HemNackademin och Chiffer uppmanar studenter att våga drömma i ny kampanj
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Nackademin och Chiffer uppmanar studenter att våga drömma i ny kampanj

För att vinna kampen om studenterna inför nästa terminsstart lanserar Chiffer och Nackademin kampanjen som uppmuntrar till att våga satsa på sina drömmar

Genom att påminna om de naiva, stora och inspirerande drömmar vi ofta har som barn, utmanar kampanjen målgruppens vuxna, att våga tänka utanför boxen. Kampanjen frontas av en astronaut, en ballerina och en superhjälte – klassiska, barnsligt befriande yrken som nästan bara barn drömmer om.

Det här är tredje året i rad som Chiffer och Nackademin samarbetar för att få in fler ansökningar till skolan. Precis som tidigare år tas kampanjen ut i sociala medier som Instagram, Facebook och YouTube, men nytt för i år är att man även valt att annonsera på TikTok.

– Yrkeshögskolan är en högaktuell utbildningsform som gör det möjligt att göra en karriärförändring mitt i livet. Med humor och nostalgi vill vi med kampanjen uppmana vår målgrupp att fortsätta drömma och våga satsa på en ny karriär. Vi ser fram emot att välkomna alla superhjältar till bygg- och IT-branschen!, säger Ellinor Wernberg Marknadskoordinator på Nackademin

Kommunikativt sticker kampanjen ut hakan från hur yrkeshögskolornas kampanjer brukar se ut.

– Utbildningssektorn är en bransch som traditionellt sett gjort betydligt mer konservativ och stram kommunikation. Vi tycker att tiden är mogen för att skapa en mer lekfull kampanj som talar till mottagarens känslor snarare än enbart förnuft, säger Michelle Vistam, copywriter på Chiffer.

Kampanjen gick live den 12 januari och sträcker sig fram till 2 maj:

www.nackademin.se/vagentilldromjobbet

Ansökan till Nackademins utbildningar inom Bygg/IT/Design och Kommunikation är öppen fram till 2 maj.

Arbetsgrupp

Nackademin

Ellinor Wernberg, marknadskoordinator

Lina Ingemyr, marknadskoordinator

Chiffer

Mimmi Liljegren, Account Director

Michelle Vistam, Copywriter

Ylva Söderberg, Art Director

Björn Owen Glad, Creative Director

Andreas Granberg, Growth Manager

Marie Carlsson, Production Manager

Kalle Stillersson, Fotograf

Olof Jonsson, Gaffer

Lina Ingemyr

Presskontakt

Marknadskoordinator PR
lina.ingemyr@nackademin.se
070 858 1346

Lina Ingemyr

Presskontakt

Marknadskoordinator PR
lina.ingemyr@nackademin.se
070 858 1346

Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 40 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik och energi, pedagogik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 9 av 10 studenter på Nackademin får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov. Minst en fjärdedel av utbildningen utgörs av Lärande i Arbete (praktik). Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär