HemKurserna som ska hjälpa byggföretagen att täcka behovet av platschefer
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre kl 10-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Kurserna som ska hjälpa byggföretagen att täcka behovet av platschefer

Det råder stor kompetensbrist på platschefer inom byggbranschen. Till hösten kan byggföretag skicka medarbetare på kurser hos Nackademin för att täcka kompetensbehovet av platschefer. Kurserna vänder sig till yrkesverksamma arbetsledare, entreprenadingenjörer och projektledare som vill fördjupa sina kunskaper inom ledarskap, juridik, arbetsmiljö eller byggplanering.

Nackademin har bedrivit kvalificerad utbildning för byggbranschen i över 20 år. Hösten 2019 startar Nackademin en YH-utbildning som leder till yrkesrollen platschef. I samband med detta kommer det även finnas möjlighet att läsa enstaka kurser inom utbildningen för den som vill bygga på sin kompetens för att klara rollen som platschef. Med kurserna vill Nackademin hjälpa byggföretagen att kompetensutveckla sina medarbetare för att kunna svara mot dagens och framtidens behov av platschefer, men även individen att klättra inom byggbranschen.

Kurserna är fyra till nio veckor långa och upplagda med en till två träffar i veckan så att kursdeltagarna ska kunna kombinera studierna med jobb. För den som läser samtliga kurser och kombinerar detta med visst praktiskt arbete som platschef kan man få en examen som platschef.

För den som väljer att avancera till platschef finns det goda karriärmöjligheter då det finns en stor variation på olika typer av företag och projekt i olika storlekar där platschefens kompetens behövs.

Kurserna för platschefer som startar på Nackademin hösten 2019:

Ledarskap för platschefer – 6 veckor
Byggplanering, ekonomistyrning och uppföljning för platschefer – 9 veckor
Juridik för platschefer – 7 veckor
Kvalitet, miljö och arbetsmiljö för platschefer – 4 veckor

För mer information, vänligen kontakta:

Jens Grönlund,
Affärsutvecklingschef på Nackademin
0736823464
jens.gronlund@nackademin.se

 

Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 28 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 96 % av Nackademins studenter får jobb inom rätt yrke efter examen.