HemPressinbjudan: Branschen samlas för att rekrytera ny kompetens
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Pressinbjudan: Branschen samlas för att rekrytera ny kompetens

Torsdagen den 11 oktober samlas byggbranschen hos Nackademin i Uppsala för att rekrytera ny kompetens direkt från yrkeshögskolan. Byggbranschen har ett stort behov av ny kompetens och möjligheten att ta emot studenter på praktik är en av arbetsgivarnas mest effektiva rekryteringskanaler.

-Yrkeshögskolan är Sveriges mest pricksäkra utbildningsform och branschdagarna, där studenter och arbetsgivare möts, är ett strålande exempel på när YH rent konkret svarar mot de matchningsbehov som finns inom byggbranschen idag, säger Astrid Westfeldt Corneman, VD på utbildningsföretaget Nackademin.

Varje år samlas ett hundratal företag från olika branscher för att möta Nackademins studenter under välbesökta branschdagar. Engagemang i en yrkeshögskoleutbildning är en effektiv rekryteringskanal för många arbetsgivare och till branschdagen för Nackademins byggutbildningar i Uppsala välkomnar vi 26 arbetsgivare, däribland representanter från PEABJM och Serneke.

Välkommen på pressträff
Plats: Nackademin i Uppsala, St Persgatan 22A
Tid: Torsdag 11 oktober kl. 16-18
Möjlighet att intervjua studenter och arbetsgivare på plats finns.
OBS! Föranmälan sker till johanna.lyngarth@nackademin.se.

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Lyngarth,
presskontakt Nackademin
0736- 823 466
johanna.lyngarth@nackademin.se


Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 27 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 92 % av Nackademins studenter får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med start arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov.

Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare. När en klass frontendutvecklare i juni tog examen från Nackademin hade 62 procent redan blivit erbjudna anställning hos sina praktikplatser.