HemRekordtilldelning för Nackademin efter myndighetens beslut
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.30-12.30

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Rekordtilldelning för Nackademin efter myndighetens beslut

Idag kom det efterlängtade beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan om vilka utbildningar som startar till hösten 2021. Yrkeshögskolan Nackademin har fått ett succéresultat i årets tilldelning och får starta hela 14 nya pricksäkra yrkeshögskoleutbildningar. Positivt är också att vi kan erbjuda ett ökat utbud av distansutbildningar som möjliggör ett riksintag.

Expansionen av yrkeshögskolan fortsätter och idag beviljade Myndigheten för yrkeshögskolan ca 40 000 nya utbildningsplatser. I årets tilldelning fick Nackademin så många som 14 utbildningar beviljade, varav 4 av dessa är distansutbildningar. Det innebär en total beviljandegrad på hela 74% och att antal sammanlagda utbildningar som startar hösten 2021 nu uppgår till 29 st.

– Vi är otroligt glada och stolta över denna fantastiska tilldelning. Vår framgångsfaktor grundar sig i en väl förankrad ansökningsprocess. I nära samarbete med näringslivet har vi identifierat de utbildningar som på bästa sätt möter efterfrågan på arbetsmarknaden idag och framöver, säger Nackademins VD, Astrid Westfeldt Corneman, om beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan

Ett område som fortsatt ställer krav på nya kompetensbehov är IT som beräknas sakna 70 000 medarbetare år 2024. Därför sker ytterligare satsningar på yrkeshögskoleutbildningar inom just IT. Nackademin erbjuder nu sammanlagt 13 YH-utbildningar inom IT. Det innebär att ca 1000 IT-studenter kommer att examineras och vara ute på arbetsmarknaden inom de närmsta två åren.

Ytterligare ett prioriterat utbildningsområde är inom energi och elteknik där det finns ett stort behov av specialistkompetens. Nackademin har beviljats omstart på samtliga el- och energiutbildningar till hösten.

Nyheten för i år är att 4 utbildningar inom vård, kommunikation, elteknik och IT även erbjuds på distans i höst.

– Det gläder oss att vi får möjlighet att bredda vårt utbud av distansutbildningar och erbjuda fler chansen att utbilda sig inom yrkeshögskolan, säger Astrid Westfeldt Corneman.

Utbildningarna som startar hösten 2021 på Nackademin:

IT
Business Intelligence-analytiker
Internet of Things-utvecklare
Kvalitetssäkrare och testare inom IT
Programutvecklare Java
Programutvecklare .NET
UX-designer
Webbutvecklare .NET CMS
VR-utvecklare
Frontend-utvecklare
IT-infrastrukturspecialist
Webbutvecklare Fullstack open source
DevOps engineer
IT-säkerhetstekniker – distans

Bygg
Arbetsledare bygg och anläggning
Byggnadsingenjör BIM
Byggnadsingenjör hållbart byggande
Byggnadsingenjör mark och vatten
Järnvägsingenjör
VA-projektör
Samhällsbyggnad infrastruktur
Byggnadsingenjör ROT

Pedagogik och undervisning
Lärarassistent

Elteknik
Elingenjör konstruktion
Elkraftsingenjör
Energiingenjör – distans

Kommunikation
Digital marketing/Growth manager
Social media manager – distans

Design
Förpackningsutvecklare/-designer

Vård och hälsa
Välfärdstekniksamordnare

Ena Catic

Presskontakt

Kommunikationsansvarig
ena.catic@nackademin.se
073-0865933

Ena Catic

Presskontakt

Kommunikationsansvarig
ena.catic@nackademin.se
073-0865933

Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds omkring 30 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik och energi, pedagogik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 9 av 10 studenter på Nackademin får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med start arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov. Minst en fjärdedel av utbildningen utgörs av Lärande i Arbete (praktik). Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare.