Den 8 september är det dags för Internet of Things-dagen. En inspirerande dag för alla IoT-studenter. Så väl nya som befintliga. Under dagen får du inblick i branschen, lyssna på föreläsare som har koll på det senaste och mingla med både föreläsare och andra studenter och knyta värdefulla kontakter. Nedan ser du information om dagens inspirerande föreläsare.

Daniel Ehnhage, Head of IoT, Atea

Daniel Ehnhage är Head of IoT på Atea och utbildad systemvetare. Han har tidigare jobbat som lärare på IT-Universitetet, affärsutveckling på Ericsson i Sverige och Asien, Managementkonsult på BTS samt partneransvarig inom IoT på Telia.

Atea hjälper företag och organisationer att öka nyttan med IT genom att leverera produkter och tjänster som förenklar hantering, drift och utveckling av IT-infrastruktur. Atea IoT är lösnings och uppkopplings agnostisk och arbetar med de lösningar som passar kunden bäst. De hjälper sina partners och arbetar kontinuerligt med att utveckla de lösningar som de skapar tillsammans.

Under IoT-dagen kommer Daniel berätta om varför Atea jobbar med IoT och vad de gör tillsammans med sina kunder och partners inom området.

Daniel föreläser 09.10 – 09.50

Amanda-Brynolf-CybercomAmanda Brynolf, Cybercom

Amanda har en bakgrund som management konsult inom IoT och digitalisering. Hon hjälper stora etablerade företag med hur de ska anpassa sig till digitalisering; Hur de ska förändra sin strategi och affärsmodell, vilka digitala tjänster de ska erbjuda och vilka kunder de ska fokusera på. Hennes jobb är en berg och dalbana där hon hjälper en eller flera företag samtidigt igenom denna förändring. Det som gör hennes dagar så roliga är att hon får insikt i hur så många olika företag fungerar, vad de vill uppnå och att hjälpa dem möta alla de svåra frågeställningar som digitalisering medför.

Under IoT-dagen kommer Amanda diskutera hur Cybercom hjälper stora etablerade företag hela vägen genom digitalisering, från strategisk rådgivning till färdig digital tjänst. Hon kommer även berätta vad som gör det så spännande att jobba med just kombinationen digitalisering, IoT och affärsutveckling.

Amanda föreläser 09.50 – 10.30

Arnold-Andersson-AcandoArnold Andersson, Acando

Arnold har jobbat inom IT i 30+ år och de senaste 5 åren inom områden med snabb utveckling som Big Data, IoT, Artificial Intelligence och Blockchain. Arnold leder ett Center of Excellence hos Acando där focus är på ovan nämnda områden, kommer från tekniken men gillar att se på IoT ur ett affärsperspektiv, hur bygger man något som kommer att skapa bra inkomster för kunden?

Under IoT-dagen kommer Arnold att prata om:

IoT och Artificial Intelligence

IoT och säkerhet

IoT och affärsutveckling

IoT och Devops

Arnold föreläser 10.50 – 11.30

Mats-Bergmark-TritechMats Bergmark, Utvecklingschef, Tritech

Mats Bergmark sitter med i ledningsgruppen och styrelsen för Tritech (120 anställda) och jobbar som utvecklingschef/konsultchef samt fuskar ibland som projektledare. Han har jobbat på Tritech sedan 1999 och innan dess på Försvarets Materielverk.

Under IoT-dagen kommer Mats att prata om  vad IoT är och varför det tagit fart just nu? Detta tillsammans med information kring vad Tritech jobbar med, fokuserat på IoT är det Mats kommer berätta om. Avslutningsvis kommer Mats ge sina tips på vad man kan bör tänka på inför steget ut på arbetsmarknaden.

Mats föreläser 12.30 – 13.10

Kalle-Eneroth-IOT-SwedenKalle Eneroth, Chief Learning Officer, IoT Sweden

Tema: LPWAN är här på riktigt

I roller som systemintegratör, programdirektör, affärs- och strategikonsult har Kalle Eneroth ett förflutet inom Telecom och IT på företag som Ericsson, Avanade och Teleca OSS,. Idag jobbar Kalle på IoT Sweden, bland annat i rollen som ansvarig för alla utbildningstjänster. IoT Sweden rullar sedan tidigare i år ut ett Sigfoxnät i Sverige och täcker idag nästan halva Sveriges befolkning.

Under IoT-dagen kommer Kalle att berätta om olika kommunikationsteknologier som används inom IoT. Fokus kommer att ligga på Low Power Wide Area nätverk med en djupdykning i Sigfox-teknologin.

Kalle föreläser 13.10 – 13.50