HemÖppet hus
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.30-12.30

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Välkommen till Nackademins digitala öppet hus!

Välkommen till vårt digitala öppet hus!

Vårens öppet hus är nu förbi. Missade du sändningen? Ta det bara lugnt! Nedan hittar du alla klipp som sändes den 30 mars.

  • Madleen Thyrén, utbildningschef Nackademin, berättar här om yrkeshögskola som utbildningsform och vad det innebär.

  • Studenterna Inger Wrengler Smith, från utbildningen Energiingenjör, och Anna Starrin, från utbildningen Lärarassistent, berättar om hur de har upplevt sin studietid på Nackademin. Det blir även en diskussion kring LIA och hur de tänker inför att gå ut på praktik.

  • Petter Ingmansson, Employer Branding Specialist Academic Work, ger en inblick i hur arbetsgivares syn på yrkeshögskola ser ut.

  • Lina Ringqvist Hemlin, projektledare och ansvarig för Antagningen, ger dig svar på de vanligaste antagningsfrågorna, berättar om behörighet samt hur urvalsprocessen går till.

Titta på våra filmer från antagningen!

Vi vet att frågorna är många inför din ansökan. Har jag rätt behörighet? Vad innebär behörighetsprov? Kan jag söka in med hjälp av min yrkeserfarenhet? För att du ska känna dig så bekväm som möjligt med din ansökan har vi skapat tre filmer som förklarar de allra vanligaste frågorna som kommer in. Kolla in nedan!

Frågor? Vi hjälper dig!

Välkommen att maila eller ringa oss på antagningen.
Telefon(öppet mån-fre mellan 9-12): 08-466 60 00
Mail: antagningen@nackademin.se

Viktiga datum

Sista ansökningsdag: 4 maj
Antagningsprov: april/maj
Sista kompletteringsdag: 14 juni
Antagningsbesked:1 juli
Upprop: v.33
Terminsstart: v. 34

Ansökan

Du gör din ansökan på yh-antagningen.se. Antagningen till höstterminen 2021 är öppen 11 januari – 4 maj 2021. Sista dagen att komplettera din ansökan är 14 juni.

I filmen berättar vi mer om vilken grundläggande och särskild behörighet du behöver för att söka till en av våra YH-utbildningar.

Mer information om ansökningsprocessen kan du läsa här.

Inte behörig?

Du som saknar behörighet har flera alternativ för att blir behörig. I filmen berättar vi kort om behörighetsprov, preparandkurser, reell kompetens samt 20%-regeln.

Här hittar du mer information om behörighet.

Urval och antagningsprov

Då det oftast är fler antal sökande än antal platser till en utbildning så sker ett urval. Det innebär att de sökande med högst meritpoäng blir antagna. För att öka dina chanser att bli antagen rekommenderar vi dig att göra vårt antagningsprov. I filmen berättar vi mer om urval och antagningsprov.

Här kan du läsa mer information om urval och antagningsprov.

Våra utbildningar

Två utbildningar som vi på Nackademin är lite extra stolta att få erbjuda är Samhällsbyggnad infrastruktur och Virtual Reality-utvecklare. Det är två väldigt unika utbildningar där avsaknaden av arbetskraft är stor inom dess branscher. Läs mer nedan!

Samhällsbyggnad infrastruktur
(fd. Byggnadsingenjör anläggning)

Vill du vara med och bygga stora projekt som gör trafiken smidigare och transporter snabbare? Som arbetsledare eller anläggningsingenjör inom samhällsbyggnad och infrastruktur bidrar du till att öka kontakten mellan människor. Du medverkar även till att skapa nya möjligheter för boende, pendling och näringsliv.

Utbildningsledare

Marie Wijkander

Utbildningsledare Samhällsbyggnad infrastruktur (fd. Byggnadsingenjör Anläggning), IT-säkerhetstekniker & Frontend-utvecklare

marie.wijkander@nackademin.se

Virtual Reality-utvecklare

En Virtual Reality-utvecklare (VR-utvecklare) skapar verklighetstrogna digitala och artificiella miljöer med hjälp av 3D. Den 3D grafik som vi tidigare bara kunde se på våra datorer, spelkonsoler och i våra telefoner kan vi nu uppleva. Detta sker genom speciella glasögon, oftast i kombination med hörlurar och handkontroller. Det låter som science fiction, men det är egentligen inte så komplicerat – det handlar om ett sätt för tekniken att närma sig människan.

Utbildningsledare

Siri Persson

Utbildningsledare Byggnadsingenjör BIM och Virtual Reality-utvecklare

siri.persson@nackademin.se

Bli redo för jobb genom utbildning på Nackademin! Här kan du lära känna alla våra utbildningar, hitta kontaktuppgifter samt ha möjligheten att chatta med respektive utbildningsledare.

Kvalitetssäkrare och testare inom IT

Är du en nyfiken, uppfinningsrik och envis person som gillar analytiskt arbete, så har du nu chansen att utbilda dig till en yrkesroll som IT-branschen skriker efter – kvalitetssäkrare och testare inom IT. Som kvalitetssäkrare och testare inom IT säkerställer du hög kvalitet i produkter och tjänster innan de släpps till release på marknaden. Du har en viktig roll inom utvecklingen av ny programvara, för att säkerställa att tekniken möter användarnas behov på ett tillfredsställande sätt, och att ni levererar fungerande och kvalitetssäkrade produkter.

Om du är intresserad av en bransch där nya metoder introduceras kontinuerligt, programmering och problemlösning – då kan det här vara utbildningen för dig!

Utbildningsledare

Lotta Holmgren

Utbildningsledare Programutvecklare Java, Kvalitetssäkrare och testare inom IT

lotta.holmgren@nackademin.se

Business Intelligence-analytiker

Business Intelligence är ett samlingsbegrepp för olika funktioner som utvinner, hanterar och analyserar stora mängder data. Som Business Intelligence-analytiker skapar du kvalificerade underlag för strategiska och taktiska affärsbeslut baserat på den insamlade datan.

Det handlar om att leverera rätt information till rätt person, i rätt tid. Ju mer marknaden rör sig desto snabbare och mer exakta analyser behövs.

Utbildningsledare

Eva Björkegren

Utbildningsledare Webbutvecklare fullstack open source och Business Intelligence-analytiker

eva.bjorkegren@nackademin.se

Webbutvecklare fullstack open source

Vill du jobba med att utveckla moderna interaktiva webbplatser, webbapplikationer eller e-handelssystem? Som fullstack-webbutvecklare jobbar du med att utveckla avancerade, dynamiska och användarvänliga webblösningar. Det här är utbildningen för dig som gillar kreativ problemlösning och som vill ha en bred webbutvecklarkompetens inom open source och med kunskap inom både backend och frontend!

Utbildningen riktar sig till dig som gillar att samarbeta och tillsammans hitta kreativa lösningar och driva projekt framåt.

Utbildningsledare

Eva Björkegren

Utbildningsledare Webbutvecklare fullstack open source och Business Intelligence-analytiker

eva.bjorkegren@nackademin.se

DevOps Engineer

DevOps Engineer är ett av IT-branschens hetaste yrken med mycket stor efterfrågan! DevOps är en kombination av drifttekniker och systemutvecklare där du  deltar i hela servicelivscykeln, från design av process till produktionsstödd utveckling och drifttagning.

Fokus för en DevOps Engineer är att höja värdet av IT-leveransen genom att skapa ett snabbt och effektivt flöde från kravspec till driftsatt tjänst. Du kommer under utbildningen att få kunskaper både inom programmering och drift. Development Operations, eller DevOps, är en relativt ny yrkesgrupp inom IT.

Utbildningsledare

Martin Devins

Utbildningsledare DevOps Engineer, IT-infrastrukturspecialist, Virtualiseringstekniker

martin.devins@nackademin.se

IT-infrastrukturspecialist

Utbildningen IT-infrastrukturspecialist passar dig som tycker om att lösa problem. Du har ett stort intresse för datorer och nätverk samt har god samarbetsförmåga. Efter utbildningen blir du expert på IT-infrastruktur vare sig den finns i molnet eller fysiskt på plats.

När IT-system blir en större och viktigare del av verksamheter och allt fler system läggs ut i molntjänster så krävs det spetskompetens som kan konfigurera och drifta systemen – det är här som IT-infrastrukturspecialisten kommer in i bilden!

Utbildningsledare

Martin Devins

DevOps Engineer, IT-infrastrukturspecialist, Virtualiseringstekniker

martin.devins@nackademin.se

UX-designer

UX står för User eXperience och handlar om interaktionen mellan en användare och en produkt eller tjänst. Det kan gälla digitala appar för mobiltelefoner och webbtjänster, men även fysiska produkter.

En UX–Designers roll är att förstå sig på användaren genom olika väletablerade metoder, där slutmålet är att tillsammans med utvecklare kunna skapa användarvänliga produkter.

Utbildningsledare

Mikael Boman

Utbildningsledare UX-designer, Internet of Things-utvecklare

Mikael.Boman@nackademin.se

Internet of Things-utvecklare

Gillar du att programmera inom olika programmeringsspråk för att få sensorer att kommunicera med varandra? Vill du med teknisk problemlösning kunna skapa framtidens IT-lösningar för ett smartare och uppkopplat samhälle?

Då är utbildningen Internet of Things-utvecklare något för dig!

Utbildningsledare

Mikael Boman

Utbildningsledare UX-designer, Internet of Things-utvecklare

Mikael.Boman@nackademin.se

IT-säkerhetstekniker – distans

Den snabba digitaliseringen och dagens allt mer komplexa IT-system ställer höga krav på företagens IT-säkerhet för att de ska kunna skydda sig mot attacker och allvarliga intrång av obehöriga – vilket är ett vanligt förekommande problem för företag idag.

Utvecklingen kräver fler kunniga IT-säkerhetstekniker som snabbt kan förebygga sårbarheter och eventuella hot samt åtgärda problem och incidenter när de inträffat.

Utbildningsledare

Marie Wijkander

Utbildningsledare Samhällsbyggnad infrastruktur (fd. Byggnadsingenjör Anläggning), IT-säkerhetstekniker & Frontend-utvecklare

marie.wijkander@nackademin.se

Programutvecklare Java

Vill du jobba med ett av världens mest använda programmeringsspråk? Är du en kreativ problemlösare? Ta chansen att jobba med Java! Du hittar det i allt från spel och appar i mobiltelefoner till stora säkerhetskritiska banksystem. Plugga till programutvecklare Java på Nackademin i höst!

Utbildningsledare

Lotta Holmgren

Utbildningsledare Programutvecklare Java, Kvalitetssäkrare och testare inom IT

lotta.holmgren@nackademin.se

Programutvecklare .NET

Tycker du om att lösa problem och vill arbeta inom IT-världen, en snabb och dynamisk bransch i ständig förändring? Utbilda dig då till programutvecklare .NET och arbeta med den senaste webbtekniken samtidigt som du har full koll på morgondagens teknik.

Som Programutvecklare inom .NET specialiserar du dig på webbutveckling med utgångspunkt i Microsofts .NET-plattform och programmeringsspråket C#.

Utbildningsledare

Mustafa Ali

Utbildningsledare Programutvecklare .NET och Webbutvecklare .NET CMS

mustafa.ali@nackademin.se

Webbutvecklare .NET CMS

Vill du jobba med att utveckla moderna webbplatser i ett av marknadens mest använda programmeringsspråk? Utöver dina kunskaper inom utveckling i .NET får du också spetskompetens inom CMS, vilket ger dig möjlighet att jobba med något av de största och mest komplexa publiceringsverktygen i branschen.

Utbildningen Webbutvecklare .NET CMS är för dig som gillar kreativ problemlösning, vill ha en bred programmeringskompetens och känna dig säker på att du är eftertraktad på arbetsmarknaden när du tar examen!

Utbildningsledare

Mustafa Ali

Utbildningsledare Programutvecklare .NET och Webbutvecklare .NET CMS

mustafa.ali@nackademin.se

Frontend-utvecklare

Som Frontend-utvecklare arbetar du med presentationslagret – det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Det gäller att skapa logisk och effektiv Frontend-kod för att göra sidorna så enkla, lättlästa, snabbladdade och användarvänliga som möjligt. Men de ska också fungera lika bra oavsett om man använder en webbläsare, smartphone eller surfplatta. Och det kräver specialistkompetens som det är brist på idag.

Om du är intresserad av en bransch där ny metoder introduceras kontinuerligt, programmering och problemlösning – då kan det här vara utbildningen för dig!

Utbildningsledare

Marie Wijkander

Utbildningsledare Samhällsbyggnad infrastruktur (fd. Byggnadsingenjör Anläggning), IT-säkerhetstekniker & Frontend-utvecklare

marie.wijkander@nackademin.se

Virtual Reality-utvecklare

En Virtual Reality-utvecklare (VR-utvecklare) skapar verklighetstrogna digitala och artificiella miljöer med hjälp av 3D. Den 3D grafik som vi tidigare bara kunde se på våra datorer, spelkonsoler och i våra telefoner kan vi nu uppleva. Detta sker genom speciella glasögon, oftast i kombination med hörlurar och handkontroller. Det låter som science fiction, men det är egentligen inte så komplicerat – det handlar om ett sätt för tekniken att närma sig människan.

Utbildningsledare

Siri Persson

Utbildningsledare Byggnadsingenjör BIM och Virtual Reality-utvecklare

siri.persson@nackademin.se

Arbetsledare bygg och anläggning

Är du spindeln i nätet som älskar att driva projekt framåt? Är du organiserad och tycker om att arbeta med människor? En arbetsledare inom bygg och anläggning är länken mellan platschef och yrkesarbetare, och samordnar arbetet under ett projekt! En arbetsledare ansvarar för att planera, leda, samordna och fördela arbetet för arbetslaget och att bevaka maskiner och material.

Utbildningen är en satellitutbildning som kan läsas i Solna eller Visby.

Utbildningsledare

Therese Andersson

Utbildningsledare – Arbetsledare Bygg och Anläggning (Satellit) och Byggnadsingenjör hållbart byggande

therese.andersson@nackademin.se

Samhällsbyggnad infrastruktur (fd. Byggnadsingenjör anläggning)

Vill du vara med och bygga stora projekt som gör trafiken smidigare och transporter snabbare? Som arbetsledare eller anläggningsingenjör inom samhällsbyggnad och infrastruktur bidrar du till att öka kontakten mellan människor. Du medverkar även till att skapa nya möjligheter för boende, pendling och näringsliv.

Stora infrastrukturprojekt som planeras framöver är bl a upprustning av Klaratunneln, Förbifart Stockholm och Södertörnslänken. Det innebär att efterfrågan på duktiga arbetsledare och anläggningsingenjörer är stor – och en bidragande faktor till varför byggsektorns högsta ingångslöner hittas här. Eftersom 98 % av företagen är nöjda med den kompetens som Nackademins utbildning ger så har du stor chans att lyckas!

Utbildningsledare

Marie Wijkander

Utbildningsledare Samhällsbyggnad infrastruktur (fd. Byggnadsingenjör Anläggning), IT-säkerhetstekniker & Frontend-utvecklare

marie.wijkander@nackademin.se

Byggnadsingenjör hållbart byggande

Vill du vara med och bygga ett hållbart samhälle? Byggnadsingenjör med inriktningen Hållbart byggande leder till arbete i produktion av ny- och ombyggnationer med fokus på olika aspekter av hållbarhet, exempelvis genom materialval och energieffektivisering.

EU:s miljömål och energieffektiviseringsdirektiv innebär många utmaningar och spännande frågeställningar för den som är intresserad av byggande och miljö. Att använda nya material och konstruktioner, jämföra energiförbrukning och miljöpåverkan med hjälp av olika programvaror och att informera och skapa engagemang hos boende – allt detta är steg mot en hållbar utveckling. Det krävs en omfattande kompetensutveckling mot hållbart byggande, miljö och säkerhet inom branschen. Samtidigt är vi mitt i ett stort generationsskifte där vi behöver bli många fler. Är du med?

Utbildningsledare

Therese Andersson

Utbildningsledare – Arbetsledare Bygg och Anläggning (Satellit) och Byggnadsingenjör hållbart byggande

therese.andersson@nackademin.se

Byggnadsingenjör mark och vatten – Distans

Vill du jobba med att utforma stadsmiljön, se en stad växa och utvecklas? En byggnadsingenjör med inriktning mark och vatten står för den tekniska kompetensen när det gäller projektering och utförande av mark- och anläggningsarbeten. Du arbetar exempelvis som arbetsledare eller biträdande arbetsledare med produktion av anläggningar eller som projektörer med produktion av ritningar för markprojekt.

Efter utbildningen har du kunskaper i byggteknik, byggproduktion, grundläggning, ritningsläsning, logistik m.m. som är avgörande för att kunna förstå vad som ska byggas, kunna räkna på jobbet, planera produktionen, och beställa varor och tjänster. Du förstår också förutsättningar för markprojekt i tidiga skeden, samt kan tolka och sammanfatta information från rapporter (geotekniska, hydrogeologiska m.fl.) och föreslå lösningar i projektering och vid utförande. Du kommer även att kunna kommunicera med och leda en grupp mot beställarens mål och projektera, kalkylera och upprätta ritningar och avtal för markarbeten med hänsyn till arbetsmiljö, kvalitet, metoder, material, ekonomi, miljö, lagar och hållbarhet.

För att trivas i rollen måste man gilla att jobba med olika slags projekt, vara mål- och resultatinriktad, och tycka om utmaningar. Och du bör förstås vara intresserad av att bygga och skapa från scratch!

Utbildningsledare

Helene Premler

Utbildningsledare – Byggnadsingenjör Mark och Vatten (Distans) och Energiingenjör

helene.premler@nackademin.se

Byggnadsingenjör ROT

Är du intresserad av att renovera och bygga om äldre hus och byggnader? ROT står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad. Äldre byggnader kräver kunskaper om byggnadsvård och underhåll, tålamod, ett metodiskt arbetssätt, god planering och förmåga att praktisk tillämpa det man lärt sig, är du intresserad av detta? Då är denna utbildning för dig!

Att arbeta som byggnadsingenjör ROT kan vara lite som att lägga ett komplext pussel, där små detaljer skapar en betydligt större helhet. Oavsett om du medverkar i tidigare skede t. ex. med en byggnadsinventering eller om du har avancerat till arbetsledare, så handlar det om byggteknik, lagar och förordningar – som kräver såväl tekniska, ekonomiska och praktiska lösningar.

Utbildningsledare

Helene Weberyd

Utbildningsledare Byggnadsingenjör ROT och Järnvägsingenjör

helene.weberyd@nackademin.se

Byggnadsingenjör BIM

Hur kommer byggnaden att se ut när den är klar? Kommer köket att få tillräckligt med solljus? Är det någon risk att taket kollapsar av blötsnö? Dessa frågor och många fler kan besvaras innan första spadtaget, med en BIM-modell. Det handlar om att skapa virtuella prototyper i 3D 4D 5D, vilket gör det möjligt att visualisera, granska och utvärdera byggprojekt redan på planeringsstadiet. Den här moderna arbetsmetoden håller nu snabbt på att ta över i och förändra hela branschen.

Vill du ha ett omväxlande, stimulerande, kreativt och socialt arbete där du använder såväl teoretiska som praktiska färdigheter med mycket (data)teknik? Då kan byggnadsingenjör inom BIM vara något för dig!

Utbildningsledare

Siri Persson

Utbildningsledare Byggnadsingenjör BIM och Virtual Reality-utvecklare

siri.persson@nackademin.se

Energiingenjör – distans

Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling genom att minska energiförbrukningen inom industri och fastigheter? Som energiingenjör jobbar du med att hitta och föreslå nya energibesparande åtgärder som leder till energioptimering inom olika verksamheter.

Vill du fördjupa dig inom energi-, teknik- och klimatfrågor – och dessutom jobba med att hitta nya och utveckla befintliga energieffektiva lösningar utifrån miljövänlighet och kostnadseffektivitet? Då är utbildningen Energiingenjör något för dig! 

Utbildningsledare

Helene Premler

Utbildningsledare – Byggnadsingenjör Mark och Vatten (Distans) och Energiingenjör

helene.premler@nackademin.se

Järnvägsingenjör

Vill du jobba med ett järnvägsnät som räcker till Hong Kong? Är du nyfiken på hur järnvägen fungerar som transportsystem – ur ett tekniskt, ekonomiskt, miljö- och trafiksäkerhetsmässigt perspektiv? Är du intresserad av teknik och vill lära dig om BEST – Ban-, El-, Signal- och Teleteknik?

På YH-programmet Järnvägsingenjör får du lära dig saker som allmän och tillämpad underhållsteknik av järnvägen, spårgeometri, tågdrift och om järnvägens kraftförsörjning och elsystem. Du kommer lära dig att utforma ett drift- och underhållsprojekt från planeringsskedet till genomförande och uppföljning.

Utbildningsledare

Helene Weberyd

Utbildningsledare Byggnadsingenjör ROT och Järnvägsingenjör

helene.weberyd@nackademin.se

VA-projektör

Vill du rädda Sveriges vattenledningar? I Sverige har vi länge sett rent dricksvatten i kranarna som en självklarhet och ett fungerande avlopp är en förutsättning för hälsa och välfärd. Men faktum är att en miljon svenskar bor i kommuner med äldre ledningar där kvaliteten på vattnet riskerar att fallera.

Det är därför brådskande att restaurera VA-nätet i många delar av Sverige – och parallellt sker underhåll och utbyggnad löpande. Sveriges vattenledningar behöver rustas upp och förbättras – vill du vara med?

Utbildningsledare

Ulrika Hargö

Tf. utbildningsledare VA-projektör

ulrika.hargo@nackademin.se

Social Media Manager – distans (fd. Digital kommunikatör i sociala medier – distans)

Idag är sociala medier en av företagens viktigaste kommunikationskanaler. De är ständigt närvarande, oftast bara ett tryck bort med mobilen. Det sätter krav på hur kanalerna används och är utformade vilket idag är avgörande för bilden företagen förmedlar. Information och budskap sprids snabbt, vilket öppnar för stora möjligheter om mediet används på rätt vis

Som Social Media Manager förmedlar du ett tydligt syfte för ett företags kommunikation utåt, det kan till exempel handla om att öka antalet sålda produkter, skapa varumärkeskännedom eller attrahera nya medarbetare. Som digital kommunikatör kan du arbeta fokuserat mot antingen ”organiskt” innehåll eller ”paid”.

Utbildningsledare

Peter Larsdotter

Utbildare och utbildningsledare Social Media Manager- distans

peter.larsdotter@nackademin.se

Digital Marketing/Growth Manager (fd. Digital marknadsstrateg)

I takt med den digitala utvecklingen blir vikten av att skapa och analysera digitala kampanjer, aktiviteter och kanaler allt viktigare för alla typer av företag och organisationer. Därför har en Digital Marketing/Growth Manager en nyckelroll inom marknadsföring, analys och strategi och är specialiserad på att förstå de digitala kanalerna, samordna dessa för både extern och intern kommunikation samt utforska möjligheter inom digitala affärer. Utbildningen ger dig kompetens för att självständigt arbeta som Digital Marketing/Growth Manager i syfte att främja din egen fortsatta lärandeprocess och följa områdets utveckling i takt med att samhället digitaliseras.

Utbildningsledare

Viktoria Bylund

Utbildningsledare Digital Marketing/Growth Manager

Viktoria.Bylund@nackademin.se

Förpackningsutvecklare/- designer

Är du en kreativ, praktisk och tekniskt lagd person, intresserad av formgivning, konstruktion, teknik och marknadsföring? Då kanske du vill bli en professionell förpackningsdesigner?

Genom utbildningen Förpackningsutvecklare/-designer får du kompetens att utveckla förpackningskoncept med helhetsperspektiv: säljande, effektiva, miljöanpassade, transportanpassade, lättöppnade och lätta att återvinna.

Utbildningsledare

Pim Bruun

Förpackningsutvecklare/-designer

pim.bruun@nackademin.se

Elkraftingenjör – distans

Vill du rädda Sveriges framtida energiförsörjning? Elnätet fungerar lite som ett blodomlopp i samhället, där olika funktioner kommer till liv där det finns ström. Så vad händer om energiförsörjningen inte räcker till?

När samhället blir allt mer tekniskt avancerat och Sveriges befolkningsökning kräver fler transporter, vårdinrättningar och större byggnadsytor. Samtidigt som vi behöver ha ett större miljöfokus för ett hållbart samhälle. Det är här elkraftingenjörer kommer in i bilden. Men det finns ett litet hinder – elkraftbranschen skriker efter utbildad arbetskraft!

Utbildningsledare

Ingela Karlsten

Tf. Utbildningsledare Elkraftingenjör – distans

ingela.karlsten@nackademin.se

Elingenjör konstruktion

Är du intresserad av modern teknik och smarta lösningar? Gillar du tanken på att väcka liv i en hel byggnad; skapa förutsättningar för värme, ljus och kontakt mellan människor?

Som Elingenjör konstruktion är det du som gör ritningarna för all elektronik som ska dras och monteras i en byggnad – som belysning, datanät och elinstallationer. Det kan gälla bostadshus, kontor, industrimiljöer eller andra ny-, till- och ombyggnationer som behöver avancerad teknik. Du blir nyckelpersonen genom hela processen, från ritning till färdig produktion!

Utbildningsledare

Eva Andréasson

Elingenjör konstruktion

eva.andreasson@nackademin.se

Lärarassistent – distans

Vill du ha ett stimulerande arbete och vara med om att forma framtidens skola? I så fall kan utbildningen lärarassistent vara något för dig!

Lärarassistent är en relativt ny yrkesroll som håller på att växa fram inom skolans värld. Det är ett yrke för dig som vill jobba med barn och ungdomar i skolan och vara ett stöd, både i och utanför klassrummen. Som lärarassistent blir du en del av det pedagogiska sammanhanget och hjälper till att skapa en trygg och stabil miljö i skolan.

Utbildningsledare

Marie Johansson

Utbildningsledare Lärarassistent

marie.johansson@nackademin.se

 

Välfärdstekniksamordnare

Utbilda dig till Välfärdstekniksamordnare på distans under 1 år – samtidigt som du jobbar! Sverige står inför en stor utmaning inom vård och omsorg, färre behöver vårda fler!

Den demografiska utvecklingen leder till att behoven inom vård och omsorg ökar mycket snabbare än tillgången på arbetskraft. Digitala lösningar är en möjlighet för Sverige att möta den här utmaningen. Men då behövs det fler personer med specialiserad kunskap inom välfärdsteknik som kan samordna och leda implementeringsarbetet av ny teknik. Vill du vara en av dem?

Utbildningsledare

Carina Söderman

Välfärdstekniksamordnare

carina.soderman@nackademin.se

Tandsköterskeutbildning på distans

Har du drömt om att jobba inom vård och hälsa? Funderar du på att byta karriär och vill satsa på ett stimulerande jobb? Vill du ha varierande och intressanta arbetsuppgifter? Det finns behov av fler tandsköterskor i stora delar av landet! Ta chansen att utbilda dig till tandsköterska hos oss på Nackademin – på bara 1 år!

OBS! Detta är inte en YH-utbildning! Du kan heller inte chatta med Anastasia men är välkommen att maila eller ringa!

Utbildningsledare

Anastasia Halas

Tandsköterska på distans

anastasia.halas@nackademin.se
070-494 67 94

Våra lokaler

Nackademin startades i mitten av 1990-talet i Nacka. Idag finns Nackademin i Solna. 

Nedan kan du följa med på en virtuell rundtur i våra lokaler!

Solna

Tomtebodavägen 3A
171 65, Solna

Närmsta tunnelbana är St Eriksplan och du kan också åka pendeltåg till Stockholm Odenplan och ta buss 53 mot Karolinska institutet och gå av vid hållplats Karolinska institutet västra som är precis utanför oss.

Glöm inte att följa oss i sociala medier!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi håller dig uppdaterad med alla viktig datum och händelser.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

9 av 10 får jobb

Över 90% av våra studenter får jobb inom relevant område efter examen, visar våra senaste siffror.

+ 1000 arbetsgivare

Vi har byggt upp ett stort och brett nätverk av arbetsgivare sedan starten 1994.

Utbildningar med praktik

Inget slår praktisk erfarenhet. Därför består minst en fjärdedel av våra Yh-utbildningar av praktik ute i arbetslivet.

Pricksäkra utbildningslösningar

Vi har koll på framtida kompetensbehov och erbjuder effektiva utbildningslösningar för ditt företag.