HemSå hittar du en perfekt praktikplats
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Så hittar du en perfekt praktikplats

PRAKTIK. Hur söker man praktik? Knäck koden så ökar dina chanser att hamna på drömföretaget och att praktiken leder till anställning.  Här bjuder vi på några tips för att snabbstarta din resa mot drömpositionen!

Den som söker, finner. Speciellt om du börjar i tid!

Vet du vilken typ av företag du skulle vilja vara på i framtiden, eller har du redan ett namn i huvudet? Träffar du en intressant föreläsare eller en vän till en vän som verkar vara på en spännande plats? Visa intresse och ta kontakt även om det är en tid kvar till din praktikperiod!

En hel del företag tar emot spontanansökningar, många samlar mottagna ansökningar och går tillbaka till dessa när behovet för praktikanter uppstår. En dag hör du plötsligt det ljuvliga plinget i din mailkorg!

Får du kontakt och ett tidigt muntligt ja till praktikplats, be om att få det även skriftligt. Det kan vara användbart att referera till om ni talas vid en längre tid innan din praktik och minskar risken att företaget ändrar sig.

Utnyttja din omgivning

Alla har och kan skapa kontakter! Hör dig för med vänner, familj och bekanta om de har en väg in till de företag som intresserar dig. Hur bra koll har du egentligen på din mosters joggingpartner, kanske är hon rekryteringsansvarig på ditt drömföretag! Tar du kontakt genom en referens ökar dina chanser att få svar rejält.

Välj med hjärta och hjärna

Under din praktikperiod lär du dig massor, knyter kontakter och börjar skapa din framtid. Tänk både på var du kommer utvecklas bäst under praktiken och hur företaget stämmer överens med dig som person. Välj inte enbart utifrån namn och status. Många får anställning genom sin praktik, är detta ett företag du ser dig själv hos i framtiden?

Har du fått kontakt?

Det är viktigt att visa vad du kan bidra med som praktikant, men att göra ett bra jobb går väldigt ofta hand i hand med att syssla med saker som intresserar en. Be om en träff och fråga om vad de kan göra för dig, om hur dina arbetsuppgifter skulle se ut och hur de ser på frågor som är viktiga för dig.

Att vara frågvis ger dig en uppfattning om huruvida detta är platsen för dig, samtidigt som du visar att du är engagerad och nyfiken på företaget!

Verktygen är många – använd dem!

Utöver tungviktaren LinkedIn, på Nackademin håller vi LinkedIn-workshops med alla studenter, finns ett flertal sätt att skapa kontakter digitalt. Allt från appar, grupper på Facebook och webbplatser kopplar samman företag och studenter för praktik idag. Alla sätt är bra och som alltid är Google din vän!

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär