HemNackademin startar intensivutbildning för testautomatiserare
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre kl 10-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Nackademin startar ny intensivutbildning till testautomatiserare

Yrkeshögskolan Nackademin i Stockholm lanserar i veckan en ny utbildning inom IT – en intensivutbildning till testautomatiserare, med start hösten 2019. Intensivutbildningen innebär startskottet för ett nytt utbildningskoncept på Nackademin, som riktar sig till redan yrkesverksamma personer inom olika branscher.

Satsningen på den nya intensivutbildningen Testautomatiserare är en del av ett nytt utbildningskoncept för Nackademin. Det nya konceptet riktar sig till redan yrkesverksamma personer i olika branscher, som vill vidareutbilda sig i syfte att öka sin attraktivitet på arbetsmarknaden. Nackademins intensivutbildningar och kurser inom det nya utbildningskonceptet är framtagna och utformade utifrån kompetensbehov som finns i olika branscher.

– Nackademin fångar tidigt upp signaler på kommande kompetensbrist och har stor kunskap i exakt vad man behöver addera till exempel hos en utvecklare för att denne också ska bli testautomatiserare. På så sätt kan Nackademin i ännu större omfattning och på ett mycket snabbare sätt bidra med att kompetensförsörja olika branscher. säger Jens Grönlund, affärsutvecklingschef på Nackademin.

​En stor fördel med det nya utbildningskonceptet är att företag kan satsa på att vidareutbilda sina egna anställda, i stället för att enbart rekrytera nya medarbetare.

– Vi vet att företag också är angelägna att få behålla sina medarbetare istället för att hela tiden rekrytera in nya. Denna utbildningsform riktar sig till just denna målgrupp, menar Jens Grönlund.

Intensivutbildningen Testautomatiserare vänder sig till personer som arbetar som testare eller utvecklare. Den som läser utbildningen kan räkna med att tillgodogöra sig en spetskompetens som är högt efterfrågad av IT-branschen – och därmed öka sin attraktivitet på arbetsmarknaden. 

– Behovet är stort och det finns i nuläget inte tillräckligt många testautomatiserare för att tillsätta alla lediga tjänster. Rekryterare hör ofta av sig till mig med jobberbjudande – och då har de enbart sett min profil på LinkedIn, understryker Rafael Silva, som är testautomatiserare och ansvarig utbildare på intensivutbildningen.

Nackademins nya utbildningskoncept kommer under hösten 2019 att fortsätta utvecklas, och liknande intensivutbildningar ligger just nu på planeringsbordet.

Läs mer om intensivutbildningen till testautomatiserare här.

För mer information, vänligen kontakta:

Jens Grönlund
Affärsutvecklingschef på Nackademin
073-6823464
jens.gronlund@nackademin.se


Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 28 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 96 % av Nackademins studenter får jobb inom rätt yrke efter examen.