HemNackademister kammar hem pris i internationell designtävling
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Nackademister kammar hem pris i internationell designtävling

Nu är det avgjort! Stort, stort grattis säger vi till Nackademisterna Oskar Hilario och Simon Essnert som kammade hem tredje pris i den internationella designtävlingen Re:create Packagning. Finalen avgjordes i Madrid i helgen och med bidragaget Animeals, ett förpackningskoncept med syftet att motivera barn att äta sundare, tog Oskar och Simon sig till en tredje plats av hela 200 bidrag. Vi har självklart intervjuat dem om detta!

I torsdags begav sig förpackningsdesignstudenterna Simon och Oskar till Madrid för att delta i finalen i Re:create Packaging. En internationell designtävling som arrangeras av Stora Enso och som utmanar studenter och yrkesverksamma designers att ta fram nya förpackningslösningar utifrån förnybart material. Årets uppgift var att skapa innovativa matförpackningar som är roligare och mer tilltalande för barn.

Bild pa Simon och Oskar

Stort grattis till priset! Hur känns det?

Det känns super roligt, jag (Oskar) hade hoppats på lite mer men när jag såg de andra vinnande bidragen så insåg man snabbt att de var absolut värda sina vinster.

Berätta om ert bidrag Animeals.

Animeals är ett förpackningskoncept inriktat mot barn och ungdomar. Tanken var att skapa en förpackning som skulle engagera och motivera barn att äta sundare genom en miljösmart och interaktiv förpackning som barnet kan och vill hantera själv.

Att få åka till Madrid för att få ta emot pris måste vara superkul. Berätta om priset och er vistelse i Madrid.

Vi fick ta emot priset på The Westin Palace som ligger centralt i mitten av Madrid. Det var en supertrevlig gala som höll på i fyra timmar och vi hade en underbar kväll. Från palatset åkte vi sedan till ett rooftop-party som var supertrevligt och festligt. På fredag så var det dags för en konferens som anordnades av EPDA, European Brand and Packaging Design Association, och som handlade om kommande trender och vart marknaden är på väg. Som avslut hade vi en trevlig middag på den trendiga restaurangen NuBel som sitter ihop med museet Reina Sofia. Där gick tre dagar av nätverkande, ceremonier och kongress.

Vad har varit den största utmaningen med det här projektet?

Att kunna anpassa en befintlig teknik för ett annat ändamål och lyfta hela konceptet och förpackningen med den tekniken.

–>Här kan ni läsa en längre intervju med Simon och Oskar.

–>Här hittar du mer information om Simon och Oskars utbildning Förpackningsutvecklare/-designer.