HemPressinbjudan Järvaveckan: Dagens studenter om framtidens utbildning
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Pressinbjudan Järvaveckan: Dagens studenter om framtidens utbildning

Onsdagen den 13 juni arrangerar utbildningsföretaget Nackademin ett samtal under Järvaveckan, där dagens studenter konkretiserar möjliga scenarier för framtidens högre utbildning – och ger sin syn på de utmaningar och möjligheter som Sveriges utbildningslandskap står inför.

– Som anordnare av yrkeshögskoleutbildningar är vi vana att bevaka arbetsmarknaden och vi utvecklar våra utbildningar efter framtidens kompetensbehov. Men hur ser dagens studenter, som ju har den mest aktuella bilden av studier i Sverige, på framtidens utbildning? Det vill vi ta reda på och konkretisera med det här samtalet, berättar Martina Lindgren, marknadschef på Nackademin. Välkommen till seminariet “Framtidens utbildningar – utmaningar och möjligheter”, som äger rum den 13 juni kl. 16.10-16.50 under Järvaveckan.illustration av framtidens utbildningar - utmaningar och möjligheterDeltar i seminariet om framtidens utbildning gör Mimmi Rönnqvist, Saco Studentråd och lärarstudent, Naod Habtemichael, Centerstudenter, Nasra Ali, S-studenter, Bianca Rönnqvist, juriststudent samt Isabelle Norén, som läser samhällsgeografi. Samtalet modereras av Martina Lindgren, marknadschef på Nackademin. Datum och tid: 13 juni, kl 16.10-16.50. Plats: Spånga IP, Järvaveckan, seminariescen 4.

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Lyngarth,
presskontakt Nackademin
0736- 823 466
johanna.lyngarth@nackademin.se


Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 27 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 92 % av Nackademins studenter får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med start arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov.

Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare. När en klass frontendutvecklare i juni tog examen från Nackademin hade 62 procent redan blivit erbjudna anställning hos sina praktikplatser.