HemKatherines väg till tandsköterska via Nackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Katherines väg till tandsköterska via Nackademin

Katherine Steen tandsköterksa på distansAtt kunna fortsätta att hjälpa människor, fast på ett annat sätt, lockade undersköterskan Katherine Steen, 27, till tandsköterskeyrket. I maj 2019 tog hon sin examen som tandsköterska från Nackademins ettåriga intensivutbildning på distans. För Katherine innebar utbildningen 16 veckor praktik ute på klinik, varav fyra på tandvårdskedjan Aqua Dental i Stockholm. Där fick hon arbeta nära både tandläkare och andra tandsköterskor.

– I grund och botten är jag undersköterska och har arbetat inom vården i nio år. Jag ville fortsätta att vårda och hjälpa människor, men på ett annat sätt än tidigare. Så varför inte vårda deras tänder? Tandsköterskeutbildningen på Nackademin blev en chans för mig att lära mig något nytt och byta karriär.

Valde Nackademin tack vare flexibiliteten

– Jag valde Nackademin på grund av den flexibilitet som utbildningen erbjöd och att utbildningen var på distans. Tack vare det kunde jag anpassa studierna med mitt jobb då jag pluggade 100 procent och jobbade 80 procent. Det var lite tufft men det gick jättebra. Om viljan finns så klarar man allt! Det bästa med utbildningen var min lärare. Hon var väldigt pedagogisk, extremt duktig och fanns alltid tillgänglig när man behövde henne. Hon kom även med många förslag för att hjälpa oss under utbildningen.

Jag valde Nackademin på grund av den flexibilitet som utbildningen erbjöd och att utbildningen var på distans.

Praktiserade med tandläkare på Aqua Dental

tandsköterska på distans nackademin– Jag var på Aqua Dentals klinik i Sollentuna under min sista praktik. De första dagarna fick jag vara på sterilen och lära mig hur maskinerna fungerade. Man kan säga att sterilen är klinikens hjärta då det är där all rengöring av instrumenten sker och det är viktig att ha kännedom om hur det går till. Efter detta fick jag vara med på rummet och assistera vid olika behandlingar, exempelvis vid lagningar, preparation inför krona, cementering av krona, röntgenbilder, putsning och polering av tänder, rotfyllning och extraktion av tänder. Jag fick även vara några dagar hos en tandhygienist och en specialisttandläkare inom parodontit och se deras arbete. Det bästa med praktiken var att jag alltid fick möjligheten att delta i behandlingar och vara med i andra rum så att jag fick chansen att se hur andra tandsköterskor jobbade. Personalen var väldigt hjälpsam och fantastisk.

Möjlighet att arbeta nära akuttandläkare och specialisttandläkare

– Till de som funderar på att läsa till tandsköterska skulle jag säga att de gör rätt val. Ingen dag är den andra lik. Man får träffa massor med olika människor och varje dag är lärorik. Chansen att få arbeta nära akuttandläkare, specialisttandläkare och tandhygienister gör yrket väldigt spännande. Man är aldrig färdig och det finns möjlighet att utvecklas om så önskas, exempelvis genom specialisering. Ett plus är även att man får vara ledig under storhelger vilket är svårt när man jobbar inom vården.

Ingen dag är den andra lik. Man får träffa massor med olika människor och varje dag är lärorik.

Katherine om framtiden

– Den ser väldigt ljus ut. I framtiden ser jag mig fortfarande som tandsköterska och med mer kött på benen. Kanske har jag specialiserat mig inom kirurgi.

Blev du intresserad av Katherines utbildning? Här kan du läsa mer om utbildningen Tandsköterska på distans.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär