HemNackademin söker utbildningsproducenter
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre kl 10-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

 • Ansök senast Intervjuer sker löpande
 • Ort Solna

Sök denna tjänst

Nackademin söker utbildningsproducenter

Studerar du på universitetsnivå eller har vana av att skriva utredande texter och vill ha ett utvecklande extrajobb i vår? Nu söker Nackademin utbildningsproducenter till företagets produktutveckling, som ska producera utbildningar inom framför allt områdena Samhällsbyggnad och IT.

Om tjänsten

Som utbildningsproducent kommer du att medverka i arbetet med att ta fram nya yrkeshögskoleutbildningarunder under ledning av vår samordnare för produktutveckling. Ni utformar ansökningar för nya yrkeshögskoleutbildningar som sedan skickas till Myndigheten för yrkeshögskolan.

Utbildningar inom yrkeshögskolan är anpassade efter arbetsmarknadens behov och du kommer att vara en del av ett team som tar fram pricksäkra utbildningar som leder till jobb. Arbetet är varierande och innefattar både mycket kontakt med arbetsgivare men har även stort fokus på att ta fram underlag till omvärldsanalyser och sammanställa i text. Analyserna innehåller vanligtvis behandlingar av både makro- och mikrodata med fokus på att redogöra för vad (branschen, yrkesrollen, företagen) och hur (struktur, utveckling, behov och trender) samt varför det råder en efterfrågan på en viss yrkesroll på både nationell och regional nivå. Som producent av en utbildningsansökan måste du tydligt framhäva dina argument och fånga upp den mest relevanta informationen för läsaren.

Tjänsten passar dig som

Är studerande och har möjlighet att jobba halv- eller heltid under våren, med möjligheter till flexibelt upplägg. Har skrivit eller skriver kandidatuppsats eller motsvarande, med en vana att göra research och producera utredande texter. Vi ser gärna att du kan visa upp ett arbete du har skrivit!

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Kan sätta dig in i nya, ibland komplicerade, områden på kort tid genom att göra research och/eller fråga kunniga personer
 • Kan söka och sammanställa information från branschkällor, prognoser, internet
 • Är analytisk och har en förståelse för samband och påverkan
 • Kan hantera flera uppgifter parallellt (du kommer att vara involverad i flera olika produktioner)
 • Kan delta aktivt i möten och tycker det är spännande att inhämta information genom att träffa människor och ställa frågor
 • Kan tolka statistik och göra enklare statistiska uträkningar på egen hand (kunskaper i Excel är meriterande)
 • Har en mycket god språklig förmåga (svenska) och kan skriva utredande texter
 • Har en god kommunikations- och samarbetsförmåga
 • Har en god administrativ förmåga och är noggrann
 • Trivs med att arbeta efter tydliga instruktioner och mallar och leverera enligt en fast tidsplan

Det är ett stort plus om du behärskar alla punkter ovan! Men om du känner att du är mindre bra inom något av dessa områden kan du ändå söka tjänsten, då vi kommer att sätta ihop ett team där alla kompetenser representeras.

Tjänstens omfattning

Denna tjänst är ett extrajobb som passar dig som studerar eller som precis har avslutat dina studier. Uppdragets omfattning är på ca 50-100 %, dvs. 20-40h/veckan från januari t.o.m. juni 2020. Möjlighet till förlängning av tjänsten finns.

Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten planeras att tillsättas under december månad med start i början av januari. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsprov

I din ansökan vill vi att du skickar med ett arbetsprov. Arbetsprovet kan vara en uppsats, rapport eller annan text av utredande karaktär som du har skrivit.

Ansökan

Skicka CV, personligt brev och arbetsprov till Linnea Sörberg, linnea.sorberg@nackademin.se

Vi är Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag med 27 yrkeshögskoleutbildningar inom bland annat områden som bygg, IT, hälsa, teknik, design och kommunikation. Vi vill genom vår verksamhet vara en aktiv samhällsaktör och jobbar därför kontinuerligt för att kompetensförsörja Sverige genom att tillgodose näringslivets och arbetsmarknadens nuvarande och framtida behov. Nackademin startades för drygt 20 år sedan och utbildar idag ca 1 500 studenter årligen och har ett 1000-tal nätverkande arbetsgivare. Våra utbildningar sker i nära samarbete med arbetslivet både när det gäller yrkeshögskoleutbildning, företagsutbildning  eller skräddarsydda utbildningslösningar