HemPressinbjudan: Hur ska vi utbilda för framtidens Uppsala?
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Pressinbjudan: Hur ska vi utbilda för framtidens Uppsala?

Onsdag 3 oktober besöker Myndigheten för yrkeshögskolans generaldirektör Thomas Persson Nackademins byggutbildningar i Uppsala. En av de viktigaste frågorna för besöket är hur utbildningarna ska locka fler sökande.

Samtidigt som byggbranschen går på högvarv misslyckas många företag med sina rekryteringsförsök. Problemen har blivit en bromskloss för byggandet. Därför har Myndigheten för yrkeshögskolan i år beviljat rekordmånga byggutbildningar, 75 utbildningar och totalt 5400 utbildningsplatser i hela landet.

Men trots att 95% av de examinerade från YH-utbildningarna inom bygg får jobb inom ett år är den stora utmaningen att få tillräckligt många sökande till utbildningarna. Resultatet har blivit att antalet outnyttjade platser är högt.

I samband med generaldirektör Thomas Perssons besök kommer han att tillsammans med Nackademins VD Astrid Westfeldt Corneman, studerande och representanter från byggbranschen diskutera yrkeshögskolans framtid och vad som behöver göras för att locka fler att söka byggutbildningarna inom YH.

Porträtt på Astrid Westfeldt Corneman

Välkommen till pressträff

Nackademin i Uppsala, St Persgatan 22A

Onsdag 3 oktober kl 13:30

Obs! Föranmälan sker till johan.lindahl@myh.se

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Lyngarth,
presskontakt Nackademin
0736- 823 466
johanna.lyngarth@nackademin.se


Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 27 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 92 % av Nackademins studenter får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med start arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov.

Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare. När en klass frontendutvecklare i juni tog examen från Nackademin hade 62 procent redan blivit erbjudna anställning hos sina praktikplatser.