HemLäs en preparandkurs och bli behörig!
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Läs en preparandkurs och bli behörig!

Saknar du behörighet till en utbildning på Nackademin? Ingen fara – vi erbjuder kortare preparandkurser som gör dig behörig till flera av våra utbildningar!

Observera att du behöver göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar för att kunna anmäla dig till en preparandkurs.

Vi erbjuder preparandkurser i Programmering 1, Matematik B, Ellära, Data och nätverksteknik samt Bygg och anläggning 1. Kurserna går på kvällstid och finns som både hel- och halvfart. Preparandkurserna som går under vårterminen är till för dig som vill bli behörig till utbildningar som startar på hösten samma år.

I slutet av kursen erbjuds du att skriva ett prov och om du klarar provet så får du motsvarande behörighet. Observera att resultatet endast kan användas för våra utbildningar och alltså inte hos andra utbildningsaktörer. Avklarad kurs ger inte heller någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna.

Behöver du extra stöd under det avslutande provet? Det finns möjlighet för dig som t.ex. har läs- och skrivsvårigheter att göra provet vid ett specialtillfälle där stöd kan ges. För att få veta mer och för att anmäla dig till detta tillfälle kontakta oss på antagningen@nackademin.se eller 08-466 60 00. OBS! Du behöver kunna visa ett intyg på att du behöver extra stöd.

Anmälan

För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. För att sedan anmäla dig till en preparandkurs går du in under fliken ”Händelser” på ”Mina sidor”. Observera att du i samband med anmälan även betalar kursavgiften.

Du kan endast anmäla dig till en kurs om det finns platser kvar. Detta betyder alltså att om du har kunnat anmäla dig och har betalat kursavgiften så är du garanterad en plats på preparandkursen.

Aktuella preparandkurser

Och du, självklart gäller preparandkursen du går under våren för de utbildningar som startar i augusti!