HemLär dig mer om hur miljöcertifieringar för byggnader fungerar
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Miljöcertifierad byggnad

Lär dig mer om miljöcertifieringar för byggnader

Nackademins korta kostnadsfria YH-utbildning Miljöcertifiering och hållbart byggande ger dig verktygen för att tillämpa en övergripande hållbarhetsfilosofi, kunskap om vilka typer av miljöcertifieringar som existerar samt vilka aktörer som är verksamma inom energiområdet. Utbildningen kan genomföras i 25% eller 50% studietakt och är på distans.

Här berättar utbildaren Jenny Jangtoft mer om utbildningen.

Berätta lite mer om innehållet i utbildningen Miljöcertifiering och hållbart byggande.
Vi kommer bekanta oss med några av de vanligaste certifieringssystemen och se vad det kan finnas för likheter och skillnader mellan dessa. Det kan vara en stor variation mellan certifieringarna så om ett företag har vissa mål med sitt certifieringsarbete är det bra att välja den certifiering som bäst kan motsvara detta.

Vem riktar sig utbildningen till? 
Kursen riktar sig till dig som vill veta lite mer om hur miljöcertifieringar för byggnader fungerar och vad de kan innebära för ett företag att få en/flera byggnader miljöcertifierade. Målet är att du som gått kursen ska kunna använda kunskaperna inom den egna organisationen eller hos en framtida arbetsgivare och då bistå med kunskap om certifieringsfrågor. Du ska även ha en övergripande förståelse för hållbarhetsarbete inom en organisation.

Kan du ge exempel på vilken typ av verksamhetsnära case ni kommer jobba med på utbildningen?
I den här kursen vill vi att du ska få möjlighet att testa på ett par av de moment och frågor man kan ställas inför i ett certifieringsarbete. Exempelvis kan det innebära att ni i grupp får granska underlag för att se om det finns möjlighet att klara utvalda delar i en miljöcertifiering samt ta reda på vad för underlag som kanske saknas eller behöver förbättras. Mitt mål är att du ska få god inblick i vilka moment som är viktiga att ha extra koll på i certifieringsarbetet så att du sedan kan bistå ditt företag eller dina framtida arbetsplatser med rådgivning i miljöcertifieringsfrågor.

Jenny JangtoftSlutligen, berätta lite mer om dig själv och vad du jobbar med.
Jag jobbar som energikonsult på Aktea Energy i Göteborg och till vardags jobbar jag bland annat med att stötta våra kunder i deras arbete med att miljöcertifiera sina byggnader. Jag föreläser även en hel del på yrkesutbildningar och även högskola, framför allt inom hållbarhet- och energieffektivisering samt miljöcertifieringar. Jag har alltid haft ett stort intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor samtidigt som jag även har ett teknikintresse. Därmed passar det mig väldigt bra att jobba med just miljöcertifieringar då det är ett av verktygen som finns för fastighetsägare som vill visa att man bygger och förvaltar byggnader som är lite bättre än gårdagens byggnader.

Blev du sugen på att gå utbildningen? Här kan du läsa mer och anmäla dig till Miljöcertifiering och hållbarhet. Utbildningen har tre starter och du kan välja mellan 25-50% studietakt.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär