HemRollen som IoT-utvecklare
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Det här gör en Internet of Things-utvecklare

Alla YH-utbildningar på Nackademin består av en ledningsgrupp med representanter från företag i branschen. Detta för att kompetenssäkra att utbildningen har rätt innehåll och så du som studerande ska kunna bli anställningsbar direkt efter avslutade studier. Nedan följer tre exempel från Telia och Forefront, som är engagerade i utbildningen Mjukvaruutvecklare, inbyggda system och IoT, hur de jobbar inom området och vad du som IoT-utvecklare skulle kunna få jobba med hos dem.


Hur är det att jobba med Internet of Things på Telia?

Som utvecklare i IoT-teamet på Telia är du med och aktivt utvecklar tjänster och produkter som stöttar våra kunder med att bygga en digital uppkopplad produkt. Du får möjlighet att förbättra alla tekniska led i kundupplevelsen – från SIM-kort till färdig molnapplikation. Telias IoT-plattform gör det lättare för kunder och partners att utveckla IoT-lösningar genom att återanvända standardiserade komponenter.

Som en del i vårt utvecklingsteam är IoT-plattformen en av dina viktigaste resurser. Tjänsterna du är med och utvecklar är horisontella och återanvänds i branschlösningar tvärs över segment som Smart City och Fleet Management, komponenterna anpassas noga för att addressera kundens behov men samtidigt bibehålla dess horisontella integritet – som är en av Telias nyckelfaktorer för att skala deras kunders tekniska lösning över tid. Som en del i utvecklingsteamet för IoT på Telia förväntas du ha mycket god förståelse för molnbaserad arkitektur, gärna med fokus på Microsoft Azure-portföljen samt förstå och kunna utföra implementeringen av dessa tjänsterna för att förbättra befintliga och nyutveckla tjänster.

Exempel på IoT-projekt

  • Uppkopplade vattenkranar med FM Mattsson – mäter förbrukning, temperatur och spar vatten
  • Smarta fastigheter med Rikshem – effektiviserar energianvändning i fastigheter och mäter klimat
  • Cellulär intranätsförbindelse till elstationer med Umeå Energi – med mobila routrar och VPN-teknik
  • Prediktiv felsökning och monitorering av hissar med Cibes Lift – serviceplanering och övervakning

Telia-IOT

”Som IoT-arkitekt är du delaktig i att utforma storskaliga lösningar för företag, kommuner och städer. Detta ställer stora krav på bred teknisk kompetens och förmåga att förstå andra människor. Arkitekten måste lära känna alla olika befintliga system i detalj och kunna förstå och förmedla hur dessa passar ihop med en ny lösning som uppfyller organisationens mål.

Arkitektens vardag är mycket omväxlande och kräver mycket interaktion med andra människor som litar på att du är expert på alla tekniska områden för att kunna fatta beslut.”

Forefront sitter i ledningsgruppen för IoT

Här kan du läsa mer om utbildningen för:

Antagningen

Har du frågor gällande följande:
Din ansökan, hur du ansöker, ej behörig, behörighetsprov, preparandkurser, reell kompetens och 20%-regeln.
Vänligen kontakta antagningen.

antagningen@nackademin.se
08-466 60 00

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär