HemMöt våra utbildare för den korta YH-utbildningen Robotic Process Automation
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Vad är Robotic Process Automation (RPA)?

Sarah Ebrahimi

Sarah Ebrahimi, utbildare i YH-kursen Robotic Process Automation

Robotic Process Automation, RPA, är det första steget i ett företags automatiserade och konkurrenskraftiga resa. Genom att låta en mjukvaru-robot utföra de administrativa och rutinmässiga arbetsuppgifterna frigörs tid för mer givande och värdeskapande arbete.

Här berättar Sarah som är utbildare på kursen mer om vad RPA är och varför du borde gå utbildningen!

Vad är Robotic Process Automation? 

– RPA står för Robotic Process Automation och handlar kort och gott om att automatisera arbetsprocesser med hjälp av en robot. Ett vanligt missförstånd som namnet RPA leder till är att ordet ”robot” ofta förknippas till en fysisk maskin. RPA handlar istället om digitala robotar, som på en arbetsplats ofta liknas vid en digital hjälpreda. De arbetsprocesser som ofta drar stor nytta av RPA är repetitiva uppgifter som är regelstyrda. Dessa två egenskaper innebär att man kan bygga en riktigt effektiv robot!

Hur kan RPA förenkla arbetsprocessen på ett bolag exempelvis?

– Det finns några väldigt betydande fördelar med RPA. När man implementerar RPA innebär detta att processen inte längre behöver utföras manuellt. De anställda kan i stället ägna sig åt roligare, mer utmanande och stimulerande uppgifter. Robotar hjälper därmed till att frigöra tid och kompetens på arbetsplatsen samtidigt som de bidrar till gladare anställda! RPA hjälper även till att kvalitetssäkra arbetet. En robot kan minimera misstag som sker på grund av den mänskliga faktorn vid utförande av vissa typer av arbetsuppgifter.

Vem riktar sig kursen till och vad kan man förvänta sig från denna kurs?

Denna kurs riktar sig till alla som vill lära sig RPA, oavsett om du har tidigare bakgrund inom programmering och RPA, eller om du är helt ny till ämnet. Vi hoppas kunna erbjuda ett innehåll som passar dem flesta.

Hur ser framtidsutsikterna ut inom RPA?

Jag tror stenhårt på en framtid där robotar är en standard inom många branscher. RPA innebär en hel del fördelar och i takt med att allt fler väljer att automatisera blir det omöjligt för företag att blunda för de möjligheter som RPA innebär. Jag tror att robotar i framtiden kommer utföra majoriteten av standardiserade och repetitiva arbetsuppgifter så att den kompetens som finns inom företag kan utnyttjas till fullo.

Berätta mer om dig, vem är du och vad jobbar du med?

– Jag skulle beskriva mig själv som en kreativ och öppensinnad person som trivs främst i en lite utmanande miljö. Jag har alltid älskat problemlösning i alla dess former, men är absolut bäst när det kommer till logiskt tänkande. De var just dessa egenskaper som fick mig att välja yrket som RPA-konsult, och med facit i handen hade jag inte valt annorlunda!

 

Blev du sugen på att gå utbildningen? Här kan du läsa mer och anmäla dig till Robotic Process Automation.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär