HemRukhsar lärde sig front-end utveckling på tio veckor
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Rukhsar lärde sig Front-end utveckling på tio veckor

Rukhsar

Rukhsar, tidigare student på kursen Front-end utveckling

Rukhsar läste Nackademins kurs: Front-end utveckling med JavaScript samtidigt som hon arbetade som lärare. Hon är säker på att hennes nya kompetens kommer att öppna nya dörrar i arbetslivet.

– Jag anmälde mig till Nackademins kurs för att jag ville lära mig mer om programmering. Jag hade lite tidigare erfarenhet av det från min utbildning men ville bygga på den ytterligare. Valet föll på kursen Front-end utveckling med Javascript vilket passade Rukhsar perfekt!

Rukhsar har precis avslutat kursen och ser nu fram emot att få använda sina nya kunskaper.

– Efter kursen har jag en bra förståelse för Front-end utveckling och kan bland annat skapa min egna hemsida, koda med Javascript och använda programmet React.

Jag är säker på att det jag lärt mig i kursen kommer att öppna upp många nya karriärmöjligheter för mig.

10 lärorika veckor

Rukhsar har en kandidatexamen i matematik med inriktning dataanalys och statistik. De senaste åren har hon bland annat jobbat som lärare. Innan kursen startade var hon väldigt spänd på hur de 10 veckorna skulle bli.

– Jag förväntade mig att det skulle bli intensivt, men också spännande. Eftersom kursen bara varade i tio veckor och kursplanen var så omfattande var jag lite osäker på hur mycket jag skulle hinna lära mig på så kort tid.

Nu efter den tio veckor långa kursen är hon glad över att hon vågade utmana sig själv och genomföra kursen i Front-end Javascript. Under kursen fick Rukhsar en grundlig genomgång i Javascript. Det bästa med kursen var att alla uppgifter tagna från arbetslivet, vilket gjorde att hon nu förstår vad som förväntas av henne i sin nya arbetsroll.

 Vi gjorde även uppgifter relaterade till arbetslivet för att få ett smakprov på vad vi kan förvänta oss som front-end-utvecklare. För mig var det en viktig anledning till att jag ville gå den här kursen, säger hon.

Att kombinera studier och arbete

Nackademins kurser är designade för att vara flexibla, så att du kan lära dig samtidigt som du arbetar heltid. Rukhsar kombinerade sina studier med sitt jobb som lärare.

Det gick otroligt bra att kombinera studier med jobb då allt fanns på nätet, och alla föreläsningar spelades in så att man kunde titta på dem när det passade.

Förutom det flexibla studieupplägget var det även en fördel att utbildaren på kursen kom direkt från branschen och engagerad i ämnet.

– Det här var en av mina bästa upplevelser med en föreläsare. Utbildaren uppmärksammade och visade förståelse för min, ibland bristande kunskap i programmering, och avsatte massor med tid för att hjälpa mig. Han var alltid tillgänglig för att svara på mina frågor och otroligt bra på att dela med sig av sin kunskap och att motivera mig under hela kursen, säger hon.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär