HemNäringslivet välkomnar digitala Branschdagar
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-to kl 10-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00 (vardagar kl. 9-13)
expeditionen@nackademin.se

Besökstider:
Måndag & torsdag: 10:00-13:00

Expeditionen ligger på plan 4.

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Näringslivet välkomnar digitala Branschdagar

Företagens positiva inställning till det digitala eventformatet är ett resultat av en framgångsrik och snabbfotad digital omställning hos utbildningsanordnaren Nackademin. Det visar resultatet från Branschdagarna, där över 70% av företagen välkomnar det digitala formatet i lika stor utsträckning som det fysiska.

Nackademins VD, Astrid Westfeldt Corneman, Affärsutvecklingschef Jens Grönlund och IT-chef Peter Hampus.

Den 14-15 oktober anordnade utbildningsföretaget Nackademin sitt återkommande evenemang Branschdagarna, som matchar studenter med företag från näringslivet inom bygg, el och energi samt IT. Eventet hölls första gången digitalt i år och bestod av en livändning ledd av Nackademins VD, Astrid Westfeldt Corneman och affärsutvecklingschef Jens Grönlund.

Livesändningen bestod av föreläsningar och intervjuer med representanter från branschen samt diskussioner med tidigare studenter om livet efter examen. Nuvarande studenter hade möjligheten att livechatta med moderatorerna och ställa frågor till de medverkande representanterna. Parallellt med den pågående livändningen möttes studenter och företag i digitala montrar för att diskutera LIA-praktik, förväntningar på yrkesroller och branschen i helhet.

Fler än 1000 studenter deltog och mer än 70 företag medverkade under de två dagarna. Över 70% av företaget uppger att de lika gärna deltar på digitala evenemang som fysiska evenemang, och tydlig indikation på att näringslivet öppnar upp för alternativa lösningar för att bibehålla dialogen med studenterna.

– Behovet bland företag och studenter att mötas och nätverk är större än någonsin när yrkeshögskolan nu byggs ut. Som utbildningsanordnare måste vi snabbt kunna hitta nya vägar för att tillgodose behandlas när det fysiska mötet inte är möjligt. Vi ser därför en otrolig potential i det digitala eventformatet och ser fram emot att fortsätta utforska möjligheterna inom detta, säger Jens Grönlund, affärsutvecklingschef Nackademin.

Flera lyckade digitala event

Nackademin har sedan coronautbrottet i våras ställning om flera evenemang och seminarier till ett digitalt format. Jag september genomförde Branschdagarna inom kommunikation, och i april anordnar ett digitalt Öppet Hus som resulterar i besöksrekord med över 1000 unika besökare. Nu är förhoppningarna höga inför höstens upplaga som är planerad att ske den 16 november.

Här finns mer information om Nackademins Branschdagar.
Här finns mer information om Nackademins Öppet Hus, 16 november.

För mer information, vänligen kontakta:

Ena Catic

Projektledare marknad
Mail: ena.catic@nackademin.se
Tel: +46 73 086 59 33

Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 31 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik och energi, pedagogik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 9 av 10 studenter på Nackademin får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med start arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov. Minst en fjärdedel av utbildningen utgörs av Lärande i Arbete (praktik). Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär