Hem“React är en hammare medan Angular är en verktygslåda”
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

“React är en hammare medan Angular är en verktygslåda”

Faisal Mahmud utbildar på Nackademins dagkurser inom React och Angular. Vi har intervjuat honom om vilka möjligheter ramverken kan innebära för dig som utvecklare och vad du som deltagare på kurserna bland annat får lära dig.

Berätta om din bakgrund och vad du gör nu.

Jag studerade till arkitekt på KTH och därefter fick jag möjligheten att vara med och leda det tekniska arbetet med nordens största sociala aktie- och fondhandelsplattform Shareville. Jag jobbar numera som produktansvarig på Will & Skill AB där jag får kombinera mina intressen: Design, teknik och entreprenörskap!

Vad är skillnaden mellan React och Angular?

Båda har många konceptuella likheter men jag skulle vilja påstå att React är en hammare medan Angular är en verktygslåda. React är väldigt flexibelt och bör kombineras med många andra bibliotek medan Angular kommer med ett flertal verktyg som är optimerade för varandra.

Vilken nytta kan man som utvecklare få i sitt arbete genom att lära sig jobba med React eller Angular?

Som utvecklare vill du ha bra verktyg för att skriva läsbar och strukturerad kod som är enkel att underhålla. Jag tycker att både React och Angular förenklar många grundläggade saker som utvecklare behöver ta hänsyn till i sin vardag. Dessutom så är båda ”opinionated” vilket innebär att det ofta finns recept för hur man ska lösa vissa utmaningar.

Som utvecklare vill du ha bra verktyg för att skriva läsbar och strukturerad kod som är enkel att underhålla. Jag tycker att både React och Angular förenklar många grundläggade saker som utvecklare behöver ta hänsyn till i sin vardag.

Vilka möjligheter finns det med att jobba med React eller Angular?

Jag tror att marknaden för både React och Angular är stor och fortsätter att växa. Många bolag inser nyttan med att använda sig utav Open-Source lösningar som är beprövade.

Vad får deltagarna lära sig under de här kurserna?

Vi försöker fokusera på ”hur” men även ”varför”. Jag tycker att det är viktigt att förstå de val man gör som utvecklare för att skapa en bra helhet både för sitt team men även för slutanvändaren.

Till vem riktar sig kurserna?

Kurserna riktar sig till människor som har funderat på att utforska Javascript och React/Angular. Uppgifterna är väldigt praktiska och vi har försökt att ha ett upplägg där man stegvis får lära sig komponera ihop en helhet genom att lösa delproblem. Syftet är att man som kursdeltagare ska få åka hem med nya kunskaper som man kan tillämpa på egen hand antingen på ett eget projekt eller på jobbet där man ser ett tydligt behov av att gå från t ex jQuery till React eller Angular.

Syftet är att man som kursdeltagare ska få åka hem med nya kunskaper som man kan tillämpa på egen hand antingen på ett eget projekt eller på jobbet där man ser ett tydligt behov av att gå från t.ex. jQuery till React eller Angular.

Vilken är din favorit podcast?

Tycker att Syntax Podcast har bra innehåll.

Nämn en hemsida du besöker dagligen.

Jag brukar ofta besöka tech.willandskill.se för att hålla koll på vad mina kollegor sysslar med.

Här kan du läsa mer om de olika kurserna som Faisal är utbildare för:

Introkurs: Angular
Fördjupningskurs: Bygg en Angular applikation
Fördjupningskurs: Bygg en React applikation

 

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär