HemTa nästa steg i karriären med vidareutbildning till platschef 
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre kl 9-16

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Ta nästa steg i karriären med vidareutbildning till platschef

porträttbild på elisabet granström Hr-specialist på byggpartnerTill hösten startar en ny vidareutbildning till platschef på Nackademin. Vi har intervjuat Elisabet Granström, HR-specialist på ByggPartner, som också sitter i ledningsgruppen för utbildningen. Vad lär man sig under utbildningen? Vem riktar den sig till? Går det att kombinera studierna med jobb? Läs vidare för att se hennes svar!

Hej Elisabet! Berätta lite om dig själv och din roll på ByggPartner.
Min roll i företaget är HR-specialist. Jag har en bred roll, där jag bland annat stöttar våra chefer i olika frågor såsom ledarskap, rekrytering och kompetensutveckling. Jag finns också till för våra medarbetare och hjälper dem i olika frågor. I min roll ingår även kontakt med näringslivet och därav är jag med i ledningsgruppen för olika utbildningar på Nackademin. Jag sitter med i ledningsgruppen för den region jag jobbar i och driver där olika HR-relaterade frågor framåt.

Du har varit med i framtagningen av Nackademins utbildning Platschef och sitter även med i ledningsgruppen för utbildningen. Kan du berätta lite mer till vem utbildningen riktar sig?

Utbildningen riktar sig till de som jobbat ett tag inom branschen som entreprenadingenjör eller arbetsledare och som vill bli platschef eller nyligen gått in i rollen som platschef. I och med utformningen av utbildningen blir det möjligt att fortsätta jobba åtminstone delvis på sitt nuvarande jobb samtidigt som du studerar.

Vad fokuserar utbildningen på?

Framförallt ledarskap, juridik och arbetsmiljö. I utbildningen ingår en stor del LIA (Lärande i arbete) då du är ute hos ett företag och det tror jag är extra värdefullt för att få en bra grund att stå på.

Vilka är platschefens främsta arbetsuppgifter?

  • Leda och fördela arbetet på plats i ett byggprojekt.
  • Hålla ihop produktionen och laget och se till att hålla tidsplanen och leverera en bra slutprodukt.
  • En stor del av arbetet innebär också att hålla koll på tidsplanen, samordna egen personal med UE och liknande.
  • Platschefen har även ansvar för ekonomin samt arbetsmiljön i projektet.

Det här är en vidareutbildning för personer som redan är yrkesverksamma inom byggbranschen. Vilka karriärmöjligheter innebär det för den som väljer att vidareutbilda sig till platschef?

Det finns goda karriärmöjligheter i och med att det finns en stor mängd av olika typer av projekt i olika storlekar så finns det mycket att göra utan att behöva tröttna på rollen som sådan. I de allra flesta företag finns därefter en möjlighet att gå vidare till andra roller.

Om utbildningen

1-årig platsbunden utbildning med ett varierat upplägg med både fysiska träffar och digitalt instuderingsmaterial så att du ska kunna kombinera utbildningen med jobb vid sidan av. Undervisning sker ca 1-2 dagar i veckan och du kan jobba ca 60-80% vid sidan av utbildningen beroende på intensitet i kursen. Detta gäller dock inte under LIA-praktiken då du är heltid ute på ett företag.

Läs mer om vidareutbildningen till platschef här.