillar variationen i mitt jobb och alla relationer till studenterna – det är otroligt roligt att få se människor utvecklas på det viset som jag får. Det är viktigt för mig att finnas nära studenterna och jag vill att de ska känna att jag finns där som stöd och bollblank, och att de alltid kan höra av sig till mig.

Sen gillar jag att utmanas och utvecklas i alla former. I mitt jobb får jag chansen att träffa många olika människor, allt från studerande och kollegor till ledningsgrupperna och näringslivet, vilket är väldigt roligt.

Berätta om utbildningen Medicinsk sekreterare.

Som medicinsk sekreterare arbetar du med dokumentation inom sjukvården, där en av de vanligaste arbetsuppgifterna är att skriva och sköta hanteringen av patientjournaler. Efter att en patient har behandlats så dokumenteras besöket och diagnosen. Vårdadministratören skriver då ner vad läkaren eller vårdgivaren har sagt.

Som medicinsk sekreterare kan du kan även arbeta i receptionen där du tar du emot och registrerar patienter. Du sköter betalningen, skickar remisser, besvarar telefonsamtal och frågor från patienterna i väntrummet. Ibland förekommer även kontakt med myndigheter.

Arbete som statistik, budget, personalrapportering, skriva protokoll vid möten och konferenser samt forskningsrapporter kan också ingå i arbetsuppgifterna.

Den här yrkesrollen är för personer som gillar relationer, samarbete och är bra på att kommunicera i såväl tal som skrift. Du behöver dessutom behöver vara väldigt noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Berätta om Nackademin i Uppsala. Hur är stämningen där?

Vi sitter centralt i Uppsala och det är väldigt enkelt att ta sig hit med cykel och bara några minuter från tåget.

Nackademin i Uppsala är en liten och trevlig verksamhet med sju klasser just nu. Vi som jobbar på Nackademin sitter i samma korridor där klasserna håller till varje dag, vilket gör att vi kommer väldigt nära verksamheten och får en relation till människorna som är i den.

Har du något tips till någon som ska börja plugga på Nackademin eller funderar på att göra det?

Mitt tips är att ta reda på så mycket som  möjligt om utbildningen genom att till exempel läsa på och prata

Några snabba med Sara:

Född: I Enskede i Stockholm.

Bor: I Uppsala på cykelavstånd till jobbet.

Pluggbakgrund: Har läst på Bosön, Sveriges Elitidrottscentrum.

Det här hittar jag på en ledig dag: Omger mig med människor som ger mig energi, gärna i kombination med natur, träning och god mat.

Favoritplats: Platser där jag har fina minnen och känslor ifrån, minnen och känslor som har skapats tillsammans med människor jag tycker om.

Vad äter du till frukost: Helst en riktigt sur smoothie.

Hemsida du besöker dagligen: Sidor som håller mig uppdaterad om vad som sker i branschen och omvärlden.

 

Hitta din utbildning

Vill du läsa mer om våra olika utbildningar? Vi har ett stort utbud av yh-utbildningar och kurser som gör dig redo för jobb.